Εκλογες 2012???
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
συνάδελφε νομίζω δεν υπάρχει πάγια διαδικασία...κάποια στιγμή που έτυχε να είναι ο δικηγόρος στον οποίο έκανα άσκηση αναπληρωματικός..ο έφορος προτιμούσε τους νέους συναδέλφους με την λογική που να στείλεις τώρα τον 55άρη να τρέχει τελευταία στιγμή;οπότε την γλίτωσε..τώρα αν κάποιος έχει άλλη άποψη,δεκτή..εγώ απλά εκθέτω την εμπειρία μου!
Τελικα με τους γραμματεις τι εγινε? Πληρωθηκαν με τις κρατησεις ή οχι?
Εξ όσων γνωρίζω, σε κάποιους έγιναν οι κρατήσεις, σε καποιους όχι.
Η αδερφή μου ως γραμματέας πήρε 77 ευρώ κ τ΄ακουσα εγώ τελικά.....!!!!!!
Γι αυτές τις εκλογές έχει βγεί τιποτα για τις αμοιβές τους; Μην τ΄ακούσω παλι κ δεν φταίω!
Aν η αδερφή σου ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος, να πάει στην ίδια ΔΟΥ και να κάνει εκεί αίτηση για να της δώσουν το 20€ που της χρωστάνε. Όχι, δεν ξέρω πώς και πότε θα της το δώσουν.
Το ιδιο συνεβει και στην συζυγο μου αλλά δεν κρατησε αντιγραφο του διπλοτυπου. Υπαρχει καποια νεα διαταξη οπου τελικα δεν επρεπε να κρατησουν το 23%?
Κράτησε όμως η ΔΟΥ το άλλο -το δικό της- αντίγραφο του διπλοτύπου: να ψαχτούν εκεί και να της το βρούν και να της χορηγήσουν κι ένα φ/φο γιατί της συζύγου σου πλύθηκε στο πλυντήριο και το ήθελε για ενθύμιο. Α, και για να πάρει πίσω το 20€! :) Στη δικιά μου, αφού έκανε την αίτηση επιστροφής, της απάντησαν στη ΔΟΥ: "δεν ξέρουμε πότε, περάστε σε 10 μέρες, θα δούμε". Επειδή πέρασε με το θέμα μια ψυχ. οδύνη, δεν ξαναπήγε στη ΔΟΥ από τις 10/5, οπότε κι έκανε την αίτηση. Κάπως έτσι σκοπεύω να πληρώσω κι εγώ φόρο εισοδήματος: "δεν ξέρουμε πότε, περάστε σε 10 μέρες, θα δούμε".
Η διάταξη παραμένει η ίδια που με απλά λόγια λέει ότι αν ο γραμματέας της ΕΕ ήτο ιδιώτης (όχι ΔΥ), επειδή η συναλλαγή του = 100€ < 300€, δεν υπόκειται σε φορολόγηση 20% αλλά μόνον στην κράτηση 3%. Κοινώς, όλοι οι μη-ΔΥ γραμματείς ΕΕ έπρεπε να εισπράξουν γύρω στα 97€. Επίσημα πολλές ΔΟΥ ενημερώθηκαν με την εν λόγω εγκύκλιο την Πέμπτη, άλλες την Παρασκευή ΜΕΤΑ τις εκλογές. Βέβαια, από τις 11/5 ισχύουν άλλα. Μύλος...