Υπερχρεωμενα- Μεταβολή περιουσίας μετά την προσωρινή διαταγή

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
LawFace
Εικόνα: LawFace
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/11/2012

 

Συνάδελφοι, έχει τύχει σε κανένα να έχει βγάλει προσωρινή διαταγή για προστασία ακινήτου (για κύρια κατοικία) και μετά να θέλει να το μεταβιβάσει?

Τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση? Μπορεί? Πρέπει να δώσει κάποιο ποσό στις πιστώτριες? αν ειναι γονική παροχή? Αποτελεί καταδολίευση δανειστών? Μπορεί να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή? Τα ακίνητα για τα οποία δεν έχει πάρει προσωρινή διαταγή τα εκποιεί ελεύθερα και απλά το δηλώνει στο φάκελο?

Αν έχει αντιμετωπίζει κάποιος παρόμοια κατάσταση ας δώσει κανένα στοιχείο..!

Ευχαριστώ!

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Ένας νεαρός επαγγελματίας που διατηρεί κατάστημα εμπορίας χρωμάτων και άλλων υλικών, με έδρα σε χωριό και πολύ μικρό τζίρο ,  είχε πάρει από τράπεζα  παλαιότερα ένα δανειάκι περίπου 7.000 Ευρώ για να χρηματοδοτήσει τη δραστηριότητά αυτή. Επειδή όμως εμφάνισε δυσκολία αποπληρωμής των δανειακών δόσεων , το δάνειο αυτό υπήχθη σε ρύθμιση , στην οποίαν ανταποκρινόταν για κάποιο χρονικό διάστημα , μέχρι που και πάλι έμφάνισε αδυναμία να τηρήσει τους όρους ρύθμισης . Ζητά  σήμερα  εκ νέου ευνοϊκότερη ρύθμιση , αλλά η τράπεζα θέτει ως προϋπόθεση γι'αυτήν την εξασφάλισή της με υπόθήκη ή προσημείωση σε ακίνητο - που δεν έχει. Του έχει ήδη κοινοποιηθεί από την τράπεζα εξώδικο , με το οποίο του γνωστοποιείται το συνολικό ληξιπρόθεσμο και ενήμερο ποσό του λογαριασμού ρύθμισης , καθώς και καλείται να τακτοποιήσει την εκκρεμότητά του αυτή , άλλως ο λογαριασμός θα κλείσει και θα γίνουν  οι δικαστικές ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη του συνόλου της απαίτησης .  Θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη για τα παρακάτω :

1.  Σε περίπτωση που η τράπεζα  προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες , θα μπορούσε  να εκδώσει διαταγή πληρωμής ή όχι ?

2. Εάν τελοσπάντων κάποτε  αποκτήσει η τράπεζα εκτελεστό τίτλο , θα μπορούσε  νομίμως  να ενεργήσει αναγκαστική εκτέλεση επί των εμπορευμάτων που βρίσκονται στο κατάστημα του επαγγελματία  ( αφού άλλη περιουσία στο όνομά του δεν έχει )  ?

3. Νομίζω ότι πιθανότητες υπαγωγής στον ν. 3869 έχει ο συγκεκριμένος ως μικρέμπορος , αλλά ,  ενόψει ιδίως  του νεαρού της ηλικίας του και της άπαξ χορήγησης του ευεργετήματος της υπαγωγής στον νόμο  σε συνδυασμό με το μικρό ποσό του δανείου  , νομίζω ότι θα ήταν υπερβολικό να πάει στο ειρηνοδικείο . Σκέφτηκα μήπως θα μπορούσε να επιχειρήσει εξώδικο συμβιβασμό , ως μοχλό πίεσης προς την τράπεζα , ώστε να συναινέσει σε μια ευνοϊκότερη ρύθμιση . Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να κάνει και μου διαφεύγει?  

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Συγγνώμη , λάθος ποστ.