ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ - ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Καλημέρα, συνάδελφοι!

Σε υπόθεση υπερχρεωμένου, η αίτηση της εντολέως μου έγινε δεκτή στον πρώτο βαθμό. Στη συζήτηση ήταν παρούσες και οι τέσσερις καθ' ων η αίτηση τράπεζες. Έφεση, όμως, άσκησε μόνο η Eurobank, την οποία κοινοποίησε και στις άλλες τρεις πιστώτριες, οι οποίες δεν εμφανίστηκαν κατά τη συζήτηση. Η έφεση απορρίφθηκε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω:
Θέλω να επιδώσω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, για να τρέξει η προθεσμία αναίρεσης. Εκτός από τη Eurobank, πρέπει να επιδώσω και στις άλλες τρεις τράπεζες, στις οποίες κοινοποιήθηκε η έφεση, πλην όμως δεν παρέστησαν κατά τη συζήτηση;

Ευχαριστώ θερμά, όποιον γνωρίζει και μπει στον κόπο να μου απαντήσει!

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Συνάδελφοι, καμιά ιδέα;

panos78
Εικόνα: panos78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2012

Νομίζω ότι πρέπει να επιδώσεις από κάθε άποψη,γιατί ούτως ή άλλως πρέπει να κυλήσει και η προθεσμία για ανακοπή ερημοδικίας σχετικά με τις τράπεζες που δεν παρέστησαν στην κατ' έφεση συζήτηση (λογικά η απόφαση θα ορίζει παράβολο για ανακοπή ερημοδικίας).

ΑΡΑ επίδοση σε όλες για να τρέξουν οι σχετικές προθεσμίες και να γίνει αμετάκλητη η απόφαση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: γιατι θέλεις σώνει και καλά να τρέξει η προθεσμία για αναίρεση και δεν τα αφηνεις τα πράγματα ως έχουν; Ούτως ή άλλως καλυμμένοι είναι οι πελάτες σου. Ποιος ο λόγος να επιδιώξεις τοαμετάκλητο της απόφασης;

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Πάνο, για την απάντηση.

Όχι, η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου δεν ορίζει παράβολο ανακοπής ερημοδικίας. Δεν αναφέρει καν τις τρεις πιστώτριες, προς τις οποίες η έφεση κοινοποιήθηκε. Μόνο από τα πρακτικά προκύπτει ότι εκφωνήθηκαν τα ονόματά τους και ότι ήταν απούσες.

Την επίδοση επιθυμεί η πελάτισσά μου, η οποία θέλει να μη ζει με το άγχος της άσκησης αναίρεσης μέσα στην επόμενη διετία.

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!

cv123
Εικόνα: cv123
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 29/04/2011

Δεν δικαιούνται να κάνουν ανακοπή ερημοδικίας οι τράπεζες που δεν παρέστησαν! Δεν είναι διάδικοι στην κατ' έφεση δίκη, διότι δεν άσκησαν παρέμβαση! όχι, δεν επιδίδεται!

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Χίλια ευχαριστώ, συνάδελφε!!