Πώληση χωραφιού

Χωρίς απαντήσεις
vasikour
Εικόνα: vasikour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/05/2012

Καλησπέρα!  Πρόκειται να πουλήσω ένα χωράφι που κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Ο δικηγόρος του αγοραστή, ερευνώντας το θέμα, διαπίστωσε ότι ο πατέρας μου είχε πάρει ένα δάνειο, το έτος 1968 από την αγροτική τράπεζα, το οποίο έχει εξοφληθεί πριν από πολλά χρόνια. Όμως δεν έχει γίνει διαγραφή χρέους από την τράπεζα. Έτσι ο δικηγόρος μου είπε να απευθυνθώ στην τράπεζα για τα περαιτέρω. Επικοινωνώντας με την τράπεζα, μου είπαν να ζητήσω από το υποθηκοφυλακείο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΡΩΝ και στη συνέχεια να πάω στην τράπεζα με την ληξιαρχική πράξη θανάτου του πατέρα μου,το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς για να λήξει το ζήτημα.

Επειδή κατοικώ στο Βόλο και το χωράφι βρίσκεται στα Φάρσαλα, θα πρέπει να πάω αρκετές φορές προκειμένου να διεκπεραιωθεί το όλο θέμα και υπάρχει πρόβλημα αν λείψω από την εργασία μου (εκπαιδευτικός), θέλω σας παρακαλώ να με ενημερώσετε αν είναι μέσα στα καθήκοντα του δικηγόρου να διεκπεραιώσει την υπόθεση, ζητώντας από την τράπεζα να προβεί στην εξάλειψη χρέους, καθόσον έχει εξοφληθεί, και στη συνέχεια να ενημερωθεί και το υποθηκοφυλακείο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το θέμα σύμφωνα με τη νομοθεσία;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας και αν είναι εύκολο παρακαλώ να με ενημερώσετε και με e-mail: kourvasi@gmail.com