ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΥΠΟΘΗΚΗΣ-ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Εξάλειψη υποθήκης... Είχε εγγραφεί προσημείωση , δυνάμει διαταγής πληρωμής, η οποία στη συνέχεια ετράπη σε υποθήκη. Η τράπεζα συναινεί στην εξάλειψη λόγω εξόφλησης με επιστολή που μας έχει αποστείλει. Μήπως υπάρχει κάποιο υπόδειγμα??? Ευχαριστώ.
Εχω μια του 2006 με εναγομενη του 2006.
Ωστοσο εαν θες, μπορω να κοιταξω και στο ειρηνοδικειο...
Ριξε και μια ματια εδω
Έχω υπόδειγμα αν χρειαστείς. Είναι τακτική διαδικασία και καθύλην αρμόδιο είναι το δικαστήριο με βάση το ποσό που έχει εγγραφεί η υποθήκη. Θα πρέπει να προσέξεις την επιστολή της τράπεζας, θα πρέπει να είναι βεβαίωση εξόφλησης (να μην αναφέρει ότι συναινεί στην εξάλειψη της υποθήκης).
Καλησπέρα σε όλους!
Και γω σε μια υπόθεση για συναινετική εξάλειψη υποθήκης διαπίστωσα ότι η επιστολή που έλαβα από την τράπεζα είναι απλά μα βεβαίωση εξόφλησης και όχι έγγραφη συναίνεση. Εντωμεταξύ, επικοινώνησα με το νομικό τμήμα της τράπεζας και μου είπαν ότι με βάση τον νέο νόμο αρμόδιο είναι το ειρηνοδικείο της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο και όχι το δικαστήριο με βάση το ποσό που έχει εγγραφεί η υποθήκη. Καλό είναι να το διευκρινήσεις αυτό. Τέλος, μου είπαν να επιδώσω στην τράπεζα αλλά ότι εκείνοι δεν θα εμφανιστούν προκειμένου να αποφύγει ο πελάτης μου την επιβάρυνση της παράστασης του δικηγόρου της τράπεζας. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι παρακινδυνευμένο αν σκεφτείς ότι συναινούν μεν στην εξάλειψη αλλά δεν μου χορηγούν σχτική βεβαίωση.
Δεν ξέρω αν βοήθησα...και γω το ψάχνω!
τ ειρηνοδικεία είναι αρμόδια δηλ. για την άρση της υποθήκης? Μήπως έχεις το σχετικό άρθρο, γιατί εγώ είχα βρεί μόνο το 683 παρ 3 ΚΠολΔ, το οποίο αφορά τη συναινετική άρση των προσημειώσεων. Προβληματίστηκα τώρα!
Για δες αυτό:
Κατά το άρθρο 15 παρ. 12 του Ν 4055/2012 (ΦΕΚ Α΄51/12.3.2012) για τη δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής, μετά την παράγραφο 2 του άρθρου 683 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προστίθεται νέα παράγραφος 3 ως εξής και η υφιστάμενη παράγραφος 3 αναριθμείται σε 4:
«3. Τα ειρηνοδικεία είναι αποκλειστικά αρμόδια και για τη συναινετική εγγραφή ή άρση προσημείωσης υποθήκης.»
”Ανακοίνωση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών
άλλη διαδικασία ακολουθείται για την εξάλειψη προσημείωσης και άλλη για την άρση της υποθήκης..
Καλησπέρα!Θέλω να προβώ στην εξάλειψη υποθήκης η οποία εχει εγγραφεί δυνάμει συμβολαιογραφικής πράξης.Σε ποιο δικαστήριο απευθύνω την αγωγή μου καθώς η τράπεζα δεν συμφωνεί σε συναινετική άρση;Βάσει ποσού αρμόδιο είναι το ειρηνοδικείο.
Ευχαριστώ!
εχει κανείς υπόδειγμα τακτικ΄ςη αγωγής για εξαλειψη υποθηκης?
δυναμει δπ έχει εγγραφεί προσημείωση η οποία τράπηκε σε υποθήκη
ευχαριστω
Συνάδελφοι καλησπέρα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τη διαδικασία εξάλειψης προσημείωσης υποθήκης που εγγράφηκε με απόφαση του Μον.Πρωτ. Αθηνών το 2008. Η εξάλειψη θα γίνει με τη συναίνεση της τράπεζας, λόγω ολοσχερούς εξόφλησης της απαίτησής της (στεγαστικό δάνειο).
Ειχα κάνει τη διαδικασία προ 4 ετών. Τι έχει αλλάξει από τότε?
Περιμένω βέβαια να επικοινωνήσει και η Τράπεζα μαζί μου, αλλά αν κάποιος συνάδελφος έχει κάνει πρόσφατα τη διαδικασία για λογαρισμό του οφειλέτη, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τη βοήθειά του.
Ευχαριστώ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΣΗΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Η ΑΡΚΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ?
Συναδελφε δειτε εδω :http://www.eanda.gr/forum/eksaleipsi-ypothikis θα σας λυθουν πολλες απορίες ελπιζω να βοηθησα
Η άρση αφορα δυο υποθηκες,μπορώ να τις σωρεύσω στο ίδιο δικόγραφο;επιπλέον κατά την διαδικασία στο υποθυκοφυλάκειο και στο κτηματολόγιο απαιτουνται ξεχωριστές αιτήσεις για κάθε υποθήκη ξεχωριστά και άρα διπλά έξοδα ή υπάρχει η δυνατότητα με μια αίτηση και για τις δυο υποθήκες;
ευχαριστώ προκαταβολικά