Διατροφή ανήλικου τέκνου

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
law_mk
Εικόνα: law_mk
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/12/2014

Καλησπέρα συνάδελφοι!

Πρόσφατα ανέλαβα συναινετικό με διατροφή ανήλικου τέκνου (έχω τη μητέρα). Ο πατέρας έχει τα πάντα στα ονόματα συγγενών ενώ δηλώνει μηδενικό εισόδημα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ωστόσο, κάνει ταξίδια και αγορές, τις οποίες διαφημίζει προκλητικά στα social media, ενώ ανεβάζει κ φωτογραφίες με την καινούρια του σχέση. Έχουμε επανειλημμένα προσπαθήσει να συμφωνήσουμε με το ποσό της διατροφής που λέει ότι δύναται να καταβάλει, αλλά κάθε φορά που συμφωνούμε, επανέρχεται με χαμηλότερο ποσό επικαλούμενος τους δύσκολους καιρούς!

Η δικηγόρος του πατέρα ποντάρει στο ότι δεν θέλουμε να πάμε δικαστικά και επικαλείται έλλειψη αποδείξεων. Σημειωτέον, η μητέρα φιλοξενείται στο σπίτι της μητέρας της, ενώ πρόσφατα της ανακοινώθηκε παύση πληρωμών από την εργασία της (λάμβανε 1400 καθαρά- με δάνεια στο όνομά της, τα οποία έλαβαν όσο ήταν παντρεμένοι). Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε το δικαστήριο χωρίς να υποχωρήσουμε (ξανά)?

Το τελευταίο ποσό που είναι διατεθειμένος να καταβάλει (αύριο βέβαια μπορεί να έχει μειωθεί πάλι) είναι 300 ευρώ (συμπεριλαμβάνει και ασφάλεια υγείας). Το τέκνο είναι 2 ετών και πηγαίνει στον παιδικό σταθμό μισή μέρα, ενώ η γιαγιά είναι κλινήρης και δεν μπορεί να το προσέχει καθόλου. Ως εκ τούτου, η μητέρα πληρώνει γυναίκα για να προσέχει το τέκνο όσο λείπει στην εργασία της. Όλα αυτά με δανεικά.

Αν πάμε δικαστικά, υπάρχει περίπτωση να επιδικάσει το δικαστήριο υψηλότερη διατροφή? Υπάρχει κάποια φόρμουλα που χρησιμοποιούν? Έχει κανείς εμπειρίες με τέτοια περίπτωση ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μάριος Κ.

mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

Καταρχάς να πούμε οτι ανεξαρτήτως εισοδημάτων και οι δύο γονείς οφείλουν εκ του νόμου να συνεισφέρουν..Ε

Επειδή εμφανίζεται με μηδενικά ε ισοδήματα, εσύ μπορείς να επικαλεστείς οτι είναι ελευθερος επαγγελματίας και τα λαμβάνει μαύρα , και όσο ζούσανε μαζί λάμβανε ως εισόδημα Χ ποσό, τα οποία δεν δήλωνε κτλ.

ΟΜΩΣ ΄το παιδί είναι μικρό, η πεπατημένη των δικαστηρίων είναι 250,00 ΕΥΡΩ ανα τέκνο και για παραπάνω εφόσον δεν έχεις αποδείξεις το βλέπω δύσκολο...Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να το παλέψεις βέβαια..

law_mk
Εικόνα: law_mk
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/12/2014

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Καθώς θα μεγαλώνει το τέκνο, θα επανερχόμαστε στο θέμα της διατροφής βάσει κάποιου όρου του συμφωνητικού (ότι θα επαναπροσδιοριστεί σε χ χρόνια?). Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η νέα σχέση του είναι έγκυος και θέλει να ξεμπερδεύει με το διαζύγιο για να την παντρευτεί. Όλα αυτά είναι "συναισθηματικά" επιχειρήματα και όχι ουσίας, αναρωτιέμαι όμως αν το δικαστήριο θα τα λάβει υπόψιν του...

mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

Ναι, ανα 2ετία συνήθως αναπροσαρμόζεται το ποσό της διατροφής, ανάλογα με τις ανάγκες του τέκνου πάντα.

Χρησιμοποίησε το γεγονός οτι καίγεται να βγάλει διαζύγιο για να πετύχεις καλύτερη διατροφή!