προσδιορισμός και κατάθεση

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
jimPAP
Εικόνα: jimPAP
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/10/2010

 Συνάδελφοι καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος αν προσδιορίσω μια αγωγή και δεν καταθέσω την ίδια μέρα έχω κάποια προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να γίνει η κατάθεση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

evalymbe
Εικόνα: evalymbe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/10/2009

20 ημέρες αν δεν κάνω λάθος

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Ισχυει κατι τετοιο και απο που. Λυνει πολλα θεματα με προθεσμιες!

Vaia
Εικόνα: Vaia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/11/2011

Ανεπίσημα φαντάζομαι,  το έχουν καθιερώσει σίγουρα  στο Πρωτοδικείο Αθήνας - Δεν ξέρω αν ισχύει σε άλλες περιπτώσεις! Είναι 20 ημέρες μετά τον προσδιορισμό που μπορεί να γίνει η κατάθεση, και 10 ημέρες μετά εάν έχει γίνει δεκτή αίτηση προτίμησης - Μάλλον εφαρμόζεται επειδή υπάρχει συνήθως πολύς κόσμος και δεν προλαβαίνεις καν να πάρεις νουμερο για κατάθεση μετά τον προσδιορισμό!

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Nαι, όντως πρόκειται για απόφαση της Διοικησης του Πρωτ. Αθηνών, η οποία έχει εκδοθει για πρακτικους λογους και δε νομίζω ότι επηρεάζει γενικότερα θέματα παραγραφών και προθεσμίων του ΚΠΟΛΔ.

stellouba
Εικόνα: stellouba
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/04/2009

 20 ημέρες προθεσμία έχεις, οπότε μην ανησυχείς αν τυχόν δεν πρόλαβες να καταθέσεις!

Και είναι λογικό να σου δώσουν αρκετές ημέρες, για το λόγο και μόνον ότι στο Πρωτοδικείο γίνεται συνήθως της τρελλής για την κατάθεση (και όχι μόνον) ... οπότε το να πάρεις δικάσιμο είναι (σχεδόν) εύκολο, αλλά για να καταθέσεις την ίδια ημέρα, πιθανόν να μην προλάβεις με τα νουμεράκια (σαν να παίρουμε φέτα από το σούπερ μάρκετ) που μας δίνουν.