ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!

6 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
A23
Εικόνα: A23
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/08/2010

ΕΙΜΑΙ ΑΙΤΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΟΜΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΥΠΟΘΕΣΗ & ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ & ΜΕΤΑ ΤΙ?  ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ? ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ? & ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΦΑΚΕΛΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ? ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

evalymbe
Εικόνα: evalymbe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/10/2009

Συνάδελφε, αν είσαι ο αιτών, δεν θα προβάλεις ενστάσεις εσύ, αμέσως μετά την εκφώνηση, τις αναφέρει προφορικά ο καθ' ου. Στη συνέχεια εξετάζεις τον μάρτυρά σου. Τον αντεξετάζει ο καθ' ου. Αν έχει και ο καθ' ου μάρτυρα τον εξετάζει, στη συνέχεια τον αντεξετάζεις εσύ.

 

Σημείωμα στο τριήμερο . Αν έχεις μάρτυρα, αφού εκφωνήσει την υπόθεση έχε τα στοιχεία του σημειωμένα σε ένα χαρτί, να το δώσεις στη γραμματέα, να περάσει τα στοιχεία του.

 

 

evalymbe
Εικόνα: evalymbe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/10/2009

Συνάδελφε, αν είσαι ο αιτών,, αμέσως μετά την εκφώνηση, τις ενστάσεις του αναφέρει προφορικά ο καθ' ου. Στη συνέχεια εξετάζεις τον μάρτυρά σου. Τον αντεξετάζει ο καθ' ου. Αν έχει και ο καθ' ου μάρτυρα τον εξετάζει, στη συνέχεια τον αντεξετάζεις εσύ.

 

Σημείωμα στο τριήμερο . Αν έχεις μάρτυρα, αφού εκφωνήσει την υπόθεση έχε τα στοιχεία του σημειωμένα σε ένα χαρτί, να το δώσεις στη γραμματέα, να περάσει τα στοιχεία του.

 

 

chr_law
Εικόνα: chr_law
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/08/2013

Καταρχήν εσύ ως δικηγόρος του αυτούντος κάθεσαι στα αριστερά έδρανα όπως βλέπεις την έδρα.

Ο πρόεδρος θα διαβάσει το όνομα του πελάτη σου.
Τότε εσύ θα πεις "παρίσταται δια του υπογράφοντος "(αν ο πελάτης σου δεν είναι μαζί σου) ή "παρίσταται μετά του υπογραφοντος " αν είναι μαζί σου στο ακροατήριο.
Φυσικά ο πελάτης σου θα κάθεται μαζί με το κοινό και όχι στα έδρανα των δικηγόρων. Τότε θα δώσεις και το χαρτί με τα στοιχεία του μαρτυρα σου (όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός και μητρός, διεύθυνση, επάγγελμα, αριθμό ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης), τα οποία θα αντιγράψεις από την ταυτότητα του. Στο χαρτί θα γράφεις και το δικαστήριο, διαδικασία, δικάσιμο, πινάκιο. Θα το υπογράψεις και θα βάλεις σφραγίδα.

Μετά ο πρόεδρος θα διαβάσει το όνομα του καθού και ο συνάδελφος της άλλης πλευράς θα πει τα αντίστοιχα.

Μετά ο πρόεδρος θα σε ρωτήσει αν έχεις να προσθέσεις ή να αλλάξεις κάτι στην αίτηση σου. Εσύ (αν δεν έχεις κάτι) θα πεις ότι αναφέρεσαι στην αίτηση σου. Μετά ο αντίδικος συνάδελφος θα διαβάσει τις αρνήσεις- ενστάσεις του.
Τότε εσύ μπορείς να προβάλεις αντενστάσεις.

Μετά θα ξεκινήσουν οι μάρτυρες: πρώτα ο δικός σου. Πρώτα θα του κάνει ερωτήσεις ο πρόεδρος, μετά εσύ και τέλος η αντίδικη πλευρά. Μετά θα έρθει ο μάρτυρας του αντίδικου, στον οποίο πρώτα θα κάνει ερωτήσεις ο πρόεδρος, μετά ο δικηγόρος του αντίδικου και τέλος εσύ.
Καλό είναι να έχεις ετοιμάσει από πριν ερωτήσεις.
Αφού γίνουν όλα αυτά, ο πρόεδρος θα πει "συζητείται" και θα φύγεις.

Θα σε συμβούλευα να πας και κάποια άλλη μέρα προ της δικασίμου, για να δεις και άλλες δίκες. Θα βοηθήσει! Καλή επιτυχία! (Σημειώνω ότι αυτά ακολουθούνται σε κάθε αστική δίκη).

chr_law
Εικόνα: chr_law
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/08/2013

Πριν φύγεις θα πρέπει να δώσεις το φάκελο!!!

dgp
Εικόνα: dgp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/03/2010

Συναδερφοι , κι εγώ δικάζω  πρώτη φορά τροχαίο σε Ειρηνοδικείο κι έχω αγχωθεί γιατί με την κατάσταση που επικρατεί δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω διαδικασίες πρόσφατα. Εκπροσωπώ τους ενάγοντες.  Ειναι 2 ενάγοντες  και κανένας μάρτυρας. Διάβασα τα παραπάνω αλλά ρωτώ:

1) θα εξεταστούν και οι 2 ενάγοντες μου υποχρεωτικά;  Μπορώ αν θέλω να ζητήσω να εξεταστεί μόνο ενας ; 
2) έγγραφα και φωτογραφίες , οκ , τα προσκομίζω με τις προτάσεις μου αλλά 

κατά τη συζήτηση τα επιδεικνύω στην  έδρα ή απλά τα επικαλούμαι ή τα διαβάζω  ;; ( όπως γίνεται στο ποινικό δηλαδή , όπου έχω μεγαλύτερη εμπειρία) 

3) μετά τις ενστάσεις των εναγομένων , είναι υποχρεωτικό να πω κάτι συγκεκριμένο; Φτάνει να πω ενα σκέτο αρνούμαι τους ισχυρισμούς; 
 
ευχαριστώ πολύ όποιον  μπει στον κόπο να απαντήσει 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Καλημέρα. Μετά τις ενστάσεις των εναγομένων λες ότι αρνείσαι τις ενστάσεις και θα απαντήσεις με την προσθήκη σου εκτός αν θες κάτι συγκεκριμενο να σχολιάσεις εκεινη την ώρα. Προσωπικά δεν το κανω,απαντώ με την προσθήκη-αντίκρουση.

Καλό θα ηταν να έχεις μαρτυρα. Αφού δεν εχεις ομως,θα εξετάσεις εναν απο τους 2 εναγοντες.Δεν χρειάζεται να εξετασθούν και οι 2.

Δεν διαβαζετε τα σχετικά σας ούτε τα επιδεικνύετε εκτός αν και παλι θελετε να δειξετε κατι συγκεκριμενο στην έδρα. Πχ εχω δειξει το σχεδιάγραμμα της τροχαίας στην έδρα γιατι ήθελα να επισημανω κατι συγκεκριμενο.

Καλή επιτυχία!