ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ

popeye
Εικόνα: popeye
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/01/2010

 Καλησπέρα συνάδελφοι!

Έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου σε πελάτη μου ο οποίος ήταν εις ολόκληρον υπόχρεος καταβολής ενός ποσού ως προσωρινά εκτελεστού από δικαστική απόφαση. Το ποσό εξοφλήθηκε από τον άλλον υπόχρεο εις ολόκληρον αλλά ο δανειστής αρνείται να στείλει εξώδικο στην τράπεζα και να άρει την κατάσχεση ως προς τον πελάτη μου. Γνωρίζει κανείς τί μπορώ να κάνω;

Σημειωτέον ότι το 1019ΚΠολΔ σχετίζεται πλειστηριασμό που δεν έγινε οπότε νομίζω ότι δεν εφαρμόζεται στην δική μου περίπτωση, άσε που πρέπει να περιμένεις να παρέλεθει το οριζόμενο από το άρθρο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστώ κ των προτέρων!

mountain lion
Εικόνα: mountain lion
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/04/2014

Αντιμετωπίζω το ίδιο ζήτημα  .  

Εγινε κατασχεση εις χείρας τραπεζας ως τρίτης  , εγινε  θετική δήλωση και  αφαιρέθηκε το ποσό από το λογαριασμό , αλλά απομένει σημαντικό ποσό  στο λογαριασμό .

Για ποιο λογο να περιμενει το δανειστή . Και αν ο δανειστής αρνειται δλδ ; 

Επισης τίθεται ζήτημα ανατροπης  αν έλαβε χώρα η εκ του νόμου εκχώρηση  (κατά την ΟλΑΠ ) μετά τη θετική δήλωση του τρίτου ; Αφου έχει τελειώσει η εκτέλεση , ικανοποιήθηκε ο δανειστής, για ποιο λογο να μην αποδίδει  ο τρίτος (εν προκειμένω τράπεζα ) το υπόλοιπο ποσο της απαίτησης (κατάθεση-ανωμαλη παρακαταθήκη )