χειρισμός ζητήματος που ανέκυψε με πελάτη!!

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
penpenny
Εικόνα: penpenny
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/01/2014

Καλημέρα συνάδελφοι, 

είχα καταθέσει αίτηση για υπερχρεωμένα, της οποίας συζήτησα και την προσωρινή διαταγή, και είχα πληρωθεί για όλα κανονικά. Πέρυσι με τους επαναπροσδιορισμούς ο πελάτης μου δεν μου έφερε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προφανώς για να μην καταβάλει την αμοιβή που του ζήτησα και γι αυτήν την διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην καταθέσω τίποτα. Ο ίδιος ο πελάτης προσφανώς προχώρησε μόνος του ή με άλλον συνάδελφο στην κατάθεση των δικαιολογητικών, διότι όπως μόλις είδα στο ειρηνοδικείο η αίτηση -την οποία υπογράφω εγώ- έχει επαναπροσδιοριστεί. Εννοείται πως δεν με ενημέρωσε σχετικά. 

Πώς πρέπει να χειριστώ το ζήτημα αυτό? Έχω το δικαίωμα να αξιώσω οτιδήποτε ως υπογράφουσα δικηγόρος? Δικαιούται να συζητήσει την αίτηση που συνέταξα με άλλον συνάδελφο έτσι απλά, χωρίς την έγκρισή μου?  

eirinim
Εικόνα: eirinim
Σε λειτουργία
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Καλημέρα,συνάδελφε.

Απο τη στιγμή που έχετε πληρωθει κανονικά όπως λετε,ναι μπορει να πάει σε αλλον συναδελφο και δεν έχετε κάποια αξιωση απ'αυτόν/Συμβαινουν αυτά.Για πολλους λογους οι πελάτες αλλάζουν δικηγορο και θα σας πάρει προφανως τηλέφωνο για να ζητησει τον φακελο του και αφού σας έχει εξοφλήσει πλήρως,για τη σύνταξη της αίτησης,πρεπει να του δώσετε βεβαιωση οτι έχετε εξοφληθει και μπορει να πάει σε οποιον δικηγορο θελει.

Συμβαινουν αυτά.Καλή συνεχεια.

penpenny
Εικόνα: penpenny
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/01/2014

Ευχαριστω για την απαντηση!

mariakar
Εικόνα: mariakar
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/06/2007

Εμένα πάλι η απάντησή μου θα διαφοροποιηθεί λίγο. Μήπως είχατε έγγραφη συμφωνία; Γιατί σ' αυτή την περίπτωση τα πράγματα αλλάζουν.

flaw
Εικόνα: flaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/06/2017

Συνάδελφε, καλησπέρα. Το ενδεχόμενο να έχει γίνει αυτεπάγγελτα επαναπροσδιορισμός γιατί το απέκλεισες; Το λέω προκειμένου να μην κάνεις άδικα τέτοια συζήτηση με τον πελάτη σου. 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Σε λειτουργία
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Σωστη σκέψη αυτή με τον επαναπροσδιορισμο.Δεν το σκέφτηκα.