τίμημα αγοραπωλησίας μέσω ημών

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

Συνάδελφοι, για λόγους που μάλλον δε μπορώ να παρακάμψω υπάρχει ενδεχόμενο να "πρέπει" να λάβω εγώ, ως πληρεξούσιος (φυσικό πρόσωπο, όχι πληρεξ.δικηγόρος) το τίμημα μιας αγοραπωλησίας, το οποίο κατόπιν θα μοιράσω σε λογαριασμούς συνδικαιούχων.

Με δεδομένο ότι θα αιτιολογώ κάθε έμβασμα κ φυσικά δε θα περισσέψει ένα ευρώ στο λογαριασμό μου (Χ ποσό θα λάβω, Χ -συνολικά- ποσό θα μοιράσω), αλλά και με την ιδιαιτερότητα ότι στο μεν συμβόλαιο ΕΝΑΣ πωλητής-ιδιοκτήτης θα εμφανιστεί, σε περισσότερους, δε, θα μοιραστεί το τίμημα, ρωτώ :

Θεωρείτε πως θα έχει ως γεγονός κάποια συνέπεια σε εμένα, πχ. προκαλέσει κάποιο γενικότερο έλεγχο από ΔΟΥ κλπ; (όχι ότι θα βρει κάτι, αλλά τόσπα..).

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

 Oι συνδικαιούχοι με ποια νόμιμη αιτία έχουν λαμβάνειν, αφού ένας είναι ο πωλητής;

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

εύλογη η απορία σου, δεν το διευκρίνισα : Ουσιαστικά το πωλούμενο ελλείψει τίτλων απ' το 1920 ανήκει σε πολλές οικογένειες κατιόντων. Συνεπώς, για να είμαστε ευέλικτοι (για αποφυγή μεγαλύτερων διαδικασιών) ένας πωλητής θα εμφανιστεί επικαλούμενος χρησικτησία, αλλά και δίκαιοι μοιράζοντας το τίμημα σε όλους. 

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

 Αν το τίμημα είναι όσο το αναγραφόμενο, δε βλέπω πρόβλημα για σένα, ίσως όμως οι ίδιοι έχουν καποιο θέμα, αφού θα πάρουν χρήματα στην τράπεζα, χωρίς να φαίνονται στο συμβόλαιο.