Σωματείο

6 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
euamich
Εικόνα: euamich
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/08/2010

Η απόφαση του Μονομελούς που δέχεται αίτηση αναγνώρισης σωματείου (σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδικού σταθμού), πρέπει να επιδοθεί; Σε ποιον;

sophieath.
Εικόνα: sophieath.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/06/2009

Σε αστικό σωματείο νομίζω ότι χρειάζεται κοινοποίηση στη Νομαρχία. αν δεν μπορείς να ανατρέξεις σε βιβλιογραφία, γιατί δεν ρωτάς στο Πρωτοδικείο, στη δημοσίευση των σωματείων?

ΠΕΓΚΥ
Εικόνα: ΠΕΓΚΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2011

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Η απορία μου αφορά στα σωματεία κ γι αυτό δεν άνοιξα καινούριο θέμα. Έχω πλέον απόφαση τουΠρωτοδικείου για την ίδρυση του σωματείου μου, έκανα τις απαραίτητες δημοσιεύσεις, πήρα κ το πιστοποιητικό τελεσιδικίας της αποφασης.

Τώρα για την καταχώρηση στο βιβλίο σωματείων θα πρέπει να πάρω δικάσιμο κ να ακολουθήσω την διαδικασία της εκουσίας ή απλά υποβάλλω μια αίτηση μαζί με εφημερίδες/πιστοποιητικά;

Αν υπάρχει κ σχετικό υπόδειγμα της αίτησης. . .

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Αφού η απόφαση διατάσσει ήδη την εγγραφή στο βιβλίο σωματείων , οι παρτίδες σου με το δικαστήριο έχουν τελειώσει. Από ' κει και πέρα , είναι θέμα πρακτικής του εκάστοτε πρωτοδικείου , εάν χρειάζεται και μια τυπική αίτηση εγγραφής στο βιβλίο σωματείων που να συνοδεύει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή εάν αρκούν τα δικαιολογητικά χωρίς τυπική αίτηση. Αλλά μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις και το πιστοποιητικό τελεσιδικίας και αναρωτιέμαι , εάν μόνη σου και για παν ενδεχόμενο το έχεις πάρει ή εάν όντως πρακτικά  απαιτείται..

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Ειναι καθαρά τυπική η αίτηση. Αν γράψεις "παρακαλώ όπως προβείτε στην εγγραφή στα βιβλία σωματειων σύμφωνα με την ταδε απόφαση" εισαι εντάξει, δεν θέλει κατι παραπάνω.

ΠΕΓΚΥ
Εικόνα: ΠΕΓΚΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2011

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! οποτε με μια απλή αίτηση ζητώ και την καταχώρηση.

Το πιστοποιητικό τελεσιδικίας της απόφασης μου το ζήτησε το πρωτοδικείο. . .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ
Εικόνα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/04/2011

Παρακαλώ τον/την πρώτο/η συνάδελφο, ας μου πει αφού έχει κάνει τη διαδικασία, την αίτηση αναγνώρισης που την κοινοποίησες?