Η Ελλάδα αντέχει!

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
joanne
Εικόνα: joanne
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/04/2011

Τη στιγμή που η ανεργία έχει χτυπησει κόκκινο στον τομέα μας, όπως άλλωστε και σε κάθε εργασιακό τομέα σήμερα, τη στιγμή που το μεσοπρόθεσμο έρχεται να χτυπήσει τη μικρομεσαία τάξη, η Ελλαδίτσα μας μοιάζει να αποδυναμώνεται σιγά σιγά! Όμως, ως πότε θα  χτυπούν αλύπητα την όμορφή μας χώρα? Ως πότε ξένοι παράγοντες θα ανακατεύονται στα εσωτερικά μας και ως πότε αμερικανικές στατιστικές υπηρεσίες θα προβλέπουν την πτωχευτική μας πορεία? η Ελλάδα δεν έχει δείξει ακόμη τη δύναμή της μέσα από τα ιδανικά και τις αξίες της! Να είστε αισιόδοξοι, έλληνες! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!!!

alnikzos
Εικόνα: alnikzos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/03/2011

Δεν λες τίποτα για τα λαμόγια τους δικούς μας που φέρουν και την πρωταρχική ευθύνη. Έλεος με τους ξένους, δηλαδή. Η ελληνική αστική τάξη δεν πάθαινε ονειρώξειςς με την ισχυρή Ελλάδα των Ολυμπιακών, δεν κατασπατάλησε δημόσιο χρήμα, δεν εκμεταλλεύτηκε κτηνωδώς τους αλλοδαπούς, δεν υπερκοστολόγησε τις προμήθειές τις στα νοσοκομεία κτλ. κτλ;  Η ελληνική αστική τάξη δεν είναι αυτή που με το μαύρο χρήμα μένει αλώβητη από την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και τώρα θα ρίξει το μαύρο χρήμα της στα ακίνητα, που ξεπουλάει ο κόσμος όσο-όσο για να τη βγάλει καθαρή (βλ. κατάργηση πόθεν έσχες); Οι μαυραγορίτες και οι δωσίλογοι  είναι διαχρονικό φαινόμενο.

Οι κερδοσκόποι κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, δηλαδή να βγάζουν λεφτά. Η Ελλαδίτσα που λες τους έδωσε το πάτημα, γιατί ο κάθε λαός έχει την πολιτική ηγεσία, τη δημόσια διοίκηση, τα δικαστήρια, τους δικηγόρους, τους γιατρούς κτλ που του αξίζουν.

Όσο για αξίες και  τα ιδανικά που λες, καλά, εσύ πρέπει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα του Περικλή. Καλό τριπ, δεν αντιλέγω.  Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσεις τις "Αιτίες παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας" του Κονδύλη, μικρό είναι, 70 σελιδούλες εισαγωγικές στην Παρακμή του Αστικού Πολιτισμού του ιδίου. Αν θέλεις δηλαδή να βγείς από την φαντασιακή ελληνική κοινότητα στην οποία ζεις, μην στο χαλάσουμε κιόλας.

 

 

 

tzelis
Εικόνα: tzelis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/07/2008

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.... ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

joanne
Εικόνα: joanne
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/04/2011

Συνάδελφέ μου γιατί τέτοια εριστικότητα?? μαζί σου είμαι κι εγώ...το ότι δεν ανέφερα όσα εγραψες, δεν σημαίνει ότι δεν με βρίσκουν σύμφωνη.. peace man!!