Πρόγραμμα συνεδρίου 4/4/2020 «ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΚΟΛΕΝ (MACOLIN). ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/02/2020 & Πρόγραμμα Συνεδρίου

Το Παρατηρητήριο για την Συνθήκη Μακολέν για την καταπολέμηση των Χειραγωγημένων Αγώνων – CLEAN SPORTS -  και η  Ένωση Σηματούχων Εταιρειών επιστρέφουν με το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΚΟΛΕΝ (MACOLIN). ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ  ΔΙΚΑΙΟ. Πως ένας χειραγωγημένος αγώνας επηρεάζει την αθλητική βιομηχανία αλλά και την Διανοητική Ιδιοκτησία» επιλέγοντας την Ελλάδα ως αφετηρία για την έναρξη αυτού του θεσμού.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις επιπτώσεις ενός χειραγωγημένου αγώνα όχι μόνο στον οικονομικό & κοινωνικό ιστό αλλά και σε άλλους τομείς όπως αυτός της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (τηλεοπτικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα κ.ο.κ)  ακόμα και σε επίπεδο χορηγιών.

Ανώτατα στελέχη από την Αθλητική Βιομηχανία, την Νομική Κοινότητα και τις Διωκτικές Αρχές της Ελλάδος και του Εξωτερικού θα δώσουν το παρόν στο συνέδριό της 4ης Απριλίου 2020.

Το συνέδριο απευθύνεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά σε: δικηγόρους του αθλητικού, ποινικού, εμπορικού και αστικού δικαίου, αθλητές, sports agents, εμπορικά τμήματα αθλητικών ομάδων,  εμπορικά τμήματα εταιρειών,  στελέχη αστυνομικών αρχών, στελέχη δικαστικού σώματος, εισαγγελείς, αθλητικούς συντάκτες,  στελέχη τηλεοπτικών καναλιών,- διευθυντές σύνταξης και στελέχη εφημερίδων, διευθυντές σύνταξης και στελέχη ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης,  στελέχη Ανεξάρτητων Αρχών όπως η ΑΑΔΕ και η ΕΕΕΠ, στελέχη Υπουργείου Οικονομικών, τομεάρχες Οικονομικών, δημοσιογράφους και συντάκτες Δικαστικού και Οικονομικού ρεπορτάζ από όλες τίς χώρες και προς τούτο η Γλώσσα του Συνεδρίου είναι τόσο τα Ελληνικά όσο και τα Αγγλικά, ενώ στην αίθουσα θα παράσχεται μετάφραση.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Συνθήκη Μακολέν θα διεξαχθεί στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ το 2021. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί στο συνέδριο της 4ης Απριλίου 2020.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου

 

3 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, 17 ΟΜΙΛΗΤΕΣ, 1 ΜΈΡΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ

«ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΚΟΛΕΝ (MACOLIN). ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ  ΔΙΚΑΙΟ. Πως ένας χειραγωγημένος αγώνας επηρεάζει την αθλητική βιομηχανία αλλά και την Διανοητική Ιδιοκτησία»

ΑΘΗΝΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ – Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387, Π. ΦΑΛΗΡΟ 17564

Με την Ευγενική υποστήριξη του ISDE LAW Business School (ΙΣΠΑΝΙΑ), ΕΑΝΔΑ, ΕΑΝΔΙΘ

Χορηγοί επικοινωνίας: E-Themislawspot.gr , epixeiro.gr

Δωρεάν Εγγραφές για Φοιτητές Νομικής / Ασκούμενους: https://forms.app/esimet/registration

Εγγραφές Δικηγόρων κλπ: https://forms.app/esimet/registration-1 Κόστος εγγραφής 25€. Όπως πάντα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Συντονίζουν οι:

Δημήτρης Αναστασόπουλος - Δικηγόρος - Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νoμικών E-Themis  - Σύμβουλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Αναστάσιος Ντούγκας – Δικηγόρος – Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Αλεξάνδρα Βαρλά – Δικηγόρος

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

E-THEMIS.gr, Lawspot.gr, epixeiro.gr

 

09:00 πμ / 09:30 πμ Χαιρετισμοί & Παρουσίαση Παρατηρητηρίου

10:00 πμ – 13:30μμ  Table I

Η ΣΥΝΘΉΚΗ ΜΑΚΟΛΕΝ – Robert DINGLI  (Μάλτα) – Δικηγόρος, Expert του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Συνθήκη Μακολέν

