Εξετάσεις Δ.Σ.Α. Νοέμβριος 2006

10 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

Πιθανόν την Παρασκευή θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων.
Οι προφορικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά.
Συμφωνα δε με εκτίμησεις, κάποιοι υποψήφιοι θα εξεταστούν προφορικά και μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης

[b]Υπάρχουν φήμες που μιλούν για έναρξη των προφορικών εξετάσεων από την επόμενη εβδομάδα 17 Δεκεμβρίου. "Μάχιμοι δικηγόροι" προετοιμαστείτε! Η ώρα πλησιάζει![/b]

Έφη Τάδε
Εικόνα: Έφη Τάδε
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/02/2007

Καλησπέρα!

Η κανονική μου εξεταστική ήταν αυτή του Νοέμβρη. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσω ούτε και στην επόμενη του Μάρτη να λάβω μέρος. Μήπως μπορεί να με ενημερώσει κάποιος αν και τί είδους κυρώσεις θα υποστώ, στην περίπτωση που θελήσω να δώσω στη μεθεπόμενη του Σεπτέμβρη 2007 ή ακόμα και σε μια μεταγενέστερη (αν γίνεται κάτι τέτοιο);

Θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων αν κάποιος απαντούσε στο ερώτημά μου!

Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης

[quote1172609428=Έφη Τάδε]
Καλησπέρα!

Η κανονική μου εξεταστική ήταν αυτή του Νοέμβρη. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσω ούτε και στην επόμενη του Μάρτη να λάβω μέρος. Μήπως μπορεί να με ενημερώσει κάποιος αν και τί είδους κυρώσεις θα υποστώ, στην περίπτωση που θελήσω να δώσω στη μεθεπόμενη του Σεπτέμβρη 2007 ή ακόμα και σε μια μεταγενέστερη (αν γίνεται κάτι τέτοιο);

Θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων αν κάποιος απαντούσε στο ερώτημά μου!
[/quote1172609428]
[b]Ν.Δ 3026/1954 «Περί του κώδικος Δικηγόρων» ως τροποποιήθηκε με τους νόμους 723/1977, 1868/1989, 1968/1991 και το π.δ.172/1989[/b]

[u]Άρθρον 12[/u]
[b]1. [/b]Ο ασκούμενος οφείλει να μετάσχη της αμέσως προσεχούς ή μεταπροσεχούς εξετάσεως μετά την συμπλήρωσιν του χρόνου της κατά νόμον ασκήσεώς του ή της τυχόν προσθέτου τοιαύτης. Δύναται ο ασκούμενος να γίνη δεκτός και εις μεταγενεστέραν εξέτασιν κατόπιν αποφάσεως του οικείου Πειθαρχικού Συμβουλίου, εφ’ όσον συντρέχουν εν τω προσώπω του εξαιρετικοί προς τούτο λόγοι. Το Πειθαρχικόν Συμβούλιον δύναται να επιβάλη και πρόσθετον άσκησιν. Εις την περίπτωσιν ταύτην ο ασκούμενος οφείλει να προσέλθη εις την πρώτη μετά την συμπλήρωσιν της προσθέτου ασκήσεως εξέτασιν.

[b]Για μια υπεύθυνη απάντηση φρόνιμο θα ήταν να απευθυνθείς στο Τμήμα Ασκουμένων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο τηλέφωνο 210-33.98.154, -155 (μέχρι τις 14:00), ώστε να γνωρίζεις με βεβαιότητα τι ακριβώς ισχύει και τι περιθώρια παρέκκλισης επιτρέπονται. Οι δύο υπάλληλοι του Τμήματος θα σού απαντήσουν 100% και εγγυημένα! !wink [/b]

Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης

[center][color=#ff0000][b]Σημαντικές ειδήσεις[/b][/color][/center]

Tην Παρασκευή 09.03.07 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των προφορικών εξετάσεων του ΔΣΑ.

Απορρίφθηκαν περίπου 20 υποψήφιοι συνάδελφοι.

Από την περασμένη Τρίτη 13.03.07 τα αποτελέσματα είναι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα.

Βλέπε εδώ: http://www.eanda.gr/page.php?37

Έφη Τάδε
Εκτός σύνδεσης

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είχα πάρει πριν από αρκετό καιρό τηλέφωνο και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, γιατί η υπάλληλος αρνήθηκε να μου δώσει πληροφορίες δια τηλεφώνου. Μου είπε να περάσω από κει αλλά αυτό είναι δύσκολο γιατί βρίσκομαι εκτός Αθηνών. Μια τελευταία ερώτηση: επειδή δεν με ενδιαφέρει να δώσω για την άδεια, πρέπει να διαγραφώ ως ασκούμενη; Η δεν πειράζει αν είμαι γραμμένη κι ας μην συμμετέχω ποτέ στις εξετάσεις; Δε θέλω να έχω τραβήγματα στο μέλλον με το Σύλλογο.

Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης

[quote1174250774=Έφη Τάδε]
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είχα πάρει πριν από αρκετό καιρό τηλέφωνο και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, γιατί η υπάλληλος αρνήθηκε να μου δώσει πληροφορίες δια τηλεφώνου. Μου είπε να περάσω από κει αλλά αυτό είναι δύσκολο γιατί βρίσκομαι εκτός Αθηνών. Μια τελευταία ερώτηση: επειδή δεν με ενδιαφέρει να δώσω για την άδεια, πρέπει να διαγραφώ ως ασκούμενη; Η δεν πειράζει αν είμαι γραμμένη κι ας μην συμμετέχω ποτέ στις εξετάσεις; Δε θέλω να έχω τραβήγματα στο μέλλον με το Σύλλογο.
[/quote1174250774]
[b]Είναι κρίμα που οι δύο υπαλληλοι στο γραφείο Ασκουμένων μερικές φορές "δεν είναι διαθέσιμοι". !rolleyes
Μια ερώτηση πριν κοιτάξω τι μπορώ να μάθω: μήπως είχες κάνει εγγραφή στα Ταμεία (Τ.Ν και Τ.Π.Δ.Α.); Γιατί εκεί σίγουρα θα χρειαστεί κάποια αίτηση διαγραφής, νομίζω. [/b]

Έφη Τάδε
Εκτός σύνδεσης

[color=#0033cc]Όχι, δεν έχω κάνει εγγραφή στα Ταμεία, δεν πληρώνω εισφορές και τέτοια. Απλά ως ασκούμενη είμαι εγγεγραμμένη. Σ' ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την άμεση απάντηση! Να είσαι καλά! [/color] !wink

Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης

[b]Υπάρχουν 2 βασικοί τρόποι που οδηγούν στην διαγραφή του ασκουμένου από τον Δ.Σ.Α.:[/b]

[b]α. [/b]Ο ενδιαφερόμενος ασκούμενος αποκτά βεβαίωση από τον παρ' ω η άσκηση δικηγόρο [η οποία αποστέλλεται στον Δ.Σ.Α.), στην οποία βεβαιούται ότι ο ασκούμενος διέκοψε (συνήθως αναγράφεται "για προσωπικούς λόγους") την άσκησή του σε αυτόν από ορισμένη ημερομηνία, με αποτέλεσμα μετά την παρέλευση τριετίας από την αναγραφόμενη στην βεβαίωση ημερομηνία να επέρχεται η οριστική διαγραφή του και
[b]β.[/b] ο ασκούμενος να αιτηθεί στον Δ.Σ.Α. την άμεση διαγραφή του επικαλούμενος εν προκειμένω συγκεκριμένο 'σοβαρό' λόγο (βλ. ιδίως τα κωλύματα του δικηγορικού επαγγέλματος στον Κώδικα περί Δικηγόρων).

[color=#0000ff]Προσωπικά, προτείνω, επειδή δεν ξέρεις ποτέ τι σού φέρνει η ζωή τον α΄ τρόπο που σού παρέχει και ένα τρόπον τινά "διάστημα διασκέψεως" (3ετία), ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θέλεις να ασχοληθείς με την δικηγορία, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η διατήρηση της ιδιότητας του ασκουμένου δεν επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ή επαγγελματική σου δραστηριότητα. Αλλά αυτό επαναλαμβάνω είναι μια απλή πρόταση.[/color]

ΝΤΟΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Εικόνα: ΝΤΟΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Αγαπητοί συνάδελφοι υπάρχει καμία πληροφορία-σχόλιο για τις εξετάσεις του Σαββατοκύριακου ?

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Οι γραπτές εξετάσεις είναι μάλλον μία εντελώς ανούσια διαδικασία, στην οποία κυριαρχεί η "ελεύθερη" συνεργασία μεταξύ των υποψηφίων και ταυτόχρονα η "αυστηρή" τυπικότητα των εξεταστών (ιδίως των δικαστών). Πιστεύω ότι η διεξαγωγή εξετάσεων κατ' αυτόν τον τρόπο στερείται νοήματος, συνιστά παρωδία του θεσμού και αυτό που μένει στο τέλος είναι ένα "χαμένο" Σαββατοκύριακο. Λύση, εν προκειμένω, θα μπορούσε ενδεχομένως να δοθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις: οι εξετάσεις θα έπρεπε είτε να γίνουν πιο ουσιαστικές είτε να... καταργηθούν! !wink