Ενα μεγάλο μπράβο στο Δ.Σ.Α για την συνέχιση της αποχής

13 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Εχετε στο πλευρό σας χιλιάδες ελευθέρους επαγγελματίες , μισθωτούς, οι μονομερείς δε αποφάσεις  που παίρνουν Κάποιοι με την ζωή την δικιά μας αλλά και όλου του ελληνικού λαού χωρίς την συγκατάθεση μας θα λάβει τέλος.

 Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡEIΤΕ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

panos78
Εικόνα: panos78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2012

Εχω την αμυδρά εντύπωση ότι ένα συντρηπτικό ποσοστό των κοινών δικηγόρων (δηλ. όσων δεν έχουν παγίες αντιμισθίες, ούτε παρέχουν τις υπηρεσίες τους έναντι μηνιαίου ανταλλάγματος - μισθού σε άλλους) είναι ΚΑΤΑ της αποχής, διότι ούτε ποτέ καμία αποχή απέδωσε αποτέλεσμα, ούτε και αντέχει σε καμία λογική να μένουμε άνεργοι 5 μήνες για ένα καπρίτσιο - διότι όλοι γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή πως για το αν θα περάσει το ασφαλιστικό ή όχι, ουδείς θα ασχολείτομε μία αποχή, που η μόνη της διάσταση ήταν πάντα ένα μονόστηλο σε μία εφημερίδα ή μία ατάκα δεξιά αριστερά. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε λέγεται απεργία πείνας ή αυτομαστίγωμα, εκλιπαρώντας να μάς δ΄΄ωσουν λίγη σημασία.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ενώ ο ΔΣΑ το είχε προαναγγείλει απότα μέσα Μαρτίου, τελικώς για λόγους που κανείς δεν διευκρίνισε, δεν έγινε η αναγγελθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία - δημοψήφισμα, για να αποφασίσουμε αν συμφωνούμε ή όχι με την συνέχιση της αποχής. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε [πως αυτόδενέγινε διότι η συντριπτικήπλειοψηφία των δικηγόρων θα ψήφιζαν κατά - λες και ο Σύλλογος δεν είναι η φωνή των δικηγόρων, αλλά ξένο σώμα που δικαιούται να εκφράζει δικές του απόψεις , διαφορετικές της πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζω μάλιστα ότι για το ζήτημα των αλλαγών στον ΚΠολΔ πρόπερσι έγινε ανάλογο "δημοψήφισμα" - γιατί λοιπόν δύομέτρα και δύο σταθμά; Απλά: τότε όλοι ήξεραν ότι θα ψηφιζόταν το ΟΧι στις αλλαγές και το ΝΑι στην αποχή (άρα συνέφερε η κάλυψη μίας πανδικηγορικής ψηφόφορίας), ενώ τώρα όλοι ξέρουν ότι ουδείς επιθυμεί συνέχιση αυτής της παράλογης, εκνευριστικής και εμμονικής αποχής - άρα δεν χρειάζεται ψηφοφορία, μιας και εμείς οι υπόλοιποι μάλλον είμαστε βλάκες και δεν ξέρουμε τί είναι καλό για εμάς, οπότε πρέπεια αποφασίζουν άλλοι, χωρίς να μάς ρωτάνε, για το καλό μας πάντα.

Δεν ξέρω αν είναι μόνο προσωπική μου γνώμη ή άποψη πολλών, αλλά δεν θέλω να ανήκω σε κανέναν Σύλλογο, Ο ΔΣΑ ποτέ δεν φρόντισε κανένα συμφέρον μου ως δικηγόρου, κανένα πραγματικό πρόβλημα της μαχόμενης δικηγορίας δεν αντιμετώπισε, παρά μόνον ξέρει να χρεώνει από την ταυτότητα, μέχρι και τό απλό πιστοποιητικό που ζητάει κανείς (για να μην αναφέρω για τις χρεώσεις στα Γραμμάτια), καιτείνει να εξελιχθεί σε έναν κοινό δημόσιο φορέα, που τον πληρώνουμε γιατί έτσι λένε κάποιοι νόμοι (βλ. αναλόγως: ταμεία, κράτος κλπ) και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα,αντιθέτως δυσκολεύει τη ζωή μας με κάτι παράλογες αποχές σαν και την εν λόγω και μάς καταστρέφει.

Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Το εχετε κύριε την αμυδρά εντύπωση δεν σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε μια τέτοια ανακοίνωση.

Τι να πώ.

DkR
Εικόνα: DkR
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/12/2015

@Dave

????????

panos78
Εικόνα: panos78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2012

Φαντάζομαι και εσείς δεν έχετε ρωτήσει ολόκληρο τον δικηγορικό κόσμο της χώρας για την δική σας ανακοίνωση,αλλά εκφράζετε προσωπική άποψη - άρα και τα δικά σας λεγόμενα συνιστούν αμυδρά εντύπωση, η οποία σάς δίνει το δικαίωμα να κάνετε όποια ανακοίωση θέλετε, όπως μού δίνει εξίσου και εμένα.

Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

εγω δεν μίλησα για το μεγεθος αποδοχής του ποσοστού των δικηγόρων όπως εσείς ,απαντάτε με τα επιχειρήματα που σας εθεσα ήδη, απλά θεωρώ ως σωστή κίνηση την μη παράδοση στους απαράδεκτους αντισυνταγματικούς νόμους.

Με τα επιχειρήματα τα δικά σας 5 μήνες απεργία πήγαν στον βρόντο κύριε !! συμφωνείτε ή οχι. Και σταματάω εδώ.

newyorker
Εικόνα: newyorker
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/03/2016

Εγώ θα συμφωνήσω με το χρήστη Dave. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι η ταφόπλακα της ελεύθερης δικηγορίας. Δεν είμαι έμμισθη δικηγόρος, ούτε σκοπεύω να γίνω. Και εγώ έχω χάσει χρήματα αλλά ακόμη και πελάτες που πάνε σε άλλους που δήθεν έχουν γνωριμίες και θα πάρουν άδεια.

Όμως ειλικρινά, δεν βλέπω ποιος ο λόγος να δουλέψω εφόσον το 55-65% των αποδοχών μου θα πάνε στο κράτος ωσάν δήμευση. Επειδή είμαι νέα, δεν μπορώ, αλλά και στην τελική δεν θέλω, να φοροδιαφύγω και να πάρω μαύρα, οπότε είναι μονόδρομος, δουλεύω, άρα πληρώνω το δημόσιο. Επειδή ταυτόχρονα έχω και άλλες υποχρεώσεις, βρίσκομαι ήδη σε ρύθμιση για τις προηγούμενες ασφαλιστικές μου εισφορές, και σκέφτομαι ότι από τον Ιούνιο του 2018 και μετά (οπότε και θα καταστούν ληξιπρόθεσμες και οι εισφορές του 2017) θα πρέπει με ένα μαγικό τρόπο να εκμηδενίσω όλες τις άλλες μου υποχρεώσεις, για να μπορώ να πληρώνω το δημόσιο!!!!! Όταν όμως το γραφείο σου είναι στην Αθήνα, και το ενοίκιο σου καλύπτει το απομένον ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματός σου (εάν είσαι τυχερός και υπάρχει εισόδημα), αυτό σημαίνει με "μπακαλίστικους" υπολογισμούς, ότι αντί να δουλεύω για να ζω, θα καταλήγω να ζω για να δουλεύω, γιατί δεν θα μένουν χρήματα για να ζω, σίγουρα όχι μόνη μου. 

Αντίθετα, αν κάποιος είναι στο ταμείο ανεργίας, δεν πληρώνει εισφορές, είναι ασφαλισμένος, και του μένουν καθαρά, χωρίς έξοδα, όλα τα χρήματα του ΟΑΕΔ. 

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για το θέμα. Και για το ασφαλιστικό, και για την αλλαγή που πρέπει να γίνει. Όμως νομίζω, χωρίς να είμαι οικονομολόγος, ότι το να καταστρέφεις μία τάξη, που μέχρι και το τέλος του 2016 μπορούσε κουτσά στραβά να πληρώνει τα χρέη στο δημόσιο, και αν της έμενε κάτι να κινεί ελάχιστα την οικονομία, είναι κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση στο ασφαλιστικό. Διότι, πολύ λυπάμαι, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορεί ρεαλιστικά κανένας που δηλώνει ό,τι βγάζει να πληρώνει εισφορές και φόρους... Οπότε, η καταστροφή αυτή των ελευθερων επαγγελματιών θα συνεπιφέρει αναγκαία και το τέλος κάποιων ταμείων. 

