δικαστικός κλάδος

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Μέχρι ποια ηλικία μπορεί κάποιος να δώσει για δικαστικό κλάδο? Από την εμπερία σας είναι αξιοκρατικές οι εξετάσεις? Γνωρίζετε κάποιον να έχει δώσει πολλές φορές και τελικά να μην τα κατάφερε? Έχω 8 χρόνια στη δικηγορία και σκέφτομαι μήπως έκανα λάθος που δεν επέλεξα τον δικαστικό κλάδο ή κάτι σταθερό τώρα με τα νέα δεδομένα στη δικηγορία. Έβλεπα τα δύσκολα και πριν τις αλλαγές αλλά τώρα απογοητεύτηκα πολύ. Είμαι γυναίκα, έκανα οικογένεια κιόλας και τα έχω δει πολύ δύσκολα.Ήμουν άριστη μαθήτρια και καλή φοιτήτρια και νιώθω ότι τελικά κακώς έμεινα στη δικηγορία.Τώρα λέω τον πόνο μου, μοιράζομαι τις σκέψεις μου.Τι λέτε για όλα αυτά από την δική σας πλευρά?

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Νομίζω το ανώτερο όριο ηλικίας είναι τα 40 έτη , όμως προσαυξάνεται κατ'άτι  υπό προϋποθέσεις , π.χ.  με την κατοχή μεταπτυχιακού και ακόμη περισσότερο  διδακτορικου.  Οι γραπτές εξετάσεις είναι  αδιάβλητες ασυζητητί  , όμως δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τις προφορικές- στην Ελλάδα ζούμε . Γεγονός είναι ότι γνωρίζω υποψηφίους που προσπάθησαν πολλές φορές να τα καταφέρουν  , πλην όμως ματαίως . Ειδικότερα γνωρίζω περιπτώσεις που ισχυρίζονται ότι πέρασαν τις γραπτές , αλλά κόπηκαν στις προφορικές , διότι, σε αντίθεση με άλλους ,  δεν είχαν μπάρμπα στην κορώνη .( Σημειωτέον , δεν υιοθετώ καμιά κατηγορία , απλά μεταφέρω γνώμες τρίτων , ίσως και δικαιολογίες θα έλεγε κανείς.) Απο 'κει και πέρα , με τα προσωπικά και οικογενειακά  δεδομένα που αναφέρεις , γιατί δεν δοκιμάζεις για συμβολαιογράφος , μιας και μου φαίνεται ότι σου ταιριάζει περισσότερο  ; Αλλά θα μου πεις , το τι σου ταιριάζει το ξέρεις καλύτερα εσύ. 

x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Από προσωπική εμπειρία,χωρίς όμως να ξέρω αν είχαν μέσο,κορίτσια από φτωχές οικογένειες κατάφεραν με την δεύτερη φορά και μπήκαν στο δικαστικό σώμα και στο νομικό συμβούλιο του κράτους.Ρίχνω ευθύνες στον εαυτό μου που δεν έκανα καν την προσπάθεια και έμεινα στη δικηγορία και τώρα τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.