ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

8 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
konstantina ch
Εικόνα: konstantina ch
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/08/2011

 ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΘΜΟ Δ.Α.Τ.-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΑ-ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟΣ-ΦΠΑ?Κ ΝΑ ΤΑ ΚΑΑΤΘΕΣΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ?

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

Προτιμότερο είναι να ενσωματώσεις τα τιμολόγια στην αγωγή σου (φωτοτυπίες) και να προσκομίσεις τα πρωτότυπα με τις προτάσεις σου.

konstantina ch
Εικόνα: konstantina ch
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/08/2011

 ευχαριστώ πολύ!θα τα περιγράψω αναλυτικά όμως στην αγωγή,έτσι?δεν θα αρκεστω στην επίκληση των συνημμένων φωτοτυπιών?

CosmicVoyager
Εικόνα: CosmicVoyager
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/11/2008

Αναλυτικά αλλιώς είναι αόριστη η αγωγή σου

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

Σου πρότεινα να τα ενσωματώσεις προκειμένου να μην χρειαστεί να τα περιγράψεις αναλυτικά. Ή το ένα ή το άλλο, όχι και ενσωμάτωση και αναλυτική περιγραφή. Τζάμπα διπλός κόπος

Όσιρις
Εικόνα: Όσιρις
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/02/2008

Καλημέρα συνάδελφοι!!! Σε αγωγή από τιμολόγια , τα οποία αφορούν την παροχή υπηρεσιών , αν οι υπηρεσίες αυτές παρασχέθησαν π.χ. πριν 2 έτη , ο οφειλέτης πλήρωσε ένα μέρος του τιμήματος και μετά σταμάτησε οποιαδήποτε καταβολή , τα τιμολόγια θα πρέπει να έχουν ως ημερομηνία έκδοσης το χρόνο παροχής των υπηρεσιών , έτσι??Η απορία μου έγκειται στις περιπτώσεις εκείνες , όπου ο επαγγελματίας δεν εκδίδει το τιμολόγιο τη χρονική στιγμή της ολοκλήρωσης των εργασιών που παρέσχε καθώς δεν έχει εισπράξει την αμοιβή του , προφανώς για φορολογικούς λόγους (να μην αποδώσει Φ.Π.Α. που δεν έχει εισπράξει κ.τ.λ.)..Αν δεν τα έχει εκδόσει εκείνη τη χρονική στιγμή , και τα εκδόσει π.χ. σήμερα , υπάρχουν έννομες συνέπειες (όσον αφορά την απαίτηση , την αγωγή , τους τόκους)??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για αποιαδήποτε απάντηση!

_Georgia_
Εικόνα: _Georgia_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2011

 συζηταω την Παρασκευη αγωγη απο ανεξοφλητα τιμολογια,φωτοτυπιες των οποιων εχω επισυναψει στο δικόγραφο αλλα τωρα αντιληφθηκα ότι ενα που ηταν 2 σελιδες εχει φωτοτυπηθει η μια η οποια δε γραφει το ποσο...εχει γινει μερική καταβολη την οποια εχω αφαιρεσει απο το συνολο (ητοι το αθροισμα των τιμολογιων στο δικογραφο-στο οποιο εχω συμπεριλαβει και το ποσο αυτου που δε βγηκε)..να αναφερω κατι επ'αυτου στις προτασεις μου ως διόρθωση;;

kaiti
Εικόνα: kaiti
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/07/2007

συνάδελφοι καλησπέρα! σε αγωγή από εκατό τιμολόγια τα οποία επισυνάφθηκαν σε φωτοτυπίες στο δικόγραφο, συνειδητοποιώ τώρα πως εκ παραδρομής έχει παραληφθεί ένα τιμολόγιο, του οποίου όμως το ποσό έχει συμπεριληφθεί στο ζητούμενο οφειλόμενο ποσό!! Τι κάνω??

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Efthimia
Εικόνα: Efthimia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2017

Συνάδελφε, κατά τη γνώμη μου, θα περιορίσεις με τις προτάσεις σου ή με δήλωση στα πρακτικά το αίτημα της αγωγής κατά τα άρθρα 223 και 295 ΚΠολΔικ. Αρκεί να διευκρινίζεται ακριβώς το τελικό ποσό που προκύπτει από τη διαφορά. Για το τιμολόγιο που ξέχασες εκ παραδρομής, είτε άσκησε διαφορετική αγωγή είτε βγάλε διαταγή πληρωμής, αν πληροί τις προυποθέσεις.