Προτάσεις εναγομένου σε αγωγή χρησικτησίας ομολογημενη

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Panagiota.2015
Εικόνα: Panagiota.2015
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/07/2015

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Επιδόθηκε αγωγή χρησικτησίας στον πελάτη μου στην οποία θα ομολογήσει το περιεχόμενο της αγωγής και θα παραιτηθεί απο τα ένδικα μέσα. Πρέπει όμως με τον νέο πλέον κώδικα να παρασταθεί με δικηγόρο, ενώ πριν μπορούσε και μόνος του. Πρέπει λοιπόν εγώ να καταθέσω προτάσεις ή αρκεί να έρθει και προφορικά να ομολογήσει το περιεχόμενο κλπ; Μπορεί να μην εμφανιστεί καθόλου και να συνομολογήσω εγώ ως πληρεξούσια δικηγόρος; Χρειάζεται ειδικό πληρεξούσιο στην τελευταία αυτή περίπτωση;

Όποιος-α γνωρίζει κάτι σχετικό, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Νομίζω ότι , λόγω του νέου 115 παρ. 3 , πρέπει να κατατεθούν τυπικές προτάσεις από τον εναγόμενο. Επίσης , πιστεύω ότι σωστό είναι και σύμφωνο με την πράξη που γνωρίζω  : είτε ο εναγόμενος να παρασταθεί μετά είτε να εκπροσωπηθεί με ειδικό πληρεξούσιο από δικηγόρο  .

Υ.Γ. Υποθέτω ότι μιλάμε για αγωγή που κατατέθηκε μετά την 1.1.2016 , οπότε ισχύει το 215 παρ. 2  σε συνδυασμό με το 237, γι'αυτό και χρειάστηκε να επιδοθεί η αγωγή. 

Panagiota.2015
Εικόνα: Panagiota.2015
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/07/2015

 

Ευχαριστώ πολυ!!

Ακριβώς, η αγωγή κατατέθηκε πριν δύο εβδομάδες με την καινουργια διαδικασία των 100 ημερών, οπότε θα πρέπει να καταθέσω προτάσεις και να παρασταθεί ο εναγόμενος κατά την εκδίκαση της αγωγής.

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Και εξυπακούεται βέβαια  ότι οι διάδικοι θα έχουν διαφορετικό δικηγόρο έκαστος  .

 

( Στην περιφέρεια  του πρωτοδικείου μου  τακτοποιούμε αυτές τις υποθέσεις πλέον με υπογραφή πρακτικών συμβιβασμού κατά τα 209 επ. ΚΠολΔ. Υποθέτω ότι η πρακτική αυτή δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και ισχύουσα  ευρύτερα , όπως και  στο δικό σου πρωτοδικείο, αν και είναι σαφώς γρηγορότερη και οικονομικότερη ).