ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Panagiota.2015
Εικόνα: Panagiota.2015
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/07/2015

Καλημέρα,

έχω το εξής ερώτημα: Έχω έναν πελάτη ο οποίος αποποιηθήκε την κληρονομιά του πατέρα του, ο οποίος είχε χρέη τόσο σε τράπεζα όσο και στην εφορία. Τώρα πρέπει να αποποιηθεί και για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου του, όμως πρέπει να προσδιορίσω στην αίτηση αποποίησης τα ποσά που όφειλε ο κληρονομούμενος. Επειδή όμως οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές, γενικά δεν είχαν επικοινωνία με τον κληρονομούμενο για πολλά χρόνια, δεν μπορεί να βρει κάποιο έγγραφο που να τα αποδεικνύει. Το ότι οφείλει είναι σίγουρο.

Σκέφτηκα να ζητήσω με εισαγγελική παραγγελία τις βεβαιωμένες οφειλές απο την εφορία ελπίζοντας να γίνει δεκτή..  Μπορώ να ζητήσω με εισαγγελική παραγγελία και τις οφειλές απο την τράπεζα; Υπάρχει περίπτωση να μας δώσει τις οφειλές η τράπεζα με απλή αίτηση απο τον γιο λόγω του επικείμενου δικαστηρίου για την αποποίηση του ανηλίκου;;

Οποιοσδήποτε έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και μπορεί να βοηθήσει, τον/την ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

 

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Δεν θα μπορέσεις να πάρεις εισαγγελική παραγγελία διότι από τη στιγμή που αφορά ανώνυμη εταιρεία δεν θα την εκδώσει ο Εισαγγελέας. 

Μπορείς, όμως, να ζητήσεις βεβαίωση οφειλών με απευθείας αίτηση στις τράπεζες, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά, αφού θα αποδεικνύεται το έννομο συμφέρον του κληρονόμου. 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Συνάδελφε,για την εφορία μπορείτε να το κάνετε σίγουρα.Να ζητήσετε εισαγγελικη παραγγελία.

Για την τράπεζα,δεν μπορείτε γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.Είναι ιδιωτική επιχείρηση η τράπεζα.

Δεν ξέρω αν με απλή αίτηση προς την τράπεζα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο δεκτό.Για πολύ πιο απλά θέματα,σε παραπέμπουν στην νομική τους υπηρεσία που καθυστερει να απαντήσει και φοβάμαι μην χάσετε την προθεσμία αποποίησης.

Ο πατέρας γιατί αποποιήθηκε;Τι πληροφορίες είχε;Υπάρχει ενεργητικό;

Ξεκινήστε με την εφορία για να αποδείξετε τις οφειλές εκει και αν δεν βρείτε άκρη με την τράπεζη,αποδείξτε με μάρτυρα ότι ο θανών χρωστούσε.

Panagiota.2015
Εικόνα: Panagiota.2015
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/07/2015

Ο πελάτης μου (γιος) αποποιήθηκε γιατι υπάρχουν χρέη/οφειλές τόσο σε τράπεζα όσο και στην εφορία απο τον κληρονομούμενο, ο οποίος δεν έχει ακίνητη περιουσία, συνεπώς τα χρέη θα πήγαιναν στο γιο του! Ο ίδιος αποποιήθηκε αμέσως και τώρα πρέπει να αποποιηθεί και για λογαριασμο του ανήλικου τέκνου του.

Πραγματικά θα ζητήσω πρωτα εισαγγελική παραγγελία για την εφορία , θα προσπαθήσω με αίτηση του γιου και τα σχετικά δικαιολογητικά να ζητήσω και τις οφειλές απο την τράπεζα και αν δεν ανταποκριθεί θα χρησιμοποιήσω μόνο τον μάρτυρα, χωρίς εγγραφα. Απλά θα ήταν καλύτερα να έχω και έγγραφα!!

Ευχαριστώ πολύ!!

 

lina84
Εικόνα: lina84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/11/2017

Συνάδελφε βγάλατε άκρη τελικά?
Τί έγγραφα καταφέρατε να προσκομίσετε?
Έχω ν' αντιμετωπίσω αντίστοιχη περίπτωση.....