ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
nl lawyer
Εικόνα: nl lawyer
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/06/2011

 ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ , ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ. ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?...................

ΤΩΡΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ? ΘΑ Μ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ?  Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ Ή ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ?   

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Οσον αφορα την 1η παραγαφο τα ερωτηματα σου με εχουν προβληματισει και εμενα. Ο Βενιερης αναφερεται στο συγκεκριμενο θεμα και σε καποιο σημειο ετσι οπως το αναφερει μπορω να καταλαβω οτι δεν προσβαλλεται ολοκληρη η οφειλη πχ της πιστωτικης καρτας αλλά η συγκεκριμενη οφειλη που εγινε με την αναληψη χρηματων.

Εχω μια περιπτωση με ανοικτο δανειο ποσου 15.000 € οπου ο οφειλετης ειχε συμφωνησει με την τραπεζα να γινεται καταθεση του μισθου του στον λογαριασμο του ανοικτου δανειου. Επι 1-1 1/2 χρονο περιπου  η κινηση του λογαριασμου ηταν η εξης: ( πχ. 15.000 € υπολοιπο, λογω της καταθεσης του μισθου 14.500 € νεο υπολοιπο, λογω της αναληψης του μισθου του 15.000 € νεο υπολοιπο. Αυτο γινοταν για περιπου για το παραπανω διαστημα. Μπορω να το βαλω αυτο το δανειο?

 

Οσον αφορα την 2η παραγραφο θα πρεπει να παρεις νεες καταστασεις οφειλων για να ειναι κατα καποιο τροπος ενημερες. Ο νομος αναφερει οτι η αιτηση στο ειρηνοδικειο θα πρεπει να κατατεθει μεσα στο εξαμηνο απο την βεβαιωση αποτυχιας. Το ερωτημα που τιθεται ειναι: Ποιο ειναι το χρονικο διαστημα που πρεπει να γινει η συνταξη και η υπογραφη της βεβαιωσης αποτυχιας απο την καταθεση του εξωδικαστικου συμβιβασμου? Ο νομος δεν αναφερει κατι,  εκτος του οτι η απαντηση των πιστωτων επι του εξ.συμβ. πρεπει να γινει σε ευλογο χρονικο διαστημα που στην πρακτικη εχει καθοριστει σε ενα μηνα.

Οπως και να χει, κατα την γνωμη μου, θα πρεπει να προβεις σε νεο εξωδ.συμβ. παραιτουμενος απο τον προηγουμενο.

namira000
Εικόνα: namira000
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/10/2007

gia to xroniko diastima tou 1 minos tsekarete tin 4/2011 Ειρ. Πατρων.

 

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

 Επίσης ο ισχυρισμός της «…………» ότι δεν τηρήθηκε ως προς αυτήν η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθόσον δεν απάντησε επί του προταθέντος από τον αιτούντος σχεδίου, ο δε αιτών εσφαλμένα θεώρησε ως σιωπηρά απόρριψη του σχεδίου την παράλειψή της να απαντήσει επί ενάμιση μήνα την στερείται βασιμότητας, καθόσον εύλογος χρόνος απάντησης θεωρείται αυτός του ενός μήνα(βλ. Κρητικό «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών  προσώπων» σελ. 55 αριθ. 7).

 

Γιατι αναφερθηκε κατι διαφορετικο?