Εκτός εάν το ρίξουμε όλοι στη φοροδιαφυγή. 

Το ζήτημα όμως το πραγματικό είναι να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους πλην ημών των δικηγόρων. Και ναι, πιστεύω ότι η αποχή βοηθά. Θα βοηθούσε όμως ακόμη περισσότερο και η συμμετοχή σε αυτή όλων των δικαστικών ενώσεων... 

Αυτά τα ολίγα. 

Καλή συνέχεια...

panos78
Εικόνα: panos78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2012

Φυσικά και 5 μήνες απεργία όχι μόνο πήγαν στον βρόντο, αλλά ούτε μέχρι τον βρόντο δεν έφτασαν - κατ' ακριβολογίαν, κάναμε 5 μήνες άνευ λόγου αποχή διότι:

1ον: κάναμε αποχή για ένα ασφαλιστικό που μόνο από φήμες ξέραμε τι θα περιλάμβανε και ούτε ξέραμε πότε θα ψηφιζόταν,

2ον: κάναμε μία αποχή που από το πρώτο λεπτό ξέραμε ότι δεν θα επηρέαζε κανέναν και δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα,

3ον: κάναμε μία αποχή που ΟΝΤΩΣ δεν είχε τελικά κανένα αποτέλεσμα, και φυσικά κανένας από όλους μας δεν έπεσε από τα σύννεφα - όλοι ξέραμε ότι τζάμπα την κάνουμε την αποχή.

Άρα κάναμε κάτι εν γνώσει μας μάταιο, για κάτι που δεν ξέραμε ακριβώς τιπεριεχόμενο θα είχε.

Ο αγώνας και η αντίδραση δεν γίνεται για να γίνεται - ΑΝ αποφασίζεται πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο στόχο, και με τρόπο που μπορεί να εξυπηρετηθεί ο εν λόγω στόχος. Εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι για να απεργούμε για πλάκα - το αυτομαστίγωμα της αποχής των δικηγόρων μόνο συναισθήματα λύπησης για τον κλάδο μας μπορεί να διαγείρει ως προς τον κόσμο και όποιον το μαθαίνειμε την σκέψη: κοίτα τους κακόμοιρους έχουν 5 μήνες να δουλέψουν. Νομίζω ότι σε επίπεδα Ύπουργλων - Πρωθυπουργού, το θέμα της αποχής μας δεν πρέπει να τους απασχόλησε πανω από 2 λεπτά της ώρας όλο αυτό το 5μηνο.

 

ΣΗΜΕΙΩΝΩ: εκφραζω προσωπικές απόψεις και σταματω εδώ γιατί δε μου αρέσει να αντιδικώ, ούτε και θέλω ή με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον ή να τον κάνω να αλλάξει γνώμη.Απλά αγανάκτησα λίγο με τον πανηγυρικό τόνο του παροντος θέματος όταν χιίάδες συνάδερφοι έχουν γονατίσει απότην αποχή αυτή, δεν ερωτήθηκαν ποτέ αν την εγκρίνουν, αλλά και δεν συμφωνούν ΚΑΘΟΛΟΥ  με αυτό τον τρόπο αντίδρασης - ενας εκ των οποίων είμαι και εγώ.

Toxotis
Εικόνα: Toxotis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/09/2007

σιγα μην τους δωσουμε και βραβειο που εγκλωβισαν τον κλάδο σε μια ακομα βεβιασμενη και αναποτελεσματική αποχή, που φαινόταν ήδη απο τα τελη Μαρτιου ότι ό,τι είχε να δωσει ,το έδωσε(πενιχροτατα ως ανυπαρκτα αποτελεσματα) αλλαπολυ σημαντικη απώλεια εισοδημάτων για τους μαχομενους..το να επιμένεις στο λάθος απο βολονταριστικη αντιληψη,αποτελεί θέμα φιλοσοφίας, εδω όμως χρειαζόμαστε πρακτική αντίληψη και οχι αυτοοικτιρόμενους ανθρωπους και αγωνιστες κατά φαντασίαν..καντε ό,τι μπορείτε νομικά  και σταματηστε την ηλιθια αποχή(έχει ψηφιστεί for god's sake!)γιατι συντομα βλέπω πολλές προσφυγες συναδελφων εκ νεου στο ΣτΕ κατά της αποχής και αυτό θα πληγώσει ακόμα πιο πολύ τον κλάδο..ας σταματησουμε να ειμαστε τοσο αυτοαναφορικοί, η κοινωνια δεν νοιαζεται..