MATCH FIXING (ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ). ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑ΄ΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ – Άλκης ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥΔικηγόρος, Υπ. Διδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου, Ερευνητής στο Ελληνικό κέντρο Έρευνας Αθλητικού Δικαίου, Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Επικεφαλής Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομάδων Ποδοσφαίρου στο Παρατηρητήριο για την Συνθήκη Μακολέν και την καταπολέμηση των χειραγωγημένων Αγώνων.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ. – Πέννυ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗ, Δικηγόρος, Επικεφαλής Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων στο Παρατηρητήριο για την Συνθήκη Μακολέν και την καταπολέμηση Χειραγωγημένων των Αγώνων. 

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – Κατερίνα ΓΚΟΝΤΑ, Δικηγόρος – Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – Βιργινία ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Εισαγγελέας Εφετών – Αθήνα, Διδάκτορας Ποινικού Δικαίου, Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – Veli  OZDEK, Ανώτατο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας, Αρμόδιος για την καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων στην Τουρκία.

 ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. – Emin  ÖZKURT – Δικηγόρος - Cas Arbitrator Qatar Sports Arbitration Tribunal (Qsat). – Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ. – Rany SADER -  Δικηγόρος,  ο οποίος εκπροσωπεί την 5η γενιά του παλαιότερου και πιο διακεκριμένου οικογενειακού εκδοτικού οίκου Arab Legal (SADER Legal Publishing) που ιδρύθηκε το 1863 και αποτελεί  τις πρώτες Δικηγορικές Εταιρείες του Λιβάνου

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ – Λεωνίδας ΦΑΡΜΑΚΗΣ – Επικεφαλής Μονάδας Ασφαλείας και Εταιρικών Κινδύνων του ΟΠΑΠ

OI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – Αργυρώ Ελισάβετ ΜΑΝΩΛΗ - Ακαδημαϊκός, Πανεπιστήμιο Loughborough (Ηνωμένο Βασίλειο) - Ανεξάρτητη Διευθύντρια Τμ. Εμπορικού και Μάρκετινγκ, Βρετανική Ένωση Χάντμπολ

 

Διάλειμμα 13:30μμ -  14:30μμ

Table II 15:00μμ – 17:00μμ

MATCH-FIXING: Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ MATCH-FIXING. – Σοφία ΣΠΑΝΙΔΟΥ – Δικηγόρος, LLM στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, LLM στο διεθνές δίκαιο του αθλητισμού - Επικεφαλής Τμήματος Ανάπτυξης Θέματος του Παρατηρητηρίου για τη Συνθήκη του Μακολέν (Macolin) και την καταπολέμηση των Χειραγωγημένων Αγώνων.

ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ – Αδαμάντιος ΜΠΑΣΑΡΑΣ – Δικηγόρος Μ.Δ.Ε Ποινικών Επιστημών Νομικής Σχολής Αθηνών, Μ.Δ.Ε Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Φορολογικού Δικαίου Α.Σ.Ο.Ε 

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ : ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ – Κωνσταντίνος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – Sports Management Expert - Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικός Συνεργάτης του  Παρατηρητηρίου για τη Συνθήκη του Μακολέν (Macolin)

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ -  Ειρήνη ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ Δικηγόρος LLM.

ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  - Βαγγέλης ΠΑΤΣΙΑΝΤΟΣ – Νομικός Σύμβουλος NOVA

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ CLUB, ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ; - Μαρία ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, IPR, Υπεύθυνη του Παρατηρητηρίου για τη Συνθήκη του Μακολέν (Macolin) και την καταπολέμηση των Χειραγωγημένων Αγώνων.

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ PERSONAL BRANDING – Αφροδίτη ΚΡΑΒΑΡΗ – Επικοινωνιολόγος

 

17:30 – 18:30 μμ Στρογγυλό Τραπέζι Συζήτησης – Ερωτήσεις – Αποτελέσματα Συνεδρίου

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
20:27
23/06/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
17:38
17/06/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
23:44
23/05/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
23:41
23/05/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
23:39
23/05/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
23:37
23/05/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
21:08
19/05/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
13:15
17/05/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
13:25
13/05/22
Αναρτάται η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Eξετάσεων του ΔΣΑ, με τον πίνακα των υποψηφίων του...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:14
12/05/22
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...