ΤΡΟΙΚΑ

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Εμβροντητη εμεινε κατα τη χτεσινη επισκεψη της στα δικαστηρια και στο Υπουργειο Δικαοσυνης η Τροικα, χαρακτιριζοντας λιγο ως πολυ το συστημα απονομης Δικαιοσυνης στο Ελλαντα.......απαρχαιωμενο και πρωτογνωρο!!! Γι αυτο και ζηταει επιτακτικα μεταξυ άλλων: την αμεση και ουσιαστικη (πια) απελευθερωση του επαγγελματος των δικηγορων μαζι με ολα τα συπαρομαρτουντα, την εξαιρεση απο τη συμπραξη δικηγορων και δικαστηριων στις δ/γες πληρωμης, προσημειωσεις, συμβολαια, συναινετικα διαζυγια.... καταργηση γραμματιων προεισπραξης,  κλπ. ..........Με το ζορι θα μας εκσυγχρονισουν οι ατιμοι και ουτε αχ δεν θα μας αφησουν να κανουμε lol

Annabel
Εικόνα: Annabel
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/06/2011

Τώρα αντικειμενικά μιλώντας θεωρώ (και με βάση αλλες πλληροφορίες που είχα και ειδήσεις π διάβασα) πως το να άπτεται των αρμοδιοτήτων των συμβ/φων τα συναινετικά διαζύγια και οι προσημειώσεις είναι συνετό και πιο λογικό. Όχι βέβαια ότι λύνει το πρόβλημα. Επίσης, ασχέτως του αν με βρίσκει σύμφωνη ή όχι το θέμα της κατάργησης των ελαχίστων αμοιβών....είναι λογικό που το βαφτίσαμε ποσό αναφοράς. Θα το κάνουμεπου θα το κάνουμε τι το ψευτοζορίζουμε?? Ποιον κοσοιδεύουμε? Κυριαρχία δεν έχουμε πια ούτως ή άλλως..

Πάντως το χάος στα δικαστήρια και το ότι για να βγει απόφαση περνάνε 100 χρόνια να δω πως θα το λύσουν...

 

tzelis
Εικόνα: tzelis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/07/2008

Παιδιά, ό,τι και να γίνει, ο Έλληνας είναι ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ. Όσοι νόμοι και να περάσουν για ταχεία απόνομή ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης, τα πράγματα μετά από σύντομό διάστημα τα ίδια θα είναι. Γνώμη μου είναι να υπάρχει διαμεσολάβηση με σύμπαραξη δικηγόρων σε πολλές υποθέσεις ανάλογα με την φύση τους και προσφυγή στα δικαστήρια σε ορισμένες.... Φυσικά η τελευταία διαδικασία να είναι περισσότερο δαπανηρή.

christine_190684
Εικόνα: christine_190684
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/03/2008

 Συνάδελφοι μάθατε τίποτα νεό σχετικά με τη νέα διαδικασία έκδοσης των συναινετικών διαζυγίων στα ληξιαρχεία? έχει εφαρμοστεί το νομοσχέδιο?τι θα γίνει με τις αιτήσεις που εκκρεμούν για β συζήτηση και έχει οριστεί δικάσιμος?

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

αναμένεται νέος νόμος...η μόνη λύση για το τεράστιο και βασικότερο πρόβλημα της καθυστερημένης έκδοσης αποφάσεων είναι η πρόσληψη περισσότερων δικαστών, όλα τ' άλλα είναι για να κοροιδεύουμε ο ένας τον άλλον! αλλά δεν μπορούν να το λύσουν, γιατί έχει κόστος....απλά θα την πληρώσουμε πάλι εμείς!!!