Εγγραφή ασκουμένων με πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων

natassamrg
Εικόνα: natassamrg
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2014

Συνάδελφοι καλησπέρα,
Για όσους είναι ενήμεροι, προκειμένου να εγγραφούν ως ασκούμενοι οι απόφοιτοι νομικών τμημάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, μεταξύ των διαφόρων εγγράφων έχει ζητηθεί από τον ΔΣΑ και μια βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου της χώρας αποφοίτησης, η οποία να βεβαιώνει οτι ο απόφοιτος θα μπορούσε να εγγραφεί εκεί εάν το επιθυμούσε.
Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να γνωρίζει ποίος είναι ο αρμόδιος φορέας στην Αγγλία, καθότι αφενός το πανεπιστήμιο ειναι αναρμόδιο να δώσει τέτοια βεβαίωση και αφετέρου δεν υπάρχει ακριβώς αντίστοιχος φορέας σαν τον ΔΣ καθότι καθότι υπάρχει διαφορετική έννομη τάξη.
Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να γνωρίζει κάτι σχετικά;
Ευχαριστώ

Evi32
Εικόνα: Evi32
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2014

Καλησπέρα!

Οι αντίστοιχες με τον ΔΣΑ αρχές στην Αγγλία, είναι το Bar Council και το Solicitors Regulation Authority. Εχω επικοινωνήσει και με τους δύο, οπότε μπορώ να σε ενημερώσω σχετικά σε email ή pm. 

Επιπλέον, πιθανόν αν απευθυνθείς στο κατάλληλο άτομο στο Πανεπιστήμιο σου, είναι δυνατόν να σου χορηγηθεί και από αυτούς μια τέτοια βεβαίωση. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου να τα πούμε αναλυτικά για όλο αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ.