Η παλαιοταξική πολιτική φανφάρα
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Βλέποντας τον τρόπο αντιπολίτευσης μου ήλθε στο μυαλό η λέξη φανφαρονισμός . Η εν λόγω λέξη έχει μια και μόνη σημασία . Ο φανφαρόνος είναι εκείνος ο οποίος θέλει να επιδεικνύεται μέσα από μεγαλοπρεπείς και δύσκολες τελετές . Τώρα θα μου πείτε "ρε μάγε ωραίος είσαι . Σε ξέρουμε τι γαλαζοπαίδι που είσαι τώρα το είδες ; "( οι προσκείμενη γενικότερα στην αντιπολίτευση ) . Δεν το είδα τώρα , αυτό υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει . Θα με ρωτήσετε πως το συνάγω αυτό το συμπέρασμα και θα σας πω πως το συνάγω από το που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα φίλοι μου . Μέχρι και η Ινδία το 2014 θα κάνει επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα που θεωρείτο μια από τις φτωχές χώρες ( άμα δείτε και ντοκιμαντέρ ) και εμείς τίποτα . Η μια και μοναδική μου ρητορική ερώτηση είναι γιατί αυτό ;. Η απάντηση είναι γιατί δεν υπάρχει η μετριοπάθεια η συναίνεση και ο αλτρουισμός μεταξύ των 300ων βουλευτών μας . Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου σας σέβομαι και σας εκτιμώ αλλά δεν συνεννοείστε και έτσι η Ελλάδα μένει πίσω . Συμφορουμίτισες και συμφορουμίτες σκεφτείτε μόνο πόσα λεφτά θα γλίτωνε η Ελλάδα αν ο Παπινιανός και οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής δεν κάναν απεργίες ώστε να εξαναγκάσουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να κρατικοποιήσει την Ολυμπιακή . Τώρα θα μου πείτε "πως τον κατηγορείς δεν φοβάσαι μη σε ραπίσει και εξατμίσει για τα ψεύδη σου ; " . Όχι γιατί δεν είναι ψεύδη το έχει παραδεχτεί στο περιοδικό Συνήγορος σε μια συνέντευξη που έδωσε .
Με βάση λοιπόν τον τρόπο πολιτικής δράσης των βουλευτών στην Ελλάδα . Έναν τρόπο που διακατέχεται από δώσεις φωνών οι οποίες χρησιμεύουν μόνο για την ενδυνάμωση της πολιτικής εικόνας κάθε βουλευτή, που δυστυχώς βλέπουμε χρόνια μπορώ να πω πως στην Ελλάδα κυριαρχεί η Παλαιοταξική πολιτική φανφάρα .
Ελπίζω σιγά σιγά να διορθωθούν τα πράγματα και βλέπουμε ένα πραγματικό κοινοβούλιο το οποίο να καταλήγει σε συμφωνία μετά από συζήτηση στην οποία ανταλλάσσονται σοβαρά επιχειρήματα .
Οι βουλευτές δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουν σοβαρά. Δεν προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλο αλλά μόνο τον ελληνικό λαό. Οι πολιτικές θέσεις έχουν ήδη ληφθεί από την ηγεσία των κομμάτων τους και απλά τις αναπαράγουν στη Βουλή. Πώς να γίνει συζήτηση όταν όλοι θεωρούν ότι κατέχουν την αλήθεια; Πώς να γίνει ειλικρινής συζήτηση όταν όλοι εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα; Στην πολιτική κυριαρχεί ο φανφαρονισμός, αν και σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Παλαιότερα η αντιπαράθεση είχε και ιδεολογικό περιεχόμενο. Η παλαιοκομματική δεξιά δικαιολογούσε τον αυταρχισμό της με το πρόσχημα του κομουνιστικού κινδύνου. Η αριστερά προσπαθούσε να μαγέψει τις μάζες με τα αντικαπιταλιστικά συνθήματα της κοινωνικοποίησης της οικονομίας και της υλικής ευημερίας για όλους. Αυτά εκμεταλλεύτηκε το ΠΑΣΟΚ και πέτυχε να πείσει εκεί όπου είχε αποτύχει το ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το αποκορύφωμα του μεταπολιτευτικού φανφαρονισμού. Σήμερα όμως που πλέον έχουμε μια παγιωμένη δημοκρατία περίπου τριάντα ετών, αν εξαιρέσει κανείς την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά που στην Ελλάδα έχουν μικρή μόνο επιρροή, σοβαρές ιδεολογικές αντιθέσεις δεν υπάρχουν και το επίπεδο του πολιτικού λόγου εξαρτάται περισσότερο από το επίπεδο των πολιτών. Οι πολιτικοί λένε πάντα αυτό που θέλουν και μπορούν να ακούσουν οι πολίτες. Αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι τον σημερινό πολιτικό λόγο και επιδοκιμάζουν τις μικροκομματικές πρακτικές, τότε οι πολιτικοί, που αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό, καλά κάνουν και φανφαρονίζουν.