Ψευδορκία μάρτυρα σε ασφαλιστικά

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής:

Σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων, μετά τη διαδικασία στο ακροατήριο και πριν εκδοθεί απόφαση έρχονται εις γνώση μας στοιχεία (εγγραφα) από τα οποία προκύπτει ψευδής κατάθεση του μάρτυρα του αντιδίκου. Δεδομένου ότι ένδικα μέσα δεν προβλέπονται και ότι ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί απόφαση, τι δυνατότητες έχουμε σε αυτό το στάδιο; Μπορούμε με κάποιο τρόπο να τα θέσουμε υπόψη του δικαστή για να τα λάβει υπόψη πριν εκδώσει απόφαση; Ευχαριστώ για όποια ιδέα έχετε!

alexkal
Εικόνα: alexkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2011

Αφού έκλεισε με το σημείωμα, δεν μπορεί να λάβει νομίζω κάτι άλλο υπόψη του. Αλλιώς θα έλεγα να το βάλεις στην θυρίδα του με σχετικό σημείωμα. Δεν θα ακολουθήσει τακτική να τα προσκομίσεις εκεί?

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

Επειδή η κατάθεση του μάρτυρα εκτιμάται ελεύθερα απο τον δικαστή και επειδή στα ασφαλιστικά μέτρα το σημείωμα το δίνουμε στο τριήμερο μπορείς σχολιάσεις εκεί την μαρτυρική κατάθεση. Αν όμως έχεις καταθέσει σημείωμα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για την επικείμενη απόφαση των ασφαλιστικών. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μήνυση για ψευδορκεία και εφόσον καταδικαστεί  ο μάρτυρας (ζήσε Μάη μου ...) νέα αίτηση. Αλλιώς με την αγωγή αντικρούεις τους ισχυρισμούς του.

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Συγγνώμη, αλλά αφού στα ασφαλιστικά δεν τηρούνται πρακτικά, πώς θα αποδείξεις τί κατέθεσε;

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

Δεν είναι υποχρεωτικό να τηρούνται πρακτικά στα ασφαλιστικά (ΚΠολΔ 690 παρ. 2), πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρούσε πρακτικά ο Πρόεδρος. Το θέμα μας δεν είναι τόσο να καταδικαστεί ο μάρτυρας για ψευδορκία, όσο να ληφθεί υπόψη αυτό πριν την έκδοση απόφασης, γιατί τα ασφαλιστικά είναι που μας καίνε! Όσο για την κύρια αγωγή, θα πάρει χρόοοονια και χρόνια και πλέον δεν θα έχει νόημα ό,τι κι αν αποδειχθεί... Ναι το τριήμερο έχει παρέλθει. Ίσως καταθέσουμε τα νέα στοιχεία στη θυρίδα του και το αφήσουμε στην κρίση του, τι να πω.

Ευχαριστώ για τις σκέψεις πάντως!