ΑΝΤΑΓΩΓΗ - ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΓΩΓΗ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Καλησπέρα

Σε  ειδική διαδικασία  αγωγής διατροφής και  επιμέλειας της εναγούσης  μπορώ να ζητήσω με  αγωγή επικοινωνίας τέκνων  και διαζυγίου  διετούς διάστασης του καθ ου  να συνεκδικαστεί  σαν αντίθετη αγωγή λόγω συνάφειας που υπάρχει μεταξύ τους  για μείωση των δικαστικών εξόδων 

αρθρα 246-591 ΚΠολΔ ,

Δεσμευεται το δικαστήριο να μεταφέρει την ημερομηνία εκδίκασης στην ημερομηνία της αντίθετης αγωγής για αποφυγή δύο ομοειδή δικαστήρια να βγάλουν διαφορετικές αποφάσεις?

Υπάρχει θέμα διαφορετικής διαδικασίας?

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη 

nnc.fl
Εικόνα: nnc.fl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2015

Καλησπέρα,

Είχα την ίδια περίπτωση, όμως σε αφαλιστικά μέτρα και ζήτησα να μπουν στο ίδιο πινάκιο και να συνεκδικασθούν, πράγμα που έγινε. Όταν πας να καταθέσεις την αγωγή σου, έχε μαζί σου ένα αντίγραφο της αγωγής της αντιδίκου. Στις καταθέσεις, οι γραμματείς θα σου πουν να πάρεις άδεια από τον Πρόεδρο υπηρεσίας για να τις βάλουν την ίδια ημερομηνία στο ίδιο πινάκιο, ο οποίος δεν έχει λόγο να μη σου δώσει το οκ, εφόσον του εξηγήσεις. Οπότε μετά τον Πρόεδρο ξαναπάς στις καταθέσεις και στις βάζουν μαζί.

Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Δεν θέλω συνεκδίκαση στην ημερομηνία της πρώτης αγωγής , αλλά να συνεκδικαστούν μαζί με την αντίθετη αγωγή στο μέλλον. Να δικάσω απροετοίμαστος δεν είναι ότι καλύτερο.

nnc.fl
Εικόνα: nnc.fl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2015

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό. Παρ' όλα αυτά, εγώ θα πήγαινα σε Πρόεδρο υπηρεσίας και θα του εξηγούσα και αναλόγως θα έπραττα.