Ηθικη βλάβη οδηγού , αλλα μη ιδιοκτήτη, ανυπαίτιου οχήματος σε τροχαιο!

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Jon Lord
Εικόνα: Jon Lord
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/09/2012

μπορει καποιος να μου πει, εαν μπορει ο οδηγος , που δεν είναι όμως και κυριος του ανυπαίτιου οχήματος, να διεκδικήσει υλικες ζημιές και ηθική βλάβη ως ζημιωθείς τριτος σε ατυχημα ή αυτά μπορει να τα διεκδικησει μόνο ο ιδιοκτητης του οχήματος? τι μπορει να διεκδικησει ο οδηγος του οχηματος δεδομένου οτι οι ζημιες ηταν μονο υλικες και το ανυπαιτιο οχημα που υπεστη τις ζημιες ηταν σταθμευμενο.να βαλω ενάγοντα και τον οδηγό ή μονο τον ιδιοκτήτη?ευχαριστω!

dgp
Εικόνα: dgp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/03/2010

συναδελφε, αντιμετωπιζω ακριβώς ίδια περίπτωση... τελικα εσείς που καταλήξατε?

Ουσιαστικά έχω τροχαίο μονο με υλικές ζημίες. Ο ιδιοκτήτης ήταν συνοδηγός. Για αυτόν ζητάω κανικα αποζημιωση για υλικες ζημιες και ηθικη βλαβη. Ο οδηγος σε τροχαίο μονο με υλικές ζημίες , που δεν ειναι ιδιοκτήτης, μπορεί να ζητήσει ηθική  βλάβη?  Με ποιά βάση? Υποθέτω τον σοκ και την αγωνία του ατυχήματος... εξαιτίας της αδικοπρακτικής συμπεριφορά του άλλου οδηγού....

Αν γνωρίζει κάποιος sos

mountain lion
Εικόνα: mountain lion
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/04/2014

Φανταζομαι οτι θεωρητικα δεν αποκλειεται ηθικη βλαβη αφου ήταν μέσα στο αυτοκίνητο κατα το χρόνο του ατυχήματος και άρα υπέστη ψυχικό πόνο και ταλαιπωρία ,  δεν νομίζω ότι απαιτείται ρητά προσβολή της υγείας . Πάντως ελλείψει προσβολής σωματικής υγείας   το ποσο της ηθικης βλάβης θα ειναι πολύ μικρότερο .