ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΠΡΩΤΑΡΑΣ: ποια ειναι η λεγομενη ελαχιστη αμοιβή?το γραμμάτιο?

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
dgp
Εικόνα: dgp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/03/2010

πρωτη υποθεση που αναλαμβανω και δεν ξερω πως να πληρωθω.

δεν ξερω δηλαδη πως λειτουργει ολο αυτο με τα γραμματια....

ελαχιστη αμοιβη (πληρωθηκε μονο το γραμματιο που λεμε) ειναι το ποσο αναφορας....

το οποιο εισπραττω ολοοκλρο απο τον πελατη και απο αυτα πληρωνεται και το ποσο που δινω για να κοπει το γραμματιο?  και αν θελω να παρω και κατι παραπανω. σας παρακαλω ας μου πει καποιος απο το μηδεν...δεν εχω ιδεα!

dgp
Εικόνα: dgp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/03/2010

κανείς ρε παιδία? για εκουσία ειρηνοδικείου βγάζω συνολικό ποσό αναφοράς 260 ευρώ (αιτηση, παρασταση , προτασεις). Ξερω οτι θα πληρωσω πολυ λιγοτερα για να κοψω το γραμματιο, καπου 70 ευρω. Τα υπολοιτα ειναι η αμοιβή μου, αν πω οτι χρεωνω τον πελατη ελαχιστη αμοιβη?
Τουλαχιστον καποιος ας μου εξηγησει αυτο αν ξερει. Ευχαριστω sos

 

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

 Αν θες να χρεώσεις τον πελάτη με την ελάχιστη αμοιβή του γραμματίου, θα του πεις μεν 260, ωστόσο στην ουσία θα σου μείνουν λιγότερα αφού, όπως σωστά λες, θα πληρώσεις τα 70 στο "ταμείο".

Από εκεί και πέρα ΕΣΥ κρίνεις εάν και πόσο θα πάρεις παραπάνω από το γραμμάτιο. Το γραμμάτιο είναι η "ενδεικτική" αμοιβή για κάθε συγκεκριμένη δικη, πάνω στην οποία πληρώνονται τα έξοδα (σύλλογος, ταμεία κλπ). Ελπίζω να βοήθησα

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Η αμοιβή αυτή που είναι η ελάχιστη είναι για να κατοχυρώνει ο κάθε δικηγορικός σύλλογος τα δικαιώματά του.Δηλ.για να ξέρεις πόσα θα πληρώσεις στο Σύλλογο για εκουσία ειρηνοδικείου κλπ.Αν πάρεις μόνο το ποσό του γραμματίου,θα πληρώσεις με αυτά τα χρήματα τα έξοδα στον Σύλλογο,τα ένσημα(παράσταση),ΦΠΑ και φόρο 26% στο τέλος του χρόνου.Εσυ βέβαια κρίνεις πώς θα το χειριστείς αλλά ποτέ δεν παίρνω μόνο το γραμμάτιο γιατί αυτά που σου μένουν για τον κόπο σου είναι ελάχιστα μην σου πω ότι θα χρηματοδοτήσεις και ουσιαστικά την υπόθεση.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

 Πολυ σωστά, έχει και ΦΠΑ στο ποσό του γραμματίου

dgp
Εικόνα: dgp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/03/2010

ευχαρστώ πολύ