Εγγυητής σε δάνειο !!!

Erka.va
Εικόνα: Erka.va
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/06/2017

Συνάδελφοι καλησπέρα χρειάζομαι τη βοήθεια σας και τα φώτα σας.

Βρίσκομαι σε μια αρκετα περίπλοκη υπόθεση. Ο πελάτης μου (75χρονος πνεύμα ασυνεννοησίας) υπέγραψε πριν από 10 χρόνια εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο ύψους 60.000. Ο πρωτοφειλέτης- δανειολήπτης πλήρωσε μονο δυο δόσεις από το 2007 όποτε και υποφράφηκε η δανειακή σύμβαση. Πριν από ένα μήνα ο πελάτης μου (εγγυητής) έλαβε διαταγή πληρωμής ύψους 140.000 δεν ενημερώθηκα έγκαιρα για να αιτηθώ ανακοπή. Ο πελάτης μου έχει τρία ακίνητα τα οποία εδώ και οχτώ χρόνια έχει μεταβιβάσει στα τέκνα του και έχει κρατήσει την επικαρπία ενώ εκείνοι την ψιλή κυριότητα. Κατά τα πρώτα λεγόμενα του πελάτη μου ουδέποτε ενημερώθηκε από το πιστωτικό ίδρυμα για την αφερεγγυότητα του πρωτοφειλέτη με τον οποίο έχει να μιλήσει χρόνια καθώς εκείνος έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, ούτε έλαβε κάποια προειδοποιητική επιστολή από την τράπεζα καθώς έχει εγκαταλέιψει την πρώτη κατοικία του εδώ και χρόνια. 

Το θέμα είναι πως να κινηθώ όσον αφορά την παράλειψη εκ μέρους του πελάτη μου οσον αφορά τη διαταγή πληρωμής. Υπάρχει περίπτωση να αιτηθώ ανακοπή έστω και τώρα;;;

Επίσης η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση επικαρπίας των ακινήτων ή εξ ολοκλήρου κατάσχεση;

εν ολίγοις εσείς πως θα χειριζόσαστε αυτή την υπόθεση; 

 

dikigoroskl
Εικόνα: dikigoroskl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/01/2017

Καλησπέρα,

Έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν αποφάσεις που δικαιώνουν τους εγγυητές έναντι των τραπεζών, για παρατυπίες, αμέλειες κλπ της τράπεζας. Ψάξτο και θα βρεις νομολογία.

Η επικαρπία κατάσχεται μεν και εκπλειστηριάζεται, αλλά ο υπερθεματιστής έχει τα δικαιώματα του δικαιοπαρόχου του, δλδ θα διατηρεί την επικαρπία για όσο χρόνο ο δικαιοπάροχος είναι εν ζωή, αν μετά συνεννούται με την ψκ, χάνει το δικαίωμά του,

Για να προχωρήσει η τράπεζα σε κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας του εγγυητή, θα πρέπει να έχει προηγηθεί απόφαση για καταδολίευση δανειστών.

Για την ανακοπή δεν ξέρω να σου απαντήσω. Διάβασε αποφάσεις και θα βρεις με ποιό τρόπο μπορείς να στραφείς κατά της τράπεζας στην περίπτωσή σου.