Εξεταση εναγομενου ως μαρτυρα.

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Jon Lord
Εικόνα: Jon Lord
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/09/2012

Συναδελφοι , υπαρχει προβλημα αν δεν εχω μαρτυρες και εξετασω τον εναγομενο ως μαρτυρα να βεβαιωσει αυτα ποου συνεβησαν?γενικα οι διαδικοι εξεταζονται ως μαρτυρες?(γνωριζω οτι κανονικα δεν επιτρεπεται , μονο κατοπιν αδειας του δικαστηριου ν κπολδ 415 , αλλα στην πραξη τι ισχυει?προκειται για εκουσια. Εκτος απο προτασεις τι αλλο χρειαζεται να προσκομισω τη μερα της συζητησης ως εναγομενος?

lawless
Εικόνα: lawless
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 21/09/2012

Δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα συναδελφε..απλα θα σου ζητηθει λογικα εκ της εδρας να εισαι συντομος.απο την στιγμη που ειναι διαδικος...εκουσια ειναι..περα απο τις προτασεις σου μπορει να συμπληρωθει ο φακελλος κατα το ανακριτικο συστημα εφοσον ζητηθει κατι.

Jon Lord
Εικόνα: Jon Lord
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/09/2012

Ok ,ευχαριστω συναδελφε.

dgp
Εικόνα: dgp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/03/2010

Καλησπέρα συνάδερφοι, ερωτώ το εξής: έχω υποβάλλει αίτηση εκουσίας για την σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γεννησης με απόφαση δικαστηρίου. Γίνεται να εξεταστεί και ο αιτών ή μονο ο μάρτυρας που θα έχω? Ιδανικά θέλω να ερωτηθεί 5 πράγματα από τον πρόεδρο και από εμένα πρώτα ο αιτών και μετά ο μάρτυρας. Γενικά αγνοώ ενταλώς με ποια σειρά και αν γίνονται αυτά στην εκουσία. Πρέπει ίσως να υποβάλλω συγκεκριμένο αίτημα? Ο αιτών μιλάει ή όχι? Και κάτι ακόμα, για τον μάρτυρα πρέπει να δωσω χαρτί με τα στοιχεία του στην έδρα όπως στο ποινικό, ή φτάνει που τον αναφέρω στην αίτηση? Ευχαριστω πολυ!

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Θα δωσετε τα στοιχεια του μάρτυρα στην έδρα.

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Δεν ξερω την φυση της υποθεσης και γιατι αναφέρατε τα στοιχεια του μαρτυρα στην αιτηση σας αλλά θα δωσετε τα στοιχεια του κανονικά στην έδρα. Θα παρασταθείτε μετά του αιτούντος. Τώρα κανονικά εξετάζεται ο μάρτυρας και ο εντολέας σας εκπροσωπείτε από σας οποτε ο,τι θελει να πει θα το πειτε με τις προτάσεις σας αλλά ειναι στη διακριτικη ευχέρεια του ειρηνοδικη αν θα αφήσει να εξεταστεί και ο αιτών και ο μάρτυρας. Εμενα μου φαινεται δυσκολο να εξεταστούν και οι 2 και ο μαρτυρας και ο αιτών.