Συμβουλή για λύση συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
stelios77
Εικόνα: stelios77
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/05/2012

Καλησπέρα σας...

Άκουσα για το site σας από ένα φίλο δικηγόρο και αποφάσισα να ζητήσω την βοήθειά σας. Όπως θα καταλάβετε, από τον τρόπο που θα διατυπώσω το ερώτημα, δεν είμαι νομικός. Έχω έρθει αντιμέτωπος με έναν ιδιοκτήτη που είναι νομικός και για αυτό θα ήθελα την βοήθειά σας. Σας αναφέρω το πρόβλημα περιληπτικά...

Τον Νοέμβριο 2011 κάναμε (η γυναίκα μου και εγώ) ένα διετές συμφωνητικό μίσθωσης για διαμέρισμα στην Αθήνα με ενοίκιο 350 ευρώ.

Στις 24 Απριλίου, αφού μάθαμε ότι η γυναίκα μου έχασε το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων της, σημειωτέον εγω είμαι άνεργος, πήραμε τηλέφωνο τον ιδοκτήτη την ίδια μέρα να τον ειδοποιήσουμε ότι από το τέλος Μαίου δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε το ενοίκιο.

Τηλεφωνικώς μας είπε ότι "καταλαβαίνω την κατάσταση παιδιά, απλά θέλω να με βοηθήσετε να το νοικιάσω γιατί είμαι και μεγάλος άνθρωπος κλπ...". Η απάντησή μου ήταν ότι ευχαριστώ για την κατανόηση και εμείς θα το ανακοινώσουμε σε φίλους και γνωστούς, θα βάλουμε ενοικιαστήρια στην γειτονιά και θα βάλουμε και αγγελίες σε εφημερίδες και διαδίκτυο.

Σημείωση:  Η γυναίκα μου ενοικιάζε ένα διαμέρισμα, τα έσοδα του οποίου κάλυπταν ακριβώς την δόση δανείου αλλά και τα έξοδα ενοικίασης. Η ενοικιάστρια όμως έφυγε τον Δεκέμβριο, αφήνοντας πίσω υλικές ζημιές. Αποτέλεσμα ήταν να το σπίτι να θέλει επισκευές (που κάνουμε μόνοι μας) και ως τούτου παραμένει ανοίκιαστο.

Με αυτά υπόψη και επειδή δεν θέλαμε να βρεθούμε στην άσχημη θέση να μην έχουμε να πληρώσουμε, αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στο πατρικό της γυναίκας μου, να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενοικιαση του ακινήτου και μετά βλέπουμε.

Ενώ τηλεφωνικώς μου είχε πει τα παραπάνω, σήμερα που πήγα στο γραφείο του για να πάρω τα απαραίτητα στοιχεία για να φτιάξω τα ενοικιαστήρια, μου άλλαξε την θέση του. "Σε περίπτωση που το διαμέρισμα δεν νοικιαστεί, θέλω να συνεχίσετε να πληρώνετε το ενοίκιο...."

Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για το πως να το χειριστώ αλλά και ποια είναι τα επόμενα βήματα? Τι προβλέπεται από το νόμο? Ποια είναι η νομική εξέλιξη του θέματος? Από τους εναπομείναντες 18 μήνες, τι μπορεί να κυνηγήσει νομικά? Το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω για αδυναμια πληρωμής?

Συγνώμη εάν σας κούρασα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

 

 

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Καλησπέρα, μέσω του site/forum δεν παρέχονται νομικές συμβουλές αλλά απλώς και μόνο ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συναδέλφων. Για την υπόθεσή σας καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον δικηγόρο - γιατί όχι ενδεχομένως και στο φίλο μέσω του οποίου γνωρίσατε και το site. Καλή τύχη.

stelios77
Εικόνα: stelios77
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/05/2012

Σας ευχαριστώ για την απάντηση και κατανοώ την θέση σας. Θα μπορούσατε μήπως να μου δώσετε κάποια link από κάπου που μπορώ να βρω τι προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση που κάποιος ενοικιαστής επιθυμεί την λύση συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας; Ευχαριστώ