προσβολη αποφασης ΕΔΕ στο στρατό

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
ghelly
Εικόνα: ghelly
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/01/2012

 Εν ετει 2007 έγινε τροχαίο για το οποίο μόνιμος αξιωματικός της ΠΑ καταδικάστηκε τελεσιδικα από το Αναθεωρητικό σε ένα έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η τριετία εληξε τον Μαη του 2013. Λίγες μέρες μετά, αρχές ιουνίου κλήθηκε σε απολογία καθώς διενεργήθηκε ΕΔΕ από την υπηρεσία του. Σημ. όταν εγινε το δυστύχημα, ειχε συγκληθει Πειθαρχικό Συμβουλιο το οποίο γνωμοδότησε ότι δεν υπηρχε χρεία διενέργειας ΕΔΕ.... 

Στην απολογία του εξηγησε εκ νέου τα περιστατικά και μάλιστα τους έθεσε και ζητημα καθώς είχε παρέλθει και η πενταετία από την ημερα τελεσης της πράξης αλλά και η τριετής αναστολή, ενώ σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Κανονισμό η ΕΔΕ διενεργείται αμελλητι.... Ωστόσο, φορτώθηκε μια ποινή 10 ημερων φυλάκισης, και η ένσταση του απορρίφθηκε. 

Επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου ωστε να κινηθούμε νομικά κατά της ποινής, πράγμα που όπως αντιλαμβάνομαι σημαίνει προσφυγή κατά της καταδικαστικής αποφασης της ΕΔΕ ενώπιων του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Έχει καποιος εμπειρία, να με κατευθύνει γιατι εχω πελαγώσει και τρέμω μην παρελθει καμια προθεσμία?

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

 Συνάδελφε, ρώτησε ό,τι θέλεις.... ελεύθερα.... 

πάρε στα χέρια το εγκαλητήτιο πρώτα....

 

ghelly
Εικόνα: ghelly
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/01/2012

 Περιμενω να μου φέρει ό,τι του κοινοποιησαν (την προηγουμενη τετάρτη μου ειπε ότι κοινοποιήθηκε η απαντηση) να τη δω.

Αλλά σκεφτομαι ταυτόχρονα κατα πόσο αξίζει μια εμπλοκη σε μακροχρόνια διαδικασία ενώπιον Διοικητικου (δεν φημιζονται για την ταχύτητα τους στην απονομη δικαιοσύνης γαρ)

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

 αυτ'ο θα είναι δικό του ζήτημα.... μπορεί να του στερείτε βαθμός στο μέλλον και γι αυτό να θέλει.... (ένα παράδειγμα που ξέρω από δική μου περίπτωση, υπάρχουν και άλλες πιθανές αιτίες).... αν θέλει πάντως κάνε το....