ΕΞΩΔΙΚΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΣΕ ΣΥΖΥΓΟ ΜΙΣΘΩΤΗ

Law-30-
Εικόνα: Law-30-
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/03/2015

Συνάδελφοι, θέλω να προχωρήσω σε έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου και μισθωμάτων, πλην όμως ο μισθωτής σύζυγος έχει αποβιώσει. Στο μισθωτήριο αναφέρεται ρητά η περιπτώση χρήσης του ακινήτου ως οικογειακή στέγη. Συνεπώς θα επιδώσω εξώδικο μόνο στη σύζυγο που επιζεί σύμφωνα με 612Α Α.Κ. και κατά αυτής θα εκδώσω διαταγή απόδοσης? Γιατί συμβαίνει το εξής. Αρχικά διαταγή απόδοσης κατά προσώπου ανύπαρκτου δε μπορεί να εκδοθεί και επομένως δε μπορώ να συμπεριλάβω τον αποβιώσα και επιπροσθέτως η σύζυγος που επιζεί έχει δικαίωμα το οποίο όμως το οποίο δεν απορρέει άμεσα από τη μισθωτική σχέση, αλλά είναι έμμεσο και παρεπόμενο. Συνεπώς?? Πώς θα μπορέσω να κινηθώ σ' αυτή τη περίπτωση.

mountain lion
Εικόνα: mountain lion
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/04/2014

χμ το ΑΚ 612 παρ 2 οριζει οτι σε περιπτωση θανατου του μισθωτη ακινητου - οικογενειακης στεγης περιερχονται τα δικαιωματα μισθωση στον επιζωντα συζυγο  ο οποιος απλα δικαουται να καταγγειλει .

αρα αν προκυπτει απο το μισθωτηριο οτι θα χρησιμοποιουταν το ακινητο ως κατοικια και της συζυγου και προκυπτουν τα στοιχεια της  ... με το μισθωτηριο και το 612 παρ 2  .

διοτι ναι μεν ειναι εμμεσο δικαιωμα οσο ζει ο μισθωτης συζυγος αλλα αν αποβιωσει υπεισερχεται ο επιζων στη θεση του μισθωτη.

αρα καταλαβαινω απο το 612 παρ 2 οτι θα φερθουμε στην συζυγο ως μισθωτρια πλεον ?

ναι αλλα προκυπτει αυτο απο εγγραφο ? το οτι θα χρησιμοποιουνταν ως κοινη κατοικια? η εστω το γεγονος του μεταξυ τους γαμου. (αν αναφερεται το πρωτο στο μισθωτηριο - π.χ. το μισθιο θα χρησιμοποιειται ως κατοικια του μισθωτη και της συζυγου της ........ονομα επωνυμο - τοτε θα προκυπτει η μισθωση εγγραφως. )

υποψιαζομαι οτι θα θελει και εγγραφο για την αποδειξη του θανατου του μισθωτη . 

κατα το Γεωργιαδη μαλιστα απαιτειται να ειναι κληρονομος ο επιζων συζυγος και να μην εχει αποκληρωθει , κηρυχθει αναξιος κλπ για να εφαρμοστει το 612 παρ 2