[poll] Η αφισοκόληση στα Δικαστήρια.

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Όσοι απο εμάς περνάν απο Ευελπίδων θα έχουν διαπιστώσει ότι έχει σιγά σιγά ξεκινήσει αφισοκοληση εν όψει των εκλογών των δικηγόρων.

Θα με ενδιέφερε να ακούσω τι πιστεύετε για την χρησιμότητα αυτής της πρακτικής.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί από αυτές.

Φυσικά υπάρχει και το επιχείρημα ότι η αφισοκόληση αποτελεί μέσο ηθικής ενθάρρυνσης των υποστηρικτών αλλά και των υποψηφίων. Εδώ όμως τίθεται θέμα πολιτικής αντίληψης.

Αν πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι μια [b]αρένα [/b]όπου πολεμούν μεταξύ τους εχθροί και ο νικητής θα εχει την εξουσία να επιβάλλει τον νομο του, τότε, ίσως και να υπάρχει μια λογική. Αν όμως πολιτική είναι [b] η συζήτηση και ο διάλογος [/b]γύρω από τα προβλήματα που αφορούν όλους μας, καθώς και η μετά από τον διάλογο λήψη των αποφάσεων, τέτοιες πρακτικές δεν έχουν νόημα.

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Είμαι κατά της μαζικής αφισοκόλλησης σε κάθε περίπτωση. Η πρακτική αυτή δεν έχει καμία χρησιμότητα, εκτός ίσως από τον εντυπωσιασμό της εικόνας και την διαρκή υπενθύμιση ότι ο υποψήφιος είναι... παρών!

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=14]Η αφισσοκόλληση είναι η μοντέρνα μάστιγα του αστικού περιβάλλοντος μαζί με τα σπρέυ και τα αυτοκολλητάκια που όλα μαζί συνθέτουν την σύγχονη αισθητική αντίληψη του 21ου αιώνα για την επένδυση κάθε επιφάνειας. [b]Ζήσαμε τον φασισμό της αφισσοκόλλησης στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο ως φοιτητές και είμαστε αναγκασμένοι να τήν βιώνουμε ακόμη στα Δικαστήρια και εντός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών[/b].

Η αφίσσα είναι ένα οπτικό ερέθισμα και σίγουρα μάς πληροφορεί για τα πρόσωπα που κατέρχονται στις εκλογές, ώστε να τούς αναγνωρίσουμε, αλλά, εν τέλει, δεν προσθέτει ούτε μία ψήφο στο σακκούλι των υποψηφίων. [b]Ψήφους προσφέρουν οι οργανωμένες δημόσιες σχέσεις, η ποιότητα και η καινοτομία των προτεινόμενων προγραμμάτων και το ήθος του πολιτευτή[/b]. Εκεί πρέπει να ρίξουν το βάρος τους οι υποψήφιοι και -για να προσθέσω μια νότα αισιοδοξίας- εφέτος βλέπω μια τέτοια τάση.

Επεκτεινόμενος πέρα από το θέμα θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

Είναι κατάσταση αυτή, η εικόνα που βλέπει ένας συνάδελφος μπαίνοντας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να είναι αφίσσες πάσης φύσεως στην είσοδο, στους τοίχους διάσπαρτες, στις σκάλες, λες και δεν υπάρχουν Πίνακες Ανακοινώσεων στο ισόγειο και τον α΄ όροφο;

Και δεν είναι διπλά θλιβερό όταν αυτή η αφισσοκόλληση λαμβάνει χώρα από τον ίδιο τον Σύλλογο και όχι από κάποιους αναίσθητους συναδέλφους ή άσχετους με τον χώρο; !shame

[b]Πότε επί τέλους στην Ελλάδα θα αποκτήσουμε ευαισθησία για την αισθητική του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε; [/b][/size]

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Όσοι συμφωνούν να σταματήσει η αφισοκόληση, μπορούν αν θέλουν να το δηλωσουν [b]επωνύμως[/b].

Στην ιστοσελίδα www.facebook.com έχω δημιουργήσει ένα γκρουπ και ένα cause με το οποιο ζητώ μαζί με όσους θελήσουν να γίνουν μέλη, να μη λάβει χώρα o αφισοπόλεμος.

Οι σύνδεσμοι είναι οι ακόλουθοι:

http://apps.facebook.com/causes/view_cause/52441

ή

http://www.facebook.com/group.php?gid=9877041788

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να γίνει μέλος.

Όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι της προσπάθειας, θα αφήσω σε κάποια καφετέρια κοντά στην Nομική ή στην Ευελπίδων ένα κείμενο (το οποίο και παραθέτω πιο κάτω) ώστε να υπογραφεί από όσους συναδέλφους το θελουν.
Αυτό θα πρωτοκολληθεί και θα κατατεθεί ως αίτημα στο Δ.Σ.Α.

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;

Υπενθυμίζω, ότι δεν έχω διάθεση να προδιαθέσω αρνητικά για κανέναν υποψήφιο, ανεξαρτήτως του αν έχει ξεκινήσει ή όχι την αφισοκόληση. Απλά πιστεύω ότι αυτό που ψυθιρίζουμε και μουρμουρίζουμε (δηλ την δυσαρέσκεια προς την αφισοκόληση ως πρακτική), θα πρέπει να το φωνάξουμε, ανεξαρτήτως του αν τελικά θα μας ακούσουν.

Τουλάχιστον θα είμαστε εντάξει με την συνείδησή μας.

Ακολούθεί το κείμενο.

[i]"[b] Προσπάθεια να μην υποβαθμιστεί ο χώρος των δικαστηρίων απο την αφισορρύπανση εν όψει των εκλογών του ΔΣΑ του 2008. [/b]

Ε π ε ι δ ή, πιστεύουμε ότι οι σωστές πολιτικές θέσεις δεν χρειάζονται αφίσσες και φυλλάδια για να τύχουν ορθής κρίσης και αποδοχής,
Ε π ε ι δ ή η γνώμη μας για τους υποψηφίους, δεν επηρεάζεται με το να βλέπουμε τα πρόσωπα τους να κοσμούν κάθε τοίχο των πολύπαθων δικαστηρίων
Ε π ε ι δ ή πιστεύουμε ότι τα δικαστήρια είναι ναοί της Δικαιοσύνης και ως τέτοιοι θα πρέπει να τυγχάνουν του αντίστοιχου σεβασμού,
Ε π ε ι δ ή, τέλος, πιστεύουμε ότι για την ευπρέπεια των δικαστηρίων είναι υπεύθυνος και κατά συνέπεια έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή το
Εμείς, μια παρέα νεαρών δικηγόρων, χωρίς αξιώσεις για αξιώματα, αλλά για αξίες,
ΖΗΤΟΥΜΕ από τους υποψήφιους στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 2008, να μην αφισσοκολλήσουν τους χώρους εντός και γύρω από τα Δικαστήρια.

Οι υπογράφοντες.

(και ακολουθούν οι υπογραφές.)
"[/i]

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Φίλε Χρήστο, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου! !peace Εννοείται ότι συνυπογράφω! !wink

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=14]Χρήστο, πιστεύω ότι καλή ιδέα θα ήταν να επιδοθεί το ψήφισμα μετά των ονομάτων των υπογραψάντων συναδέλφων και στους προέδρους των υποψηφίων συνδυασμών. [/size]

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=14][u]Αναφορά ζημιών αφισοκόλλησης[/u]: Για την ώρα βλέπω ότι μονάχα η "Ώρα Δικηγόρων" του κου Ζαφειρόπουλου έχει σεβαστεί την αισθητική μας. Έχει τα θερμά μου συγχαρητήρια!
Οι υπόλοιπες παρατάξεις, δυστυχώς, έχουν ήδη "επενδύσει" όλα τα κτήρια με πρόσωπα, νέα και παλαιά. Ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξουν γνώμη...[/size]

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Πάντως ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι που απο μόνοι τους επιλέγουν να σεβαστούν τους χώρους αυτούς, πρέπει το θέμα να φτάσει στο σύλλογο και να ληφθεί σχετική απόφαση:

άρθρο 210 του κώδικα περί δικηγόρων "Έκαστον μέλος του Συλλόγου δύναται να υποβάλη προς συζήτησιν πάσαν πρότασιν υπογομένην κατά το άρθρον 199 εις τα έργα του Συλλόγου"

και στο άρθρο 199 αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"Εις τους δικηγορικούς συλλόγους και τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών ανήκουσι: α) Η μέριμνα περι της εν γένει αξιοπρέπειας των Δικηγόρων ..."

Και νομίζω ότι η πρόταξη αφισών αντί ιδεών βλάπτει σοβαρά την αξιοπρέπεια των δικηγόρων.