ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΚΑΙ Ν.3869/2010

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
maria korre
Εικόνα: maria korre
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/09/2016

Συνάδελφοι, 

θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το εξής ζήτημα

Οφειλέτης, που θέλει να καταφύγει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα και  που ταυτόχρονα είναι  εγγυητής σε δάνειο του παιδιού του, το οποίο ωστόσο εξυπηρετείται  κανονικά υποχρεούται σε καταβολή του 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου για το οποίο έχει εγγυηθεί?

 

 

 

 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Εχετε κάνει αίτηση;Αν δεν έχετε κάνει ακομη,όχι δεν θα καταβάλει ο εγγυητής αφού το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά απο τον πρωτοφειλέτη.Αν κάνετε αιτηση,σαφώς και θα εντάξετε αυτήν την οφειλή και επίσης δεν θα καταβάλετε δόσεις για το εξυπηρετούμενο δάνειο αλλά κατά τη συζήτηση της προσωρινής,θα επισημανετε στον ειρηνοδικη οτι το δάνειο εξυπηρετείται για να μην σας ορίσει δοσεις και γι'αυτο.

maria korre
Εικόνα: maria korre
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/09/2016

 Σας ευχαριστώ θερμότατα. Μέχρι τώρα κανείς, ούτε καν η τράπεζα δεν μου είχε δώσει σαφή απάντηση.

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Είναι όμως γενικά παραδεκτό ότι η διαδικασία του ν. 3869 είναι προσωποπαγής , αφορά τον οφειλέτη και την προσωπική του κατάσταση , όχι τα χρέη του . Ο  ενδιαφερόμενος οφειλέτης λοιπόν , που μπορεί και   πρέπει πλέον  υποχρεωτικά  να εντάξει και το μη ληξιπρόθεσμο  χρέος της εγγύησης   στη διαδικασία υπαγωγής του στον ν.3869 ( θα πρέπει  βέβαια να  πληροί  τις  προϋποθέσεις για υπαγωγή  και δη να έχει τουλάχιστον ένα  άλλο ληξιπρόθεσμο χρέος ), θα προβαίνει από την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησης στις σχετικές  μηνιαίες καταβολές συμμέτρως προς τους πιστωτές του , άρα και στον πιστωτή του από το χρέος της εγγύησης . Και τούτο, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά του πρωτοφειλέτη του , σε συμφωνία πάντα με τον προσωποπαγή χαρακτήρα της διαδικασίας . Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται και πάντα με επιφύλαξη.