Κόμματα Εξουσίας - Θέματα Νομιμότητας

Κόμματα Εξουσίας - Θέματα Νομιμότητας
 

Του Γιώργου Αργυρόπουλου,
Φοιτητή Γ’ Έτους Νομικής Κομοτηνής

 
Τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έχουν ομολογήσει δημόσια και κατ’ επανάληψη, ότι οι εκλογικές τους νίκες επί των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης στηριζόταν ανέκαθεν βασικά σε πρακτικές εκλογικής συναλλαγής με τους ψηφοφόρους τους, πάνω σε μεθόδους ‘’πελατειακών αντιλήψεων’’.

Αυτό τους εξασφάλιζε το εκλογικό προβάδισμα για να αναρριχώνται στα κυβερνητικά αξιώματα και επιπρόσθετα τους έδινε τη δυνατότητα κατέχοντας πλέον την πλειοψηφία να ψηφίζουν εκλογικούς νόμους που να εξασφαλίζουν επικουρικά την επανεκλογή τους και μέσα από καλπονοθευτικούς νόμους ενισχυμένης αναλογικής. Εκτός των άλλων, μέσα από συνεχείς πρακτικές εκμαυλισμού των ψηφοφόρων, δημιούργησαν και εξασφάλισαν ένα κομματικό στρατό, που για να τον διατηρήσουν διένειμαν τις κρατικές θέσεις εξουσίας και κατ’ επέκταση τις θέσεις διαχείρισης του δημοσίου χρήματος στα κομματικά τους στελέχη τα οποία εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις κακοδιαχείρισης, διασπάθισης και διαπλοκής.

Με τον τρόπο αυτό πετύχαιναν να νέμονται εναλλάξ την εξουσία, που ως γνωστόν πλέον δεν το έπρατταν επ’ αγαθώ της πατρίδας και του λαού αλλά για εξυπηρέτηση δικών τους παράνομων συμφερόντων-σκοπιμοτήτων σε διαπλοκή με το εγχώριο και διεθνές οικονομικό κατεστημένο απεμπολώντας το εθνικό συμφέρον και τα δίκαια του Ελληνικού Λαού. Σε πλήρη αδιαφορία για τις εθνικές περιπέτειες στις οποίες οδηγούσαν τη χώρα, αποκρύπτοντας με σπουδή τα οικονομικά στοιχεία και εξαπατώντας τους πάντες με άλλα πλαστά δημιουργούσαν μια επίπλαστη εικόνα και επιστρατεύοντας κάθε ψέμα, για τη δήθεν καλή τους κυβερνητική διαχείριση και για την εμπέδωση της ευρωπαϊκής πορείας και παρουσίας της χώρας στο διεθνές προσκήνιο. Δημιούργησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα πλέγμα κομματοκρατίας σε όλες τις εκφράσεις της δημόσιας εξουσίας, που προάσπιζε πάντα το στενά νοούμενο κομματικό τους συμφέρον ώστε να ελέγχεται πλήρως η κομματική υποταγή των κρατικών λειτουργών. Ακόμα και των σκληροπυρηνικών τους βουλευτών με την απειλή της κομματικής πειθαρχίας ή της διαγραφής. Θωράκισαν και εξασφάλισαν την ατιμωρησία των παρανομιών τους με ένα πλέγμα νόμων όπως( ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών του 2003, η συνταγματικά κατοχυρωμένη βουλευτική ασυλία κ.α.). Εφάρμοζαν μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας προς τις λαϊκές μάζες και οικονομικής ασυδοσίας προς το οικονομικό κατεστημένο, ώστε να γίνεται μια αέναη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς αδύνατους προς τις οικονομικές ελίτ (εγχώριες και διεθνείς) αλλά και προς τον κομματικό στρατό που απολάμβανε προνόμια. 

Για τα παραπάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τα προαναφερθέντα κόμματα μεθόδευσαν και επέβαλαν επί μακρόν στη χώρα μια παράνομη ιδιότυπη Δημοκρατία μέσω της καλπονοθευτικής πρακτικής που εξασφάλιζε το νομότυπο με νόμους που ψήφιζαν οι ίδιοι κατά το δοκούν. Και εδώ τίθεται ένα μεγάλο ηθικό, νομικό και συνταγματικό πάνω απ’ όλα ερώτημα. Κατά πόσον οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν νόμιμα και όχι απλώς νομότυπα εκλεγμένες; Κατά πόσον δικαιούται ο απλός πολίτης, κόμμα ή φορέας να αναζητήσει νομικά από τα κόμματα αυτά αποζημίωση για ηθική και οικονομική βλάβη; Κατά πόσον μπορεί κάποιος να στοιχειοθετήσει νομικά τις παρακάτω κατηγορίες;

•Στο εκλογοδικείο με την κατηγορία της νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος με παράνομα και δόλια μέσα επηρεασμού του εκλογικού σώματος.

•Για το αδίκημα της απάτης με την απόκρυψη στοιχείων και παρουσίασης ψευδών και κατά συρροή προς τον Ελληνικό Λαό και το εκλογικό σώμα.

•Για απιστία προς το Ελληνικό Δημόσιο που με πράξεις και παραλείψεις ζημίωσαν το Ελληνικό Κράτος.

•Προήγαγαν σε ηθική κατάπτωση και εκμαύλισαν τμήμα του ελληνικού λαού σε πρακτικές άνομης συναλλαγής με σκοπό τον προσπορισμό άνομου οφέλους.

•Σύσταση συμμορίας για έλεγχο της εξουσίας και προσπορισμό παράνομων οφελών.

•Αντισυνταγματικές πρακτικές σε ό,τι αφορά την ισότητα απέναντι στις συνταγματικές διατάξεις του εκλέγεσθαι και των πολιτικών δικαιωμάτων.

•Κατά πόσον είναι νόμιμη η λήψη οικονομικών προκαταβολών για κομματική επιχορήγηση των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από τα προσεχή οικονομικά έτη και εφόσον αυτή γίνεται αναλογικά πώς έχει προεξοφληθεί η μελλοντική εκλογική βούληση του λαού και κατ’ επέκταση η αναλογική τους επιχορήγηση.

•Κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί τον θεσμικό του ρόλο παραβλέποντας όλα τα παραπάνω και νομιμοποιεί όλο αυτό το ιδιότυπο καθεστώς στη δημόσια ζωή του τόπου.

Οι ως άνω κατηγορίες και θέματα νομιμότητας μπορούν να ιδωθούν μόνο ως η κορυφή του παγόβουνου μέσα πάντα στο πλαίσιο της αυτής συνταγματικής νομιμότητας που διέπει την ελληνική κοινωνία και πολιτικό βίο και αποτελεί την αιτιολογία αλλά και τους κανόνες λειτουργίας της σύγχρονης ψευδεπίγραφης νεοελληνικής δημοκρατίας.


Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:30
29/10/21
Σας παραθέτουμε τα πρακτικά θέματα με ενδεικτικές απαντήσεις που θα συζητηθούν σήμερα στο σεμινάριο...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
16:42
19/10/21
Σας παραθέτουμε τα πρακτικά θέματα με ενδεικτικές απαντήσεις που θα συζητηθούν σήμερα στο σεμινάριο...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
16:16
15/10/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
21:58
28/09/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
21:37
20/09/21
Η Ε.Α.Ν.Δ.Α. σε συνεργασία με τις εκδόσεις "ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ" εξασφάλισε την κάτωθι ειδική,  για τα...
Προκηρύξεις
21:32
20/09/21
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Για τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
08:05
10/09/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
18:43
15/07/21
Ξεκινά από σήμερα σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Πρακτική άσκηση αποφοίτων νομικών...
Προκηρύξεις
09:19
13/07/21
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
10:36
08/07/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...