ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ!!!

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
chris84
Εικόνα: chris84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/12/2011

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Ασχολούμαι πρώτη φορά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και έχω κάποιες απορίες ίσως απλοικές για κάποιους που έχουν αποκτήσει εμπειρία πια..

'Εχω 2 συζύγους με ξεχωριστά καταναλωτικά δάνεια καθένας και πιστωτικές κάρτες (μόνο σε ένα είναι εγγυητής του άλλου). έχουν συνολικά έσοδα μόνο μισθούς 2.230 και οι 2.(730 και 1500). Πληρώνουν συνολικά για δόσεις δανείων- καρτών το μήνα 1250 (620 περίπου ο καθένας). Έχουν ένα μωρό και ζουν σε ενοίκιο. Το κόστος διαβίωσης με λογαριασμούς, κοινόχρηστα και ενοίκιο (510Ε) κλπ... ξεπερνά κατά πολύ το υπόλοιπο..  Έχουν ωστόσο από 50%  ένα αυτοκίνητο, η σύζυγος έχει από κληρονομιά ποσοστό 37,50% εξ αδιαιρέτου σε κάτι αγροτεμάχια συνολικής αξίας περίπου 1000 ευρώ και 37,50% σε μία ημιτελή μονοκατοικία 82 τ.μ.και ψιλή κυριότητα σ ένα διαμέρισμα..οπότε ακίνητο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως κατοικία δεν διαθέτει. Ο σύζυγος έχει επίσης από κληρονομιά ποσοστά 18% και 25% εξ αδιαιρέτου σε 2 διαμερίσματα.

Τι πρέπει να κάνω? Να προτείνω ένα συμβιβασμό στα 300 ευρώ αναλόγως για τον καθένα? Ως δικαιούχοι εξ αδιαιρέτου δεν μπορούν να εκποιήσουν, σωστά?  Κινδυνεύει η ψ.κ. στο διαμέρισμα? Μπορώ να την προστατεύσω? (σημειωτέον ότι η αξία είναι κάτω από το αφορολόγητο και δεν πληροί τις στεγαστικές ανάγκες μιας οικογένειας, ούτε μπορεί ως ψιλός κύριος να την χρησιμοποιήσει ως κατοικία). 

hrma
Εικόνα: hrma
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/06/2012

 ΤΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ?ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ?ΑΦΟΥ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 85% ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ....(ΛΟΓΙΚΑ)ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΕΙ ΕΞ ΑΔΙΑΡΕΤΟΥ.Η ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.

chris84
Εικόνα: chris84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/12/2011

Συνάδελφε, πρότεινα για 7 χρόνια για όλες τις οφειλές και 9 χρ. για ένα μεγάλο δάνειο- Η πρόταση είναι να εξοφλήσουν τα ποσά αλλά με μικρότερες δόσεις.

Παρ'όλα αυτά οι τράπεζες δεν απάντησαν και η μία πρότεινε άλλο σχέδιο που δεν είναι εφικτό.

έκανα λάθος νομίζεις? το είχα συζητήσει με συναδέλφους και μου είπαν να το προχωρησω έτσι. Το ότι δεν ζητάω διαγραφή δεν είναι υπέρ μας για το δικαστήριο?

Όσον αφορά την ψιλή κυριότητα δεν έχει μεγάλη αξία και ευελπιστώ στηριζόμενη στο άρθρ.9 παρ.2 τελευταίο εδ. να μην έχω πρόβλημα...

έχεις δικάσει στο ειρηνοδικείο? τι συμβαίνει συνήθως?