Πώς βρίσκουμε πελατεία?

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

 Κοινότοπο, θα μου πείτε, το ερώτημα... Κι όμως...

Τόσα χρόνια δούλευα ως συνεργάτης και διάβαζα. Δεν μπήκα στη διαδικασία να ψάξω να μάθω πώς διχτυώνεται επαγγελματικά κανείς...

Ας πούμε ότι επανήλθα στην επαρχιακή μου πόλη (Πάτρα) και προσπαθώ να βρω καμιά δουλίτσα. Οι έχοντες γραφεία δικηγόροι δεν απασχολούν συνεργάτες ή όσοι απασχολούν βρίσκουν μέσω γνωστών τους. Αγγελίες ανύπαρκτες. Συγγενείς/γνωστοί κλπ αποκλείονται. 

Και ερωτώ... πώς μπορεί να βρει κανείς μια συνεργασία/πελάτη/διεκπεραιώσεις? καμιά έρευνα σε υποθηκοφυλακείο? απλά πράγματα δηλαδή... Σκέφτηκα να περάσω από τις νομικές υπηρεσίες των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών μήπως πετύχω καμιά εξωτερική συνεργασία...

Όσοι έχετε δικά σας γραφεία, δικές σας υποθέσεις, πώς βρίσκετε δουλειές? Πώς θα μπορούσα να δουλέψω στην πόλη μου? Τι θα μου προτείνατε?
Ευχαριστώ!

 

 

tzelis
Εικόνα: tzelis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/07/2008

Στην αρχή δουλεύεις με συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Καλό είναι να πας και σε κοντινούς συμβολαιογράφους να αφήσεις καμμία κάρτα, αν υπάρχει καμμία δουλίτσα με Κτηματολόγιο...  Πάντως ότι κάνεις, θέλει τον χρόνο του και υπομονή.

ΠΕΓΚΥ
Εικόνα: ΠΕΓΚΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2011

 κάθε αρχή είναι κ δύσκολη.... Μην περιμένεις να κάνουν κ ουρά οι πελάτες... Στην αρχή όντως θα δουλεύεις με γνωστούς, συγγενείς, κ μόλις αρχίζουν να σου βγαίνουν οι δουλειές θα μαθεύεσαι περισσότερο.

Είναι όπως τα τρένα, στην αρχή ξεκινάνε πολύ αργά κ μετα βιας προχωράνε, μετά όμως, μόλις μπείς σε σειρά προχωράς κανονικά κ (ίσως) να επιταχύνεις κιόλας :)

Μοίραζε κάρτες παντού, να συστήνεσαι παντού κ όλο κ κάτι θα πιάσεις

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Επίσης καλές πιθανότητες θα είχες εάν ήσουν κομματόσκυλο ή έστω κατ'επάγγελμα συνεταιριζόμενη ή συνδικαλιζόμενη.

alexkal
Εικόνα: alexkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2011

 ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΚΛΠ ΜΕΣΑ.... ΔΥΣΚΟΛΑ....

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Επίσης,κάτι σημαντικό κατά τη γνώμη μου.Μην παραπονιέσαι πέρα από τους πολύ-πολύ κοντινούς σου ανθρώπους για το ότι δυσκολεύεσαι να βρεις πελατεία.Θα λες"Ναι,επέστρεψα.Καλά πάει το πράγμα,ευτυχώς"και άλλα παρόμοια.Δυστυχώς στη δουλειά μας έχει μεγάλη σημασία το πώς πλασάρεις τον εαυτό σου.Δεν λέω να πεις ότι κάνουν ουρά οι πελάτες αλλά δεν χρειάζεται να ξέρουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.

ΠΕΓΚΥ
Εικόνα: ΠΕΓΚΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2011

 Πολύ σωστή η Ειρήνη... :) 

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Σωστά όσα λένε οι συνάδελφοι. Να προσθέσω επίσης να κάνεις "κονέ" με συμβολαιογράφο, λογιστή, πολιτικό μηχανικό και διευθυντή τράπεζας. Υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών και του επαγγέλματός μας και είναι καλή πηγή υποθέσεων.