συναδελφοι ΣΟΣ

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
lelox
Εικόνα: lelox
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/10/2015

Καλημέρα συνάδελφοι. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για μια υπόθεση. Ήρθε στο γραφείο μου πελάτης-πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας- , ο οποίος θέλει μαζί με άλλες 3 ομοσπονδίες του ίδιου αθλήματος του εξωτερικού να συστήσουν μια ευρωπαική συνομοσπονδία με έδρα την ελλάδα. Έχω ψάξει στον αθλητικό νόμο και δεν έχω βρει τίποτα για συνομοσπονδίες παρά μόνο για ομοσπονδίες. Επίσης πήρα στη ΓΓΑ και δεν έχουν ιδέα. Πήγα και από ειρηνοδίκη υπηρεσίας και δεν γνωρίζει. Γνωρίζει κάποιος να με κατατοπίσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

Συνάδελφε καλημέρα,

Εικάζω ότι η συνομοσπονδία, ως διεθνές όργανο του αθλήματος διέπεται από τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Δεν ξέρω για ποιο αθλημα προκειται και για τι ανάπτυξη μιλάμε αλλά πιστεύω ότι η FIFA ή η FIBA δεν θα επέτρεπαν σύσταση συνομοσπονδίας σε μία υποπεριοχή (π.χ Βαλκάνια) ενώ αυτή υπάγεται σε μία ευρύτερη περιοχή για την οποία υπάρει συνομοσπονδία (π.χ. uefa, concaf,fiba europe κλπ). Νομίζω λοιπόν, αν και μπορεί να κάνω και λάθος, ότι μόνο ως μία μορφή "συνεταιρισμού"  (όπως π.χ. ULEB) μπορεί κάτι τέτοιο να λειτουργήσει. Αν αυτό που θέλει να είναι να ιδρυθεί με 4 μέλη ευρωπαική συνομοσπονδία- η οποία μεχρι σήμερα δεν υπάρχει-, χωρίς και πάλι να γνωρίζω, θεωρώ δύσκολο η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος να δίνει δικαίωμα σε τέτοιο μικρό αριθμό ομοσπονδιών να την ιδρύσουν.

Επίσης, πόσα σωματεία -μέλη έχει η ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος; ο νόμος θέτει ελάχιστο όριο 10 ή 12. Ίσως η ερώτησή μου σου φανεί άσχετη αλλά μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα μια ομοσπονδία που έχει π.χ. 6 μέλη.

lelox
Εικόνα: lelox
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/10/2015

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση συναδελφε.. καταρχην προκειται για το αθλημα παλης κουρας.. η ελληνικη ομοσπονδια είναι κανονικότατα αναγνωρισμένη. Το ίδιο και οι άλλες τρεις του εξωτερικού. Ακόμη, η ελληνικη ομοσπονδία έχει 21 σωματεία-μέλη. Αναρωτιέμαι, εφόσον θα έχει έδρα η συνομοσπονδία την Ελλάδα, δεν θα εφαρμοστεί το Ελληνικό Δίκαιο; Αυτό που με προβληματίζει ιδιαιτέρως είναι ότι στον αθλητικό νόμο αλλά και πουθενά αλλού, δεν βρήκα αναφορά σε συνομοσπονδία. Τι λες;

theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

 

  Συνάδελφε, σύμφωνα με το link της παγκόσμιας συνομοσπονδίας του αθλήματος, φαίνεται να υπάρχει ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. ρίξε μια ματιά στο link: http://kurash-ika.org/en/evropejskaya-konfederatsiya-kurash/

 

lelox
Εικόνα: lelox
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/10/2015

Πρόσεξε να δεις τωρα τι συμβαίνει.. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας μου είπε το εξής κουλό. Η συνομοσπονδία (που θέλουν να ιδρύσουν) είναι μέλος ήδη της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Απλώς ήρθε σε μένα τώρα για να ιδρυθεί η συνομοσπονδία και νόμιμα με χαρτιά. Τον  ρώτησα μα ως γίνεται να είστε μέλος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας και να μην υφίσταται νομικά η ευρωπαική συνομοσπονδία και μου λέει δεν ξερω κτλ.. Δεν  ξέρει και καλά ελληνικά και δεν βγαίνει συννενόηση..

theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

Λίγο περίεργα μου ακούγονται όλα αυτά αλλά ίσως απλά χρειάζεται παραπάνω ψάξιμο.

σε κάθε περίπτωση στο link παραπάνω βλέπω πολλές περισσότερες από 4 χώρες-μέλη.

Τώρα αν το ζήτημα είναι απλά η εγκατάσταση της ευρωπαικής συνομοσπονδίας στην Ελλάδα, αρκεί  νομίζω να δεις τι νομική μορφή θα έχει αυτή η συνομοσπονδία και πως θα μεταφέρει την έδρα της στην Ελλάδα. Λογικά, αφού έχει ήδη ιδρυθεί κάπου θα εδρεύει. Άρα απλα την έδρα της θα μεταφέρει.

lelox
Εικόνα: lelox
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/10/2015

όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε.. τον περιμένω τώρα στο γραφείο να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα.. το θέμα είναι ότι πήρα ήδη χρήματα για την κατάθεση κτλ..και αν δεν γίνεται η σύσταση της συνομοσπονδίας τι του λες..

theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

Ας ιδρύσει έναν ωραιότατο συνεταιρισμό όπως η SuperLeague, η ULEB, η Premier League...