Εξόφλιση χρέους μετά τη λήξη του συμβολαίου

Ντινα
Εικόνα: Ντινα
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/11/2017

Καλησπέρα σας, 

θα ηθελα τη άποψη σας, παρακαλώ.

Ήμουν ενοικιάστρια. Το συμβόλαιο έληξε το καλοκαίρι. Υπήρχε χρέος στη ΔΕΗ και στο όνομα μου.

Πήγαμε στη ΔΕΗ με τον ιδιοκτήτη μου κι εγινε η λήξη του συμβολαίου μου με τη ΔΕΗ. Ετσι ο Ιδιοκτήτης έκανε νέο συμβόλαιο καθως θα μείνει η κορη του και δεν επωμίστηκε δικά μου χρέη.

Η ΔΕΗ μου ζήτησε μια διεύθυνση για να στείλει το χρέος μου. Είπα οτι φευγω στην Αθήνα, όπως κι έγινε,όπου φιλοξενούμαι. Η ΔΕΗ μου ζήτησε να δώσω τα στοιχεία της κοπέλας που με φιλοξενεί και τον αριθμό της παροχής της για να μεταφέρει στο χρέος μου στο όνομα της. Δεν συμφωνησα με κάτι τέτοιο , με την εξης ερωτηση: Δηλαδή, εάν εγω πεθάνω αυριο η κοπέλα θα πρέπει να πληρώσει το δικό μου χρέος? Η υπάλληλος απάντησε πως ΝΑΙ. Φυσικά δεν εδοσα συγκαταθεση ουτε και στοιχεία.

Αυτό που πρότεινε η υπάλληλος , ηταν να εξακολουθούν οι λογαριασμοί (έναντι-εκκαθαριστικό) να πηγαίνουν στην κατοικια που αφησα το καλοκαίρι και καποιος να πάρει και τον τελευταίο λογαριασμό, με την ενημερωση και της οφειλής του τελευταίου διμήνου.

Αυτός ο λογαριασμός δεν εφτασε ποτέ στα χέρια μου. Υπολογίζω πως το χρέος πρέπει να ειναι συνολικα γυρω στα 900 ευρω.

Αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω τωρα...

Να πάω στη ΔΕΗ και να μπω σε διακανονισμό μέχρι να εξοφλήσω το χρέος ζητωντας να μου ερχεται ηλεκτρονικα η υπενθύμιση της δόσης? Δεν ξερω ανα αυτό μπορεί να γινει.

Να αδιαφορήσω για το χρέος και να το αφήσω να πάρει το δρόμο του. Όμως θα ήθελα να γνωρίζω εάν το χρέος της ΔΕΗ θα πάει στην εφορία με την οποία δεν έχω συναλλαγές ουτε χρωστω κάτι.

Εάν το χρέος δεν πάει στην εφορία ποια είναι η διαδρομή που ακολουθεί η ΔΕΗ. Κινείται δικαστικά? Εάν κινειται δικαστικά, τι γινεται στην περίπτωση που δεν έχω τίποτε στο όνομα μου?
Αυτες είναι οι μικρές μου απορίες.
Σας ευχαριστω προκαταβολικά για την ανταπόκριση σας

Ντίνα

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Δεν παρέχονται νομικές συμβουλές μέσω του φόρουμ.