υπερχρεωμένα- μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
LawFace
Εικόνα: LawFace
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/11/2012

 Συνάδελφοι, έχει τύχει σε κανένα να έχει βγάλει προσωρινή διαταγή για προστασία ακινήτου (για κύρια κατοικία) και μετά να θέλει να το μεταβιβάσει?

Τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση? Μπορεί? Πρέπει να δώσει κάποιο ποσό στις πιστώτριες? αν ειναι γονική παροχή? Αποτελεί καταδολίευση δανειστών? Μπορεί να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή? Τα ακίνητα για τα οποία δεν έχει πάρει προσωρινή διαταγή τα εκποιεί ελεύθερα και απλά το δηλώνει στο φάκελο?

Αν έχει αντιμετωπίζει κάποιος παρόμοια κατάσταση ας δώσει κανένα στοιχείο..!

Ευχαριστώ!

piccolo
Εικόνα: piccolo
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/11/2008

Σε προσωρινή που έχω πάρει από το ειρηνοδικείο της Νίκαιας εκτός από την αναφορά ότι απαγορεύει γενικώς τη λήψη καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη, κάνει σαφή αναφορά ότι απαγορεύεται και η διάθεση κάθε περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη, οπότε καλό είναι να δεις τι ακριβώς αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή που χορήγησε το δικαστήριο. Όταν ρωτάς τι μπορεί να κάνει για ακίνητα που δεν έχει πάρει προσωρινή διαταγή τι ακριβώς εννοείς; Ζήτησες δηλαδή την προστασία μόνο για ένα από τα ακίνητα;Θεωρώ ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει γονική παροχή ή δωρεά ακίνητό του. Το μόνο αν δεχθούμε ότι πωλεί ακίνητο προκειμένου με τα χρήματα να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τις τράπεζες, πάντα με το ρίσκο να θεωρηθεί καταδολίευση δανειστών και να ασκηθεί αγωγή διαρρήξεως

LawFace
Εικόνα: LawFace
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/11/2012

 Η απόφαση αναφέρει μόνο αναστολή των προληπτικών και καταδιωκτικών μέτρων όσον αφορά την κύρια κατοικία. Δεν δέχθηκε προστασία δεύτερου ακινήτου η Πρόεδρος.

Λογικά, είναι καταδολίευση δανειστών...ούτε μπορεί να δώσει μέρος του ποσού, διότι πώς θα γίνει η κατανομή του? κατά βούληση του οφειλέτη? 

Απλά δεν ξέρω... Ισχύει για κάθε περιουσιακό στοιχείο ή μόνο για την κατοικία που διέταξε προστασία?

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Κατα την γνωμη μου, η γονικη παροχη, σιγουρα, αποτελει καταδολιευση δανειστων...

Εαν προχωρησει σε πωληση, επισης κατα τη γνωμη, θα πρεπει να καταβαλει ποσο στους πιστωτες με προτεραιότητα στους ενεγγυους πιστωτες.

Διαφορετικα, θα εχουμε καταδολιευση πιστωτων και φυσικα απορριψη της αιτησης.

LawFace
Εικόνα: LawFace
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/11/2012

 ευχαριστώ πολύ !