ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΑΣΕΠ)

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
parasknl
Εικόνα: parasknl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/07/2017

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι είμαι νέα δικηγόρος και δεν γνωρίζω τη διαδικασία, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εντολέας μου θέλει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και έχω αναλάβει να επικυρώσω, να μεταφράσω και να καταθέσω τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Γνωρίζει κάποιος εάν αρκεί η κατάθεση απλής φωτοτυπίας του εγγράφου που έχω επικυρώσει ή πρέπει να αποστείλω τα πρωτότυπα; Το ίδιο ισχύει και για το πτυχίο των Αγγλικών; Γιατί η προκήρυξη, ενώ για όλα τα δικαιολογητικά αναφέρει ότι γίνονται δεκτά σε απλά φωτοαντίγραφα των επικυρωμένων πρωτοτύπων, για τα ξενόγλωσσα πτυχία κάνει λόγο ότι τα απλά φωτοαντίγραφά τους πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση. Αυτό σημαίνει ότι η μετάφρασή μου πρέπει να επικυρωθεί στη συνέχεια από τα ΚΕΠ ή αρκεί η αποστολή απλού αντιγράφου της;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Τα έχετε αρκετά μπερδεμενα στο μυαλό σας.Σε καμια περιπτωση,δεν στέλνετε τα πρωτότυπα και δεν επικυρώνεται σε καμια περιπτωση η μετάφρασή σας απο τα ΚΕΠ.

Διαβαστε τη νομοθεσια για να δειτε για την ισχύ της μετάφρασης και της επικύρωσης απο δικηγόρο.Αυτό εννοει ο ΑΣΕΠ όταν λέει οτι δεν αρκούν απλά φωτοαντιγραφα.

Τέλος,στη μεταφραση πρέπει να αναγράψετε τη διάταξη του νόμου και να βεβαιώσετε ότι εχετε επαρκή γνώση της γλώσσας απο και προς την οποία μεταφράζετε.Το κειμενάκι τώρα δεν το έχω προχειρο.

parasknl
Εικόνα: parasknl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/07/2017

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αν κατάλαβα καλά, λοιπόν, επικυρώνουμε το ξενόγλωσσο πτυχίο, το μεταφράζουμε και επικυρώνουμε την μετάφραση (βεβαιώνοντας την επαρκή γνώση της γλώσσας) και αποστέλλουμε απλό αντίγραφο αυτών; 

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Καλησπέρα.

Στο παράρτημα κάθε προκήρυξης υπάρχουν σαφείς οδηγίες, για όσα ρωτάτε.

Σε κάθε περίπτωση, για να είστε σίγουρος/η, βγάλτε φωτοτυπία το πτυχίο ξένης γλώσσας, επικυρώστε το και κάντε συρραφή τη μετάφραση (σφραγίζοντας στο ενδιάμεσο).

Η μετάφραση θα κλείνει ως εξής: "Ακριβής μετάφραση από την ... εις την ελληνική του εγγράφου, του οποίου νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο επισυνάπτεται στην παρούσα. Εκδίδω τη μετάφραση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 2 γ' του Κωδ. Δικηγόρων, βεβαιώνοντας, συγχρόνως, ότι έχω επαρκή γνώση της γλώσσας, από και προς την οποία μεταφράζω." Ημερομηνία, Ο δικηγόρος που μεταφράζει και βεβαιώνει.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Επανέρχομαι, για να σας ξεμπερδέψω. Τα πρωτότυπα ξενόγλωσσων πτυχίων δε θα τα στέλνετε ποτέ. Θα στέλνετε επικυρωμένη από εσάς φωτοτυπία (η οποία, όμως, από τη στιγμή που την επικυρώνετε, παύει να είναι απλή φωτοτυπία).

parasknl
Εικόνα: parasknl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/07/2017

Ευχαριστώ συνάδελφοι για τις απαντήσεις σας. Με βοηθήσατε πολύ!