προσωρινη δ/γη

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

μπορει καποιος να με διαφωτισει ως προς τη διαδικασια αιτησης εκδοσης  πρ. δ/γης. Δηλ. σε μια υποθεση που επιγει, υπαρχει αμεσος κινδυνος και τα συναφη, θα κανω ασφαλιστικα και θα την ενσωματωσω με μια φραση στην αιτηση μου ή μπορω να ζητησω και προσ.δ/γη μονο; και αν ναι, πως γινεται; γραπτως προφορικα; αν ζητησω μονο πρ. δ/γη προφορικα πρπει να κανω και αιτηση για ασφαλιστικα μετα; ευχαριστω ..

JohnnyK.
Εικόνα: JohnnyK.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/10/2009

 Δες άρθ. 691 παρ.  2 Κ.Πο.Δικ. 

bessonova
Εικόνα: bessonova
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/08/2008

 Η διαδικασια ειναι η εξης: γραφεις την αιτηση ασφαλιστικων κανονικα συμπεριλαμβανομένου και του αιτηματος σου για προσωρινη διαταγη. Πηγαινεις στον Πρόεδρο προσδιορισμού και σου οριζει ημ.νια για την προσωρινη διαταγη.Στη συνεχεια κοινοποιεις στον αντίδικο αντίγραφο της αίτησής σου με την ημ.νια της προσωρινής. Δικαζεις την προσωρινη διαταγη την ημερα και ωρα που εχει οριστει. Ανεξαρτητα από το αποτελεσμα ο πρόεδρος που θα δικασει θα δώσει και ημ.νια για τα ασφαλιστικα βάσει της οποιας πλεον καταθέτεις την αίτησηση ασφαλιστικων και την κοινοποιεις εκ νεου.

Ελπιζω να βοηθησα!

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

naι σ ευχαριστω ησουν κατατοπιστικη. απλα καπου ειδα οτι προσ. δ/γη μπορεις να αιτηθεις και προφορικα και να παρεις  επιτοπου; ισχυει κατι τετοιο;

dimikos
Εικόνα: dimikos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/09/2010

 Το μόνο που κάνουν κάποιοι δικαστέσ είναι να χορηγούν προσωρινό σημείωμα και να ορίζουν δικάσιμο για προσωρινή διαταγή. Δεν προβλέπεται από κάπου αλλά το κάνουν αρκετοί. Η διαδικασία είναι όπωσ στην προσωρινή διαταγή και μετά επιδίδεισ την αίτηση σου  και μετά θα δικάσεισ την προσωρινή διαταγή.

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

οριζεται δικασιμος για προσωρινη δ/γη μεσα στο πλαισιο των ασφαλιστικων ;;;; μπερδεμα τελειως!

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Η διαδικασία που λέει η συν/φος παραπάνω εφαρμόζεται στην Αθήνα. Στο πρωτοδικείο μου, καταθ'ετουμε την αίτηση ασφαλιστίκών, προσδιορίζεται η δικάσιμος και την ίδια μέρα η γραμματελια επικοινωνεί με τον αντίδικο (συνήθως τηλεφωνικά σε νούμερα που της δίνουμε) και γίνεται η διαιδκασία της προσωρινής αυθημερόν ή την επόμενη. Επιδίδουμε 1 φορά, την αίτηση με την πράξη προσδιορισμού των ασφαλ. και την επισυναπτόμενη (αν χορηγηθεί) προσωρινή διαταγή.

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Α μαλιστα, ευχαριστω πολυ ολες/ολους.