 

melkal
Εικόνα: melkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/01/2010

Καμμία αμυδρή εντύπωση. Οι συνάδελφοι καθημερινά στις αναβολές (γιατι φυσικά δεν μπορούσαν να περάσουν διάταξη στο νεο ΚΠολΔ περι μη υποχρεωτικής παράστασης μας στις αναβολές!!!) όλοι ήσαν από προβληματισμένοι για την αποτελεσματικότητα της αποχής έως αρνητικοί.

Και το ίδια έλεγαν οι υπάλληλοι του ΔΣΑ όταν μιλούσες μαζί τους γι αυτά που άκουγαν από τους συναδέλφους. Αλλά το δ.σ. φαίνεται ζει σε άλλο κόσμο και δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό και τη δυναμική του σώματος.

Λες και δεν φάνηκε από το 2014 ακόμη πόσο ελάχιστα έως καθόλου επηρεάζει την κοινωνία και το κράτος η αποχή των δικηγόρων. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το παρωχημένο αυτό μέσο? 

Αλλά και η διαχείριση της αποχής και το σταγονόμετρο κάθε πότε ανανεωνόταν και λίγες ημέρες πριν λήξει η προηγούμενη, τι να πω...

Για το δημοκρατικό έλλειμα στις διαδικασίες , να αποφασίζεις αποχή επί πέντε μήνες και μία ΓΣ να έχεις κάνει και αυτή να είναι ενημερωτική?

Τέτοια εντολή πια έχεις, τόσης αποδοχής,!

Αυτά.

 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Εγώ συμφωνώ με τον Πάνο.Ο Βερβεσός χθες έλεγε σε τηλεοπτικό καναλι οτι οι νέοι δικηγοροι μάτωσαν με την αποχή περισσότερο από τους μεγαλύτερους γιατί οι τελευταίοι έχουν χρόνια δικηγορίας στην πλάτη τους οπότε είχαν και αποθέματα.

Είδατε να ασχοληθεί κανείς με την αποχή μας;Στα ψιλα γραμματα περνάει.Εμείς τι αντιπρόταση έχουμε;Γιατί εγώ τώρα που περνάω την 5ετία 4.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές δεν έχω.

Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Καλημέρα, εγώ έχω τελείως διαφορετική εντύπωση απο μεγάλη μερίδα δικηγόρων οι οποίοι:

ηδη με το παλιό καθεστώς είχαν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για χρόνια, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει με τις νέες επιβαρύνσεις.

ηδη το πλαίσιο αδειών που δινόταν κακώς κατ εμέ, έπρεπε να γινόταν καθολική αποχή, ήταν αυτό που λείανε την σφοδρότητα των αποτελεσμάτων της απεργίας-αποχής του κλάδου.

Δυστυχώς δεν θα περίμενα να υπάρχει  ούτε ενας δικηγόρος που αντι να στραφεί ενάντια στον φτωχοποιητή του κλάδου , την Ελληνική κυβέρνηση, να στρέφεται κατα του ΔΣΑ  (αν δεν κάνω λάθος)  χωρίς σε όλα αυτά να βλέπω ούτε τον λόγο που ο σύλλογος προχώρησε σε αυτό το εγχείρημα, ηταν για να κάνει αντιπολιτευση στο σύριζα γιατι αυτό καταλαβάινω εγω ασχετως αν δεν λέγεται ξεκάθαρα ή να προασπισει το μέλλον του κλάδου απο ΑΜΜΕΣΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΝΕΡΓΙΑ.

εχουν κατανοήσει κάποιοι που τώρα βγάζουν μεροκαματάκι ασχετως αν χρωστάνε και της μιχαλούς , εχουν εστω να φάνε , τι θα συμβεί με το νέο πλαίσιο ασφαλιστικού φορολογικού?

Τελικά τι μέσον αντίδρασης έχει ο κάθε επιστημονικός κλάδος?

Και θέλω μία απάντηση απο τους επικριτές γιατί κατα την γνώμμη τους γίνεται η αποχη με τόση σφοδρότητα?

 

 

Toxotis
Εικόνα: Toxotis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/09/2007

 Dave,μια μας λες οτι η αποχή γίνεται με σφοδροτητα, μια ότι δεν έγινε με σφοδροτητα,και ουτω καθεξής..αυτο δεν δείχνει καθαρη σκέψη και δείχνει και το λαθος εγχειρημα της αποχής..για να σου δωσω την δική μου απάντηση:πολλές φορές συνυπάρχουν πολλά αίτια για μια ενέργεια,χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο και εξηγούμαι: ναι,όντως το ασφαλιστικό έχει έναν εξοντωτικο παραλογισμό για κάποιον που δηλώνει πάνω από 25.000 ευρώ και έπρεπε να αντιδράσει κανείς, το πως όμως είναι μια άλλη κουβεντα;.δεύτερον το γεγονός (να μην κρυβομαστε) ότι η πλειονότητα των δικηγόρων ,ιδιως των μεγάλων είναι ''γαλάζιοι΄΄, ''πρασινοι'' και πάντως  όχι φιλοσυριζαίοι, παίζει σίγουρα κάπο0ιο ρόλο, είτε το δει κανείς ότι υποστηρίζουμε και λίγο παραπάνω τον Κυριάκο(με ανταλλαγμα ευνοιες στο μέλλον και τα γνωστα, καμια βουλ.υποψηφιότητα κλπ.) και χτυπάμε και την ουτωςή άλλως ανόητη κυβερνηση.Αυτός ο  παράγοντας γίνεται πιο πιστευτός τώρα που έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο και εμείς συνεχίζουμε παραταύτα εις μάτην..τρίτον: παρα τις απώλειες που είχαν και μεγάλα δικηγορικά γραφεία, αυτές θα τις αναπληρώσουν γρήγορα, κάτι που όμως δεν ισχύει απαραίτητα για μικρομεσαίους δικηγόρους των οποίων ένα μέρος πιέζεται σημαντικά ήδη πριν αναπτύξει τα αποτελέσματα ο νόμος..συνεπώς παίζει εν μέρει και μια εκκαθαρισούλα, να πάρουμε και άλλη υλη,διαφορετικά αν ήμουν στην θέση τους θα έσκουζα για τις εκατονταδες χιλιάδες ευρω που έχω χάσει τώρα 4 μήνες..

 Συνεπώς διαλέγεις και παίρνεις..εγω πιστεύω ότι ισχύουν και τα τρία, σε διαφορετικό βαθμό το καθένα και με πιο εμφανή τα 2 τελευταία, όταν δείχνεις ότι δεν σε νοια;ζει για όσους είναι πιεσμένοι.. τωρα όψιμες διαπιστώσεις  από μέλη του ΔΣ. ότι οι νεοι δικηγόροι μάτωσαν, τις θεωρώ πολύ όψιμες πλέον..εκτός αν πίεζε στο ΔΣ. για χαλάρωση  για πιο ευελικτη αποχή, οπότε πάσο..

Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Εγω θεωρώ ότι ήτανε καλαμπούρι η όποια αποχη...και  θα επρεπε να επιβάλανε πλήρη απαγόρευση, αλλα είμαι μειονότητα. ή λαθος σύνταξη του κειμένου απο εμένα  ή λάθος αναγνωση απο τον αναγνώστη, εστω ζητώ συγνώμμη για την παραπλάνηση που προκάλεσα.

Οι επικριτές (οπως και εσυ) του ΔΣΑ θεωρούν οτι έγινε με σφοδρότητα και επρεπε να είχε σταματήσει, απο την ωρα δε που αρχισε  όλοι λεγανε οτι με την ψήφιση του νόμου αιρεται , το ιδιο θεωρήσανε όπως αποδείχτηκε και οι συριζαίοι αρα  (σκεφτηκαν)..αστους να κάνουν την επανασταση τους (ειπαν) και μολις ψηφίσουμε θα τα καταπιούν. Να όμως που οπως αποδείχτηκε δεν το καταπιηκαμε κάποιοι.

Μόνο οτι εδωσες και ταυτότητα στο ΔΣΑ Δεξιοπασοκί και παιζουν πολιτικά παιχνίδια εις βαρος των δικηγόρων με κάνει να αποχωρήσω μαθαίνοντας αυτό που υποπτευόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος.  Δεν ζητάω απάντηση δεν λαμβανω πλέον μέρος.

Ευχαριστώ