Υπηρεσίες Δικαστών

6 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
xlaw
Εικόνα: xlaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/07/2010

Έχω εκδόσει μια απόφαση προσημείωσης χθες αλλά κατά την καταχώρηση στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο μου είπαν ότι έχει αλλάξει το ΚΑΕΚ (είχαν βγει παλαιότερα οριστικοί πίνακες). Από ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να πάρω τα πρωτότυπα από τη γραμματεία του Δικαστηρίου και να βρω τον Πρόεδρο που την έχει υπογράψει την απόφαση για να αλλάξουμε τα τελευταία ψηφία του ΚΑΕΚ και να μονογράψει. Μου είπαν ότι στο κτίριο 6 να ψάξω να βρω τον εν λόγω Πρωτοδίκη πότε έχει υπηρεσία. Υπάρχει τρόπος να βρω τις υπηρεσίες χωρίς να πάω στα Δικαστήρια? Κάθε πότε περίπου έχουν υπηρεσία οι Δικαστές? Αν γνωρίζει κάποιος μπορεί να μου πει? Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω? 

xlaw
Εικόνα: xlaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/07/2010

Τελικά δεν παίρνεις τα πρωτότυπα από το Δικαστήριο αλλά πρέπει να πας να βρεις το Δικαστή και αν συμφωνήσει θα παει στη γραμματεία των ασφαλιστικών (προσημειώσεις) μαζί με τον Δικηγόρων να γίνουν οι διορθώσεις. Εγώ τον βρήκα αλλά δεν δέκτηκε να γίνει η διόρθωση. Ξέρει κανένας τι είναι πιό σωστό σε τέτοιες περιπτώσεις, να γίνεται διόρθωση της απόφασης που δεν έχει καταχωρηθεί ή έκδοση καινούργιας?

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Μου έχει τύχει και μένα σφάλμα σε απόφαση προσημείωσης και εν τέλει βγάλαμε καινούρια απόφαση. Είναι απλούστερο και ταχύτερο.

xlaw
Εικόνα: xlaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/07/2010

Έτσι είναι τελικά. Το μόνο που με προβληματίζει σε νομικό επίπεδο είναι εάν είναι πιό σωστό να εκδίδεται μια καινούργια απόφαση ως αν δεν υπήρχε καθόλου η πρώτη ή εάν πρέπει να γίνεται η καινούργια ως διόρθωση της πρώτης. Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι η πρώτη δεν καταχωρήθηκε καθόλου στο υποθηκοφυλακείο/κτηματολογικό γραφείο. Επομένως δεν ξέρω εάν έχει νόημα να γίνει ως διόρθωση (σε τέτοια περίπτωση που γίνεται ως διόρθωση - δεν έχω ξανακάνει- καταχωρούνται και οι δύο?). Μάλλον θα κάνω μια καινούργια απλά δεν έχω ξεκαθαρίσει στο μυάλό μου πότε γίνεται διόρθωση. Επίσης, υπάρχει περίπτωση το κτηματολογικό γραφείο να μου πεί τί έγινε με την πρώτη (γιατί την είχαν δει και αυτοί εντόπισαν το λάθος ΚΑΕΚ) και να μου κάνουν θέμα?

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Δεν δεχτηκε την διορθωση γιατι αλλαζει ο αριθμος ΚΑΕΚ και ειναι σαν να αναφερεται σε αλλο ακινητο.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Μια καινούρια κάνε χωρίς μνεία ότι διορθώνεται η πρώτη. Αγνόησέ την εντελώς. Ως προς το κτηματολόγιο, από την στιγμή που δεν καταχωρήθηκε αποκλείεται να έχεις θέμα.

xlaw
Εικόνα: xlaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/07/2010

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι.