προσταστια κυριας κατοικιας στα πλαισια του Ν.3869/2010
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Καλημέρα Συνάδελφοι.Εχω το εξης θεμα: Ειναι δυνατη η προστασια άλλης εξοχικης αντι της κυριας κατοικιας που προβλεπεται στο Ν.3869/2010. Εννοω δηλαδη να δηλωσω στην αιτηση μου οτι προτιμω την προστασια της εξοχικης και όχι της κυριας κατοικιας? Μπορει κατι τετοιο να γινει δεκτο? Η αξια της εξοχικης μαλιστα ειναι λιγο μεγαλυτερη απο την αξια της κυριας.Ευχαριστω.
Μπορείς να ζητήσεις να προστατευθεί οποιαδήποτε κατοικία θέλεις.
Κατερίνα, πώς βγάζει αυτό το συμπέρασμα; Το λέω επειδή ο νόμος μιλα για κύρια κατοικία.
Το έχω διαβάσει στην ανάλυση του Κρητικού. θα το ψάξω και θα σου στείλω ακριβώς.Μπορείς να πεις ότι η κύρια κατοικία σου είναι το εξοχικό σου αρκεί να μην ξεπερνα το αφορολόγητο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένης κατά 50 % όπως λέει ο νόμος. Αρκεί να ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙως κύρια κατοικία σου.
Aν βρεις κατι, ενημέρωσε σχετικά. Το ρωτάω γιατί εχω παρόμοιο θέμα με την Δήμητρα και θέλω να "σωσω" ένα ακίνητο του οφειλέτη, στο οποίο δεν κατοικεί ο ίδιος, αλλά έχει παραχωρηθεί στον γιο του. Με προβληματίζει το "χρησιμεύει". Εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι ο οφειλέτης θα πρέπει πράγματι να κατοικεί εκεί. Επίσης και η 5104/2011 Ειρ.Θεσ. μιλά για πραγματική χρησιμοποίηση του ακινήτου.
http://www.efpolis.gr/ διάβασε στις διευκρινήσεις με τα κόκκινα γράμματα τον αριθμό 6 και στο ΦΕΚ το αρ 85 τον αρ. 5