ΘΕΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
nefili
Εικόνα: nefili
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2009

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Η' ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ? ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ? ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ?

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

Στην θεωρια η διαμεσολαβηση, οπως και ολοι οι θεσμοι εναλλακτικης επιλυσης διαφορων, έχει πολλά θετικά. Είναι όμως πολύ πιθανό να καταλήξει όπως η ''απόπειρα εξωδικαστικής επίλυσης στην τακτική πολ/ούς ήτοι να μην εφαρμόζεται. Άποφασιστικό λόγο θα παίξουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι καθότι αυτοί θα πρέπει να πιέσουν τους εντολείς και να τους εξηγήσουν ότι συμφέρει από πολλές απόψεις να καταφύγουν στη διαμεσολάβηση. Εγώ απ' ότι έχω αντιληφθεί ναι θα μπορεί

Kazakidis
Εικόνα: Kazakidis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/07/2012

Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλά πράγματα γίνονται ανάποδα, πρώτα τεκμηριώνεται νομικά ο θεσμός, ως εισαγόμενος και μετά ερευνούμε το πεδίο εφαρμογής του στην ελληνική κοινωνία. Πιστεύω λοιπόν ότι ο θεσμός δεν θα πετύχει για δύο λόγους: 1ον, δεν συνάδει προς τις άμεσες ανάγκες και πρωτεραιότητες του Έλληνα πολίτη και 2ον, για την ελληνική κουλτούρα, η αποδοχή της εν μέρει νίκης ή ήττας και του αισθήματος της κοινωνίας "δικαίου", αποτελεί αστάθμητο παράγοντα.

kplawyer
Εικόνα: kplawyer
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/01/2012

Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης είναι μία εναλλακτική μορφή εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο εξωτερικό(π.χ.στις ΗΠΑ,στη Μεγάλη Βρετανία κ.ά) και μένει να δούμε πώς θα προχωρήσει στη χώρα μας.Είναι μία ευέλικτη,γρήγορη και οικονομική διαδικασία.Δε χρειάζεται να περιμένουμε τον προσδιορισμό δικασίμου μετά από τρία και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη φύση της υπόθεσης.Σύμφωνα με το παρόν νομοθετικό πλαίσιο ο διαμεσολαβητής είναι δικηγόρος και οι εντολείς παρίστανται με τους πληρεξούσιους δικηγόρούς τους που είναι νομικοί παραστάτες, οι οποίοι εφόσον έλθουν τα συμβαλλόμενα μέρη σε συμφωνία συντάσσουν πρακτικό.