ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΥΠΟΘΗΚΗΣ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
gerry
Εικόνα: gerry
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/08/2010

ΠΕΛΑΤΗΣ Μ ΕΧΕΙ ΤΟ 1/4 ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ. ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 1/2 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ Μ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ 1/2 ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΗΤΟΙ ΕΠΙ  ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΡΩΤΩ.... 1. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΠΛΕΙΟΝΕΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ?

                     2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΕΙ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ Η ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ  ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ Η ΚΑΤΙ?

 

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε κοινωνία δικαιωμάτων. Η προσημείωση δόθηκε υπερ του ιδανικού μεριδίου ενός κοινωνού. Μέχρι εδώ τίποτα το επιλήψιμο. Τώρα αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα σου δεν νομίζω ότι ο πελάτης σου μπορεί να κάνει κάτι πλην μιας αγωγής διανομής ενδεχομένως. Το ακίνητο, ως προς το ιδανικό μερίδιο μπορεί να πλειστηριαστεί, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν νομίζω να υπάρξει ενδιαφερόμενος. Άλλωστε στον πελάτη σου ανήκει μόνο το 1/4 και όχι όλο το ακίνητο. Τα περι αδιακιολόγητου πλουτισμού είναι ανυπόστατα.

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Έχει σκεφτεί ότι αν βγει στο σφυρί το 1/2 μπορεί να πάει να το χτυπήσει και αυτός (ο πελάτης σου!!) και μάλιστα σε καλή τιμή...Πάντως έχει δικαίωμα να εγγράψει έκαστος στο μερίδιο του βάρη (άσε που ενδεχομένως το έκανε μόνος του ο δανειστής με ΔΠ-δηλ.χωρίς συναίνεση)