Εξάλειψη υποθήκης με αγωγή

8 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Τίτλος εγγραφής είναι δανειστικό συμβόλαιο και ενυπόθηκη δανείστρια η ΕΤΕ. Η εξάλειψη θα έχει ως λόγο την απόσβεση της υποθήκης λόγω ολοσχερούς εξόφλησης. Ο οφειλέτης και κύριος του ενυπόθηκου ακινήτου έχει ήδη ζητήσει και αναμένει να λάβει από την ΕΤΕ τη σχετική(εξοφλητική) βεβαίωση .

Στην περίπτωση αυτή , μπορεί ο οφειλέτης να επιδιώξει την εξάλειψη της υποθήκης επ'ακινήτου του , όχι με την -μάλλον- δαπανηρότερη συμβολαιογραφική πράξη (όπου η ΕΤΕ θα δηλώνει τη συναίνεσή της), αλλά με αγωγή κατά την τακτική διαδικασία κατά το 1327 ΑΚ; Διότι , κατά το τελευταίο άρθρο, απαιτείται άρνηση συναίνεσης (στην εξάλειψη) της δανείστριας ΕΤΕ, ενώ φυσικά καμία αντιδικία δεν υπάρχει και ο οφειλέτης σύντομα θα λάβει τη σχετική βεβαίωση της ΕΤΕ , όπου θα ομολογει η τελευταία ότι έχει πλήρως εξοφληθεί.

Μήπως απλά , κατόπιν συνεννόησης με την ΕΤΕ, μεθοδεύεται άρνηση συναίνεσης , με την έννοια ότι η ΕΤΕ , εναγομένη με την αγωγή εξάλειψης υποθήκης, αδιαφορεί -υποτίθεται - στην πρόσκληση και δεν παρίσταται κανονικά στη συζήτηση;

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Έχω ακούσει το τελευταίο...δεν παρίσταται (βλ. διαζύγιο κατ'αντιδικία όπυ δεν παρίσταται ο εναγόμενος-η κατά συμφωνία)

stella g.
Εικόνα: stella g.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/09/2009

mporeis kai me tous dyo tropous na kaneis tin eksalipsi!efoson prokeitai gia ipothiki i eksalipsi ginetai eite simvolaiografika (pou kostizei) eite me agwgi (i opoia omws einai pio xronovora). an o pelatis den viazetai fisika kane agwgi..!o pelatis dialegei..den iparxei kamia proipothesi gia tin trapeza.

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για την τράπεζα, όμως υπάρχει για το Δικαστήριο , με την εννοια ότι , εάν δεν επικαλεστώ άρνηση συναίνεσης της τράπεζας , θα απορρίψει την αγωγή μου ως αόριστη , ενώ , εάν εμφανιστεί η τράπεζα και συναινέσει, θα απορρίψει πάλι την αγωγή μου ως μη νόμιμη.

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Τελικα τι γινεται με την εξαλειψη τη υποθηκης?1327-1328 ΑΚ?

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Κρισιμο ειναι η μη συναινεση του δανειστη,οπως αναφερει κ στην παλια αναρτηση ο Συμεων, σχετικη νομολογια  160/2007 ΜΠΡοδου,216/2006 ΜΠΡοδου ,175/2005 ΕιρΡοδου.

ΕVITAKI
Εικόνα: ΕVITAKI
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/12/2009

Καλημέρα Συμεών.Έχεις απόλυτο δίκιο, και εσύ και η Γεωργία.

Επειδή το έχω κάνει στο παρελθόν(και εγώ με την ΕΤΕ), θα συνεννοηθείς με την Τράπεζα ότι θα τους επιδώσεις κανονικά την εν λόγω αγωγή(ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων) και ότι ΔΕΝ θα παρασταθούν την ημέρα του Δικαστηρίου.

Στο δικόγραφό σου, θα επικαλεστείς ότι "παρά τη σχετική πρόσκληση που απευθύναμε προς την πιστώτρια Τράπεζα ..., αδιαφόρησε, οπότε και προσφεύγουμε στην ένδικη αγωγή" .Νομολογιακά, η μη συναίνεση του δανειστή μπορεί να οφείλεται είτε σε αδιαφορία είτε σε δυστροπία.

Και φυσικά όλα τα παραπάνω, εφόσον η Τράπεζα δε συμφωνεί η όλη διαδικασία να γίνει συμβολαιογραφικά(διασφάλισέ το) και ότι δεν θα παρασταθεί την ημέρα του δικαστηρίου.

Καλή τύχη!

 

PANORAMIX7
Εικόνα: PANORAMIX7
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/11/2017

 Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω την εξής απορία:Έχω αναλάβει μια εξάλειψη προσημείωσης,για την οποία θα ακολουθήσω την οδό της αντιδικίας,συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις,εχω την πληροφόρηση η τράπεζα δεν παρισταται,καθώς ο δανειολήπτης έχει εξοφλήσει την απαίτηση...το ερώτημα μου έχει να κάνει αν σε μια τέτοια περίπτωση,υπάρχει το ενδεχόμενο να παρασταθεί η τράπεζα και μήπωςω υπάρχει περίπτωση να επιβαρυνθεί ο πελάτης μου την αμιβή του δικηγόρου της τραπέζης;

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Σε αντίστοιχη περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης με την νομική υπηρεσία της τράπεζας ( eurobank), επέδωσα την σχετική αίτηση προς το τοπικό υποκατάστημα, στην οποία αίτηση  παρέλειψα να περιλάβω αίτημα για επιδίκαση δικαστικής δαπάνης. Όταν ήρθε η ώρα της συζήτησης, η τράπεζα ερημοδικάστηκε, σύμφωνα με τα όσα είχα προσυνεννοηθεί με την νομική υπηρεσία της.