ΣΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΝΕΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
iraklis m
Εικόνα: iraklis m
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2011

Συνάδελφοι καλημέρα,
Υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί και είναι το εξής:
Μεταφορική εταιρεία είχε ρητή εντολή από τον αποστολέα να παραδώσει τα εμπορεύματα στο παραλήπτη και να εισπράξει από αυτόν το αντίτιμο , το οποίο στη συνέχεια θα κατέβαλλε σε τραπεζικό λογαριασμό του αποστολέα αφού παρακρατούσε τη νόμιμη αμοιβή της(αντικαταβολή).Η μεταφορική εν τούτοις, παρόλο που εισέπραξε τα χρήματα, κοροιδεύει εδώ και 2 μήνες τον αποστολέα ότι θα του τα καταβάλλει από Δευτέρα σε Δευτέρα κτλ, δίχως να το κάνει.Να αναφέρω ότι υπάρχει το τιμολόγιο που εξέδωσε ο αποστολέας και η φορτωτική που εξέδωσε η μεταφορική.Μπορώ να βγάλω διαταγή πληρωμής ή να κάνω αγωγή η οποία θα παέι με μικροδιαφορές?
Καθε γνώμη πολύτιμη..Ευχαριστώ

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Πήρες να τους απειλήσεις με μήνυση για υπεξαίρεση; Όσες φορές το έχω κάνει έχει πιάσει.

iraklis m
Εικόνα: iraklis m
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2011

 σ ευχαριστώ πολύ συνάδελφε.το έκανα και εγώ έτσι και έπιασε!

irinist
Εικόνα: irinist
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/02/2008

 ο πελάτης μου έχει αξίωση με βάση φορτωτικές συνολικού ποσού περίπου 90.000. Για μέρος του ποσού ο οφειλέτης του έδωσε επιταγές που ήταν ακάλυπτες. Τις επιταγές ο πελάτης μου τις οπισθογράφησε και τισ εμφάνισε άλλος. Λογικά δεν μπορώ να του βγάλω διαταγή πληρωμής, παρά μόνο εάν έχει πληρώσει το ποσό στον τελευταίο κομιστή και έχει πάρει το σώμα της επιταγής. Οπότε μου μένει μόνο να βγάλω διαταγή πληρωμής με βάση τις φορτωτικές. Το πρόβλημα είναι ότι ίσως είναι και χίλιες συνολικά (ήταν μικρά επιμέρους ποσά). 

τα ερωτήματα ειναι τα εξής:
1) αρκει να σκανάρω τις φορτωτικές και να τις ενσωματώσω στην αίτηση ή πρέπει να τισ επικαλεστώ?
2) μήπως να ζητήσω από τον οφειλέτη μία επιστολή ή συμφωνία υπολοίπου, για να βγάλω την διαταγή με βάση αναγνώριση χρέους αντί να  μπω στον μπελά των φορτωτικών?
3) η σύμβαση αναγνώρισης χρέους θα θέλει χαρτοσήμανση και υποβολή στη ΔΟΥ?