Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Αύξηση των εισφορών κατά 38% καθώς επιβάλλονται σε πιο διευρυμένη βάση - Τα μέτρα που ισοδυναμούν με δήμευση των δηλωθέντων εσόδων των ελεύθερων επαγγελματιών

Μετά από μήνες καθημερινής μάχης με το άγχος της επιβίωσης κάτω από το ασφυκτικό πλαίσιο που επέβαλε πέρυσι ο νόμος 4387/2016 με τους φόρους Τσακαλώτου και τις εισφορές του Κατρούγκαλου που «δημεύουν» ως και το 70% των εσόδων τους, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες κατάφεραν να μην κλείσουν κάθε νόμιμη δραστηριότητα θα δουν απόψε ένα νέο «κύμα» εισφορών να ψηφίζεται στη Βουλή

Ο καινούργιος νόμος που μπαίνει στη ζωή μας και με τον οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε (για όσους αντέξουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα και δεν ακολουθήσουν όσους ήδη έχουν φύγει) φέρνει αυξήσεις στις εισφορές ακόμη και κατά 38% καθώς επιβάλλονται σε πιο διευρυμένη βάση.
 

Ο τρόμος μπροστά στο άγνωστο
 

Πέρα των επιβαρύνσεων, το χειρότερο για όσους έχουν απομείνει ενεργοί είναι η αβεβαιότητα που προκαλούν οι αλλαγές μόλις πρόσφατα ψηφισμένων νόμων που πριν καν αρχίσουν να εφαρμόζονται (εισφορές ΕΦΚΑ) αλλάζουν ήδη αλλά προς το χειρότερο και από τώρα προαναγγέλονται και νέες αλλαγές για το 2019. 

«Πρόκειται, προφανώς, για μια κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα (...) οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών» υποστηρίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο για τα νέα μέτρα. 
 

Αυξήσεις ως 38%

Η καθιέρωση από το 2018 νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών θα φέρει αυξήσεις για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Οι εισφορές θα υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές που έχουν καταβληθεί στον ΕΦΚΑ. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών ανατρέπεται ο νόμος Κατρούγκαλου και τα ασφάλιστρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες θα είναι αυξημένα έως και κατά 11,95%, ενώ για τους επιστήμονες η αύξηση ενδέχεται να φθάνει και στο 22,95%. Και αυτό, εφόσον υπολογιστεί η έκπτωση της τάξης του 15% στο τελικό ποσό εισοδήματος βάσει του οποίου θα γίνουν οι νέοι υπολογισμοί. 

Μετά το 2018 η έκπτωση αυτή καταργείται και από το 2019 οι εισφορές εκτοξεύονται σε υψηλότερα επίπεδα!
 
Για παράδειγμα, η επιβολή εισφορών επί των... εισφορών, σε εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία της τάξης των 10.000 ευρώ το 2017, θα οδηγήσει σε εισφορές 2.695 ευρώ. Επί του νέου διευρυμένου εισοδήματος, οι εισφορές το 2018 θα ανέλθουν σε 2.908 ευρώ (+7,9%) και σε 3.421 ευρώ το 2019 (+27%).  

Στην περίπτωση γιατρού ή δικηγόρου με αντίστοιχο εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ το 2017, οι εισφορές θα είναι 3.795 ευρώ. Το εισόδημα θα... διευρυνθεί το 2018 σε 11.725 ευρώ και οι εισφορές θα ανέλθουν σε 4.450 ευρώ (+17,3%), αλλά το 2019 θα εκτιναχθούν στα 5.235 ευρώ (+38%) καθώς το εισόδημα θα υπολογιστεί στις 13.795 ευρώ.

Πέραν αυτών ο «θάνατος του εμποράκου» ολοκληρώνεται με τις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό και την ολική κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

 

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

panos78
Εικόνα: panos78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2012

Δεν μπορώ να ακούω πάλι τις ανοησίες για αποχές διαρκείας και τέτοια. Αρκετά βασανιστήκαμε με τους ήρωες του 2016 - 6μηνη υποχρεωτική (λες και δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε άποψη δική μας) αποχή και στο τέλος η αναμενόμενη εξέλιξη: ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα.

Αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε γιατί δε θα έχουμε δουλειά, όχι γιατί ο Σύλλογος μάς υποχρεώνει να απέχουμε και να ξεμένουμε από δουλειά.

Έλεος πια με την μανία για αποχές. Έχετε δει κανέναν άλλο κλάδο να απέχει μανιωδώς από την εργασία του; Όποιος έχει εμμονή με επαναστάσεις και αντιδράσεις ας το κάνει για την πάρτη του, εμείς δεν έχουμε όρεξη να παριστάνουμε τους επαναστάτες σε κάτι που δεν μάς ακούει κανείς.

Καμία φορά τα πράγματα είναι τόσο απλά: η αποχή ΔΕΝ είναι τρόπος αντίδρασης γιατί ΔΕΝ σκοτίζεται κανένας για το αν απέχουμε ή όχι. Χωνέψτε το.

Kantor
Εικόνα: Kantor
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/11/2007

 συναδελφοι για την αποχή δεν νοιάζεται κανείς.πίστευα ότι και όσοι εθελοτυφλούσαν από ρομαντισμό ή άλλη ευγενή αιτία το κατάλαβαν έστω μετα την 6μηνη αποτυχημένη αποχή.Περαιτερω εμμονή και μάλιστα με υποχρεωτικό(ακουσον-ακουσον) χαρακτήρα για όλους ενω ολοι οι λοιποι επαγγελματικοι κλαδοι ουδολως επι της ουσιας συμμετειχαν ισοδυναμει με αυτοκτονικο ιδεασμο και ιδεοληπτική σχέση.

Πι εφικτο μου φαινεται να έχουμε έστω ενα μικρο ποσοστό επιτυχίας αν κάναμε μαζικά- ατομικες προσφυγες-αιτήσεις αναστολής(συγγνωμη για το οξυμωρον) κατα των πράξεων επιβολης εισφορων.δεν αποκλειεται καποια διοικητικα πρωτοδικεια να δικαιωναν αρκετες από αυτες  και ίσως λεω ισως κατι να κερδιζαμε διαπραγματευτικα και από άποψη ρευστοτητας.Ολα τα αλλα απορρρεουν από μια παραλογη αυτοαναφορικοτητα του κλάδου μας, τον οποίο εδω και χρόνια αγνοουν χαρακτηριστικά, και από αποτυχημένες παταγωδώς εδώ και πολλά χρόνια συνδικαλιστικές  με τα ίδια πανω-κατω πρόσωπα ηγεσίας.Οποιος έχει ματια τα βλεπει αυτα, οποιος θελει να ζει στον κοσμο του επίσης δικαιωμα του...

 

Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Καλησπέρα σε απάντηση ευτυχώς μόνο δύο συμμετεχόντων απο όλα τα μέλη έχω να πώ τα εξής:

Για ποιά εξάμηνη αποχή μιλάμε? Κλεισανε τα δικαστήρια καθόλου? οταν μιλάμε για αποχή εννούμε να μην κουνιέται φύλλο. Εγινε ποτέ αυτό?

Με λυπεί που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι ψηφίστηκε, έστω και αυτοί οι δύο.

Μακαρι ο ΔΣΑ να προτείνει την πλήρη αποχή, τουλάχιστον μέχρι τον σεπτέμβριο και όχι ημίμετρα τα οποία μέχρι τώρα (σε αυτο θα συμφωνήσω) απέτυχαν ